reklama

Listopad 2015 :)

Hey dziewczyny! Już jestem po badaniu wszystko Ok a tak się martwiłam... Serduszko bije szybciej prawie 160 uderzeń na minutę:-) Niestety płci jeszcze nie poznałam nie widać dokładnie muszę jeszcze w niepewności poczekać 4 tygodnie.... Tylko bardzo chudziutki ten mój bąbelek jest same żebra było widać tak mi z tym źle że go głodziłam przez te wymioty... Zero odstającego brzuszka... I moja gin ostatnio się pomyłiła tak więc zaczynam 15 a nie 16 tydzień ciąży i bąbelek nie za duży tylko 8 cm... Ale podobno w normie... Kobietki muszę jeść i trochę podtuczyć tą moją chudą kruszynkę.... A na dodatek jakaś infekcja grzybicza mi się przytrafiła i muszą ją przez tydzień leczyć... Ale moja siostra również listopadóweczka ma jakąs bakterie w drogach rodnych i podczas porodu jej dzidziuś i ona będą musieli antybiotyki jakieś przyjmować. Nie wiem co lepsze...

Ale bardzo się ciesze że tak ogólnie wszystko OK i u mnie i u Was!:-)
Kochana do 13tyg to tak naprawdę dzidziuś żywi się cialkiem żółtym wiec nie ma się wpływu do tego czasu na jego chudosc bo w cialku jest progesteron wiec się nie martw żeberka widać u każdego tak bo skóra cieniutka

reklama
Wnuczka gratuluję, ważne, że wszystko ok, co do dziecka to ono rośnie niezależnie od tego ile jadłaś, to jeszcze nie ten etap, że korzysta i smakuje to co Ty jesz ;-)
Byłam w tesco, kupiłam borówki i nektarynki, czuję się teraz szczęśliwa :-D

Cos tam pisalyscie o magniezie ja biore odkad pamietam w ciazy tez 2 tabletki. Oprocz tego witamine D 2000 to z zalecen lekarza a kwas juz odstawilam.

Msam do Was pytanie czy któraś z Was miała wielkość pęcherzyka około 15 cm??? ile wtedy wynosi mniej więcej CRL bo chyba zapomniała mi zmierzyć i nie mam na wyniku zapisane????? Proszę o odpowiedź wczesne jakieś inne wczesne listopadóweczki?

Mi już od 12 tyg wielkości pęcherzyka nie mierzyli myślę że tylko na początku się mierzy potem tylko crl łatwiej długo crl porównać z tymi które miały usg na tym samym etapie ja np w 12t i 2dn miałam 5cm i 7mm

JA mam dylemat bo zapomniałam zapytać i nie mam nigdzie podane tylko na zdjęciu mam 15,4 cm ... w miejscu w którym ostatnio miałam 10,1 a płód miał 5,05 cm... Ale mam nadzieję że tej wartości nie tzreba dzielić na pół bo mój maluszek miałby tylko niecałe 8 cm.... A powinien mieć około 11 cm.... I tak sie zamartwiam....

ja mam w sobotę wizytę więc zapytam się ile mogę brać magnezu. ale dzięki za odpowiedz :-)
co do kwasu foliowego to jeśli ktoś nie bierze witamin dla ciężarnych to kwas foliowy powinien do końca brać a nawet podczas karmienia jest dobrze go brać.

ja przeprowadzam się we wrześniu do męża do Norwegii już to planowaliśmy od jakiegoś czasu. mąż tam przez 2 lata wił dla Nas gniazdko. na początek jedziemy na rok ale jeśli będzie ok to zostaniemy dłużej.

reklama
Ewel na zdjęciu twojego maluszka a mam podobne na górze w tym samym miejscu co i mnie masz 6,5cm ??? czy ta wielkość nie ma nic wspólnego z wielkością płodu?? Skoro mierzył wtedy 5,7 cm bo u mnie na dzisiejszym badaniu jest 15,4 cm to trochę za dużo...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry