reklama

Listopad 2015 :)

Na wychowawczym nic nie placa niestety. U mnie mama zostaje z malym choc tez wolalabym inne rozwiazanie. W koncu tez na stare lata chcialaby odpoczac rozumiem to. Ale inne rozwiazanie to niania lub zlobek jedynie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja tez myślałam Ze przysługuje mi 1000+ ale mój ma działalność gospodarczą tak to teraz z tych bankach jest i podobno nie przysługuje bo on ma prawo do zasiłku? Może się orientujecie czy obydwoje rodziców musi być bezrobotnym?

Każdej mamie na wychowawczym chyba. A 1000 zł to bezrobotne mamie przez rok tak?
Gdybym dostała 400 zł plus 500 plus = 1400. Chyba na jedno wychodzi Gdybym wróciła do pracy i zatrudniła nianie ... musze rozważyć i porozmawiać z mamą. I z moim. Że średniakiem miałam nianie. Wróciłam do pracy po 6 miesiącach i wyłam po kątach ze obca baba tuli moje dziecko. A nie ja

Z drugiej strony w pracy czekają na mnie. Też chcę się rozwijać zawodowo. Trudne decyzje mnie czekają.

Nana rafaelli będę robiła. I leczo znowu bo dostałam mega cukinię

Tez myślałam że każdej na bezrobotnym nawet specjalnie po to poszłam się zarejestrować... a potem okazało się ze jeśli chociaz jednemu z rodziców przysługuje zasiłek to nie ma tej kasy... a skoro moj maz pracuje to odpada... I tak nic ani złotówki odkąd mała się urodzila a niby tak chętnie wszystkim przysługuje i będę dawać tylko jak co do czego to potem guzik z pentelka zostaje nawet becikowego ...
A to za mopsu 400 to chyba tylko dla samotnych mam... nie wiem...

Ślinka cieknie gosikkk hehe.
Ja tez się będę grubo zastanawiać, mam ciężko żeby zostawić dziecko z kimś. A do mojej pracy i tak bym nie wróciła bo to calotygodniowe delegacje.

Czy Wasze dzieci dopasowują elementy? Np kwadrat do otworu kwadratu?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry