reklama

Listopad 2015 :)

Moja noce przesypia bez jedzenia.

To ja chyba moją glodze, ale nie płacze nie wola.
Dostaje co 3h
O 7 mleko
O 10 jajo i kanapka/albo kanapka i jogurt/albo,kanapka i cały owoc jeśli zje go/czasem kaszka
O 13 obiadek 190ml
O 15 mleko 150 ml
O 18 mleko 150 ml-nie zawsze zje/ jak nie chce mleka to kaszka
Po kąpieli 21 - 180ml mleka
W między czasie owoce z saszetki, owoce normalne, chrupki, coś z mojego obiadu-ale troszkę

Olcia ja też nie wiem co i ile dawać, nie jesteś sama.
Martwię się czy nie głodna, brzuszek wypchany ale kto wie. Bo ostatnio więcej pije.
Tez ma.zatwardzenia :(

reklama
NaNa, mysle ze nie gloidzisz. Moj je mniej i sie zastanawiam czy nie za malo.
Jak wstaje 6-8 mleko 100-150
ok 10-11 mleko
13-14 obiad
16 mleko jak chce lub deserek z jogurtem czy cos
20-21mleko

Jak sie najada obiadem to o 16nic nie chce i wtedy o 18.dopiero cos zjada i mleko wieczorem.
Je raczej co 4h bo jak zrobie wczesniej to nie chce.

Moj sie upomina. Jak jest glodny to steka i jeczy. Czesto daje mu przez sen bo akurat usypia na pore karmienia ale jak nie chce to nie je i odwraca glowe. Takaze mysle, ze chyba go nie glodze. A czasem potrafie wylac mleko cale 150 bo nie traci...jak nie chce.mleka to robie no. Kasze i wtedy zjada. W nocy nie jada. Choci mial taka tygodniowa faze ze sie budzil i chcial. Ale wtedy sporo urosl i przybral ok 400g w tydzien.

A Wy usypiacie dzieci czy mezowie?
Mi maly czasem nie chce usnac a z.mezem szybko zasypia.

NaNa, mysle ze nie gloidzisz. Moj je mniej i sie zastanawiam czy nie za malo.
Jak wstaje 6-8 mleko 100-150
ok 10-11 mleko
13-14 obiad
16 mleko jak chce lub deserek z jogurtem czy cos
20-21mleko

Jak sie najada obiadem to o 16nic nie chce i wtedy o 18.dopiero cos zjada i mleko wieczorem.
Je raczej co 4h bo jak zrobie wczesniej to nie chce.

Moj sie upomina. Jak jest glodny to steka i jeczy. Czesto daje mu przez sen bo akurat usypia na pore karmienia ale jak nie chce to nie je i odwraca glowe. Takaze mysle, ze chyba go nie glodze. A czasem potrafie wylac mleko cale 150 bo nie traci...jak nie chce.mleka to robie no. Kasze i wtedy zjada. W nocy nie jada. Choci mial taka tygodniowa faze ze sie budzil i chcial. Ale wtedy sporo urosl i przybral ok 400g w tydzien.

A Wy usypiacie dzieci czy mezowie?
Mi maly czasem nie chce usnac a z.mezem szybko zasypia.
Moj je mniej wiecej tak samo. W miedzyczasie cos z naszego talerza sprobuje lub chrupki.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mała lulam tylko i wyłącznie ja bo męża nie ma. Nawet jak jest to moje zadanie.
U nas wygląda mniej więcej tak
ok 7 180ml kaszki manny
11 180 mleka
drzemka
14 obiadek 190
16 180 mleka
drzemka
18 deser
20 180 mleka sen
w nocy je 180 ml mleka

Kurcze boli mnie gardło. I bolą wszystkie mięśnie. Wczoraj miałam zaproszenie na imprezę ale oczywiście nie miałam z kim dzieci zostawić. No i mój wieczorem dzwoni i chciałam się pożalić jaka biedna jestem a on z tekstem ze trzeba byli brać dzieciaki i jechać. Taaaaa. A to babka impreza bez dzieci. Chyba nie zrozumiał ze chciałabym choć chwile pobyć bez dzieci. Nie widzieć i nie myśleć. Przykro mi się zrobiło. Moje złe samopoczucie plus napięcie przedm7esiaczkowe robią swoje.

Dziewczyny, a czy wszystkie juz dostalyscie okres?Ja karmie piersia ale juz prawie 10miesiecy minelo i nie wiem czy to normalne ze jeszcze nie ma.
A co do zakazow i reakcji na nie to mnie troche uspokoilyscie. Myslalam ze tylko nam rosnie maly terrorysta szantarzysta, ktore nie chce znsc slow nie wolno :-).

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ullaa ja też karmię naturalnie i też nie mam jeszcze okresu. A karmię już niewiele bo tylko o 17 dostaje moje mleko no i w nocy. Koło 8 rano ostatni raz, a w dzień już inne rzeczy.

Ze starsza córką dopiero 2 miesiące po całkowitym odstawieniu miałam pierwsza miesiączkę, ale córkę karmiłam tylko pół roku.

Nam zostało trzecia dawka krztusiec, błonica, tężec w wieku 18 miesięcy. Na MMR zaszczepię jak mała będzie mieć 2- 3 lata.

NaNa8 Ty pewnie masz odroczone szczepienia ze względu na te omdlenia nie? W sumie każde podejrzenie zaburzeń neurologicznych powinno być bezwzględnym przeciwwskazaniem do szczepień, ale w praktyce często lekarze szczepią.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry