reklama

Listopad 2015 :)

reklama
MMR jest po roku życia czyli w listopadzie. NaNa8 zanim zapytasz lekarza to poczytaj sobie bo w temacie szczepień to lekarze jakoś są małomówni...
Ja zawsze dostaje opakowania po szczepionce i jest tam tyle ciekawych informacji o których człowiek nie ma pojęcia, że naprawdę można się zdziwić.

Ja się cieszę, że mamy to za sobą bo każde szczepienie to dla mnie ogromny lęk. To MMR na razie sobie darujemy choć raczej w przyszłości chciałabym zaszczepić...

Poczytam, zapytam.
Bo nikt nic nie mówi.

Myślicie że jakby miały szczepionki zaszkodzić to tak samo mogą zaszkodzić teraz jak i za 1,5 roku?? Czy im dziecko starsze tym mniejsze prawdopodobieństwo? Bo Wsumie się zastanawiam czy jest sens odroczyc ale i tak zaszczepić

Zawsze jest sens bo jak dziecko większe to silniejszy organizm i łatwiej sobie poradzi ze sczepieniem. A i układ nerwowy jest lepiej wykształcony a więc mniej narażony na powikłania.
W wielu krajach szczepi się dopiero po 3 roku życia.

Szczepię tylko podstawowymi. Refundowanymi na dodatek. Nie ufam tym płatnym a boje się wcale nie szczepić.
Dziewczyny jestem od wtorku na diecie. Nie jem chleba m.in. i słodyczy. I smażonego. I ostatnio zrobiłam rafaelLO z kaszy jaglanej.niebo w gębie ;-) jak ktoś lubi kokos to polecam. Chłopaki nawet się nie zorientowali ze to kasza. Mówili że lepsze niż ze sklepu ☺ a to chyba najlepszy komplement.
Wybiera sie któraś z was na wychowawczy ?

Szkoda ze daleko mieszkasz Gosikkk bo bym wpadła na kawałek :) :)
Ja zostaje na wychowawczym. Jestem tu sama, a dziecka obcym nie oddam :P po za tym pracodawca zmarł, wiec nie mam gdzie wracać, wszystko od nowa.

reklama
Nana została jedna kuleczka która obiecałam kuzynce której wczoraj minął termin porodu :-) chciałam zrobić jeszcze raz ale nie mam aromatu migdalowego. Więc do kawy zjadam żurawinę. Młoda śpi. Starszy u dziewczyny. Średniak u kuzynki. Luz ☺
Tak się właśnie zastanawiam nad wychowawczym ale kasy chyba żadnej nie ma z tego tytułu? Miałam od stycznia wracać i z małą miała być moja mama ale jak widzę jej chęci to sama nie wiem. Ciągle narzeka ze coś ja boli albo że seriale lecą. Przykro mi. Ale nie wiem czy damy rade finansowo utrzymać dom i 3 dzieci z jednej pensji. A niania tez kosztuje. Echhh sama nie wiem ....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry