reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Malaja super :) Ja chodze na nfz i jestem bardzo zadowolona prywatnie moja gin bierze 250 zl za wizytę. Niestety juz nie pracuje w szpitalu ale na pewno mną dobrze pokieruje. Mam do niej pełne zaufanie a to najważniejsze u lekarza.

Dostalam dzis pelen opis usg z interpretacja mojego lekarza i nie mam sily juz plakac. Okazalo sie, ze to nie jest tak, ze mam przekroczony parametr tylko calkowicie nieprawiflowy - chodzi o przeplywy. Nie mam sily juz czytac... czekam juz tylko na pappa (formalnosc bo wyniki nie moga hyc dobre) i dalej amio... to mnie przerasta :(

Angoba moj jeden mial zle przeplywy ale to kompletnie nie ma nic wspolnego z genetycznym ja przy zlych przeplywach miala wynik papa 1:12000 a jaka s masz przeziornosc?? ja nie wiem czy lekarz cie zle nie poinformowal o tutaj masz :
Celem badania dopplerowskiego (tzw. przepływów naczyniowych) jest ocena wydolności krążenia maciczno-łożyskowo i płodowego. Badany jest przepływ krwi w tętnicach macicznych, w tętnicy i żyle pępowinowej oraz w naczyniach płodowych. Dzięki temu badaniu w ciąży można ocenić ukrwienie poszczególnych struktur płodu oraz zbadać przepływy w małych naczyniach niewidocznych podczas standardowego USG. Prawidłowy przepływ krwi w krążeniu maciczno-łożyskowo-płodowym jest niezbędny do prawidłowego wzrastania płodu, nieprawidłowy zaś może wskazywać na zagrożenie dla płodu.
a test papa to 3 choroby zespol downa, Edwardsa, Turnera

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry