reklama

Listopad 2015 :)

Wiem, że to trochę brzmi jak obsesja z tym przeliczaniem kalorii, ale moja mała ma niedowagę dlatego muszę zwracać uwagę na to co je jak i ile...
Ale jak na takiego małego kurczaczka to je naprawdę dużo...

reklama
Zobaczymy jak nie będzie chciała mleka to będę kombinować ile wytrzyma na tych kromkach:P

Moja je o 3h. Teraz takie akcje ze zdąży się za 4h.
Cała noc śpi i w nocy nie je.
Wydluzalam czas karmienia na ala spaniu stopniowo co godzine(bo jak podawalam butle to się budziła) i teraz śpi od 21 do 7, dostaje butle i jeszcze dospi, a czasem wstanie.
U nas jest za dużo tych mlecznych bo aż pięć.
7 Mm
10 mm
13 obiadek
15 mm
18mm
21 mm
Kaszek nie chce, spróbuję taka zwykła jeszcze.
Teraz o 10 będę dawać jajko, albo kanapke.
Bo czy owoce czy taki jogurt z hippaa to wszystko w międzyczasie daje nie jako posiłek. A dwie h po obiadku całe mleko zje i tego akurat się domaga.

Zobaczymy jak nie będzie chciała mleka to będę kombinować ile wytrzyma na tych kromkach:P

Moja je o 3h. Teraz takie akcje ze zdąży się za 4h.
Cała noc śpi i w nocy nie je.
Wydluzalam czas karmienia na ala spaniu stopniowo co godzine(bo jak podawalam butle to się budziła) i teraz śpi od 21 do 7, dostaje butle i jeszcze dospi, a czasem wstanie.
U nas jest za dużo tych mlecznych bo aż pięć.
7 Mm
10 mm
13 obiadek
15 mm
18mm
21 mm
Kaszek nie chce, spróbuję taka zwykła jeszcze.
Teraz o 10 będę dawać jajko, albo kanapke.
Bo czy owoce czy taki jogurt z hippaa to wszystko w międzyczasie daje nie jako posiłek. A dwie h po obiadku całe mleko zje i tego akurat się domaga.
A o 15 zamiast mleka jakis deser ? Ja daje owoce zmiksowane,czasem z dodatkiem kleiku ryzowego lub biszkopta. Wtedy masz jedno mleko mniej.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziś zrobiłam małej makaron pełnoziarnisty, kurczaka i brokuły. Nie zjadła za dużo. Słoik przynajmniej zje cały ten duży. Ja się narobiłam, wszystko w osobnych garnkach, a tu proszę. Ech.

Kiedyś na sloiczku owoców wytrzymała 3h, zostawiłam ją z ciocią i się nie dogadalysmy.
Ale mleko by jeszcze zjadła na pewno

reklama
A powiedzcie jak bawią się wasze maluchy? Zostają same w pokoju? Pójdą same do innego pomieszczenia? Wejdą np do ciemnej łazienki? Czy ciągle są z wami i bawią się też same?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry