reklama

Listopad 2015 :)

U nas drugi dzień bez gorączki ,za to wczoraj były trzy malutkie luźne kupki. Podejrzewam że to jednak te zęby, bo dziąsła były czerwone.
Moja mała bardzo nie lubi zakazów, reaguje przeważnie nerwowo . jak tylko mówię nie wolno , to w większości przypadków kończy się to nerwami . Czy wasze maluchy też tak dalej mają ?

reklama
Właśnie też ma katar już od piątku i zastanawiam się nad lekarzem. Ale nie ma kaszlu ani gorączki to pewnie znowu powie:Wit c i maść majerankowa. Ostatnio przez trzy noce nam ciągle płakał i zastanawiam sie czy to przez katar. Chyba z opóźnieniem mu się lek separacyjny włączył bo nawet sekundę jak mnie nie widzi to tak przeraźliwie wrzeszczy.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej moja tez ma katar dostaje neosine i lipomal. Nauczyła się dmuchać nos :-). I też się denerwuje jak czegoś nie może. Zdarza się że ugryzie lub uderzy brata :-( no i u nas lęk separacyjny na maksa. Ciągle mama mama mama ..... a ha w styczniu do pracy wracam. Nie wiem co to będzie ..... Dziś mój nie mógł jej uśpić w dzień chciała do mamy i juz :-( ile drzemkę mają wasze dzieciaczki ?

• Moja dzisiaj całą noc kochała... myślałem że kataru dostanie dzisiaj i tu nic oby tak dalej...
  • Jedna drzemka od pół godziny do półtorej
  • Moja udaje że nie słyszy zakazów jak zabieram krzyczy i szantażu je płaczem albo mówi al i szczypie mnie albo za włosy ciągnie jak mam rozpuszczone
  • Jak nie widzi że wychodzę to jest ok cały dzień z babcia i nie ma problemu...

U nas jedna drzemka po obiedzie po 13 . ok 1:20h do max 2h(ale to rzadko)
Też zdarza się że chce ugryźć ale bardziej podłogę .
U nas mała nie ma tego leku wszędzie idzie sama ,do ciemnej kuchni i łazienki też.

Zauważyłam że w nerwach robić coś z siłą , czasami kciukiem drapie palec wskazujący ,lub zaciska zeby, albo rękami próbuje uderzyć w nogi

U nas młody zdrowy (uff) za to mnie dziś dopadło. Zapaliło mi zatoki, mam nadzieje, ze szybko przejdzie.

Mikołaj na nie wolno reaguje uśmiechem ale nie daj Boże mu coś zabrać... potrafi nieźle rączkami i nóżkami uderzać e podłogę...
Ogólnie mam z nim ostatnio problem taki, ze ciężko skupić jego uwagę. Jest strasznie rozbiegany nie potrafi usiedzieć w miejscu. Wspólna zabawa trwa chwile. Główne moje zajęcia to odciaganie go od rzeczy zakazanych. Z jednej strony ciesze sie, ze mam żywe dziecko ale wieczorami padam.

Spi przeważnie raz ok 2h.

Uwielbia dziadków i bez problemu zostaje z nimi. Na sam głos mojej mamy reaguje szałem radości...Ale nie był z nimi więcej jak kilka godzin i są ta raczej sporadyczne sytuacje. Ale jak Idę do lazienki to potrafi stać i walić w drzwi (oczywiście nie jest tam sam)

Napisane na HTC One_M8 w aplikacji Forum BabyBoom

dziewczyny to od zębów też mogą być luźne kupki? miałam właśnie zapytać czy Wasze dzieci też potrafią tak szczypać ale widzę że to samo i u mnie nerwy szczypanie gryzienie uderzenie :( u nas jest nijak niby nie ma temp kaszlu kataru ale jest niewyrazna na twarzy zmieniona i od sb oddaje strasznie dużo gazów nie wiem o co chodzi :( kupki tez luzne, mam nadzieję ze w czw zdejma mi ten gips z reki

reklama
Ja miałam dzisiaj szczepić mała ale okazało się ze nie ma PENTAXINU szczepimy 5 w 1. Podobno ma być po świętach... masakra a już myślałem że będzie z głowy wszyscy ideal nie zdrowi w domu...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry