reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

jesli chodzi o gosci to fajnie jakby nie zwalali sie wszyscy na raz :no: u mnie tak bylo i maialam dosc po 10 minutach teraz jestem o tamto doswiadczenie madrzejsza i bede delegacje przyjmowac pojedynczo ;-) :-p
a o prace domowe nie trzeba sie martwic w koncu nie uciekna dobrze by bylo jak najwiecej wypoczywac w koncu niedlugo nie bedzie czasu po tylku sie podrapac ;-)

reklama
Maja w pierwszy tydzien w szlafroku w drugi w szlafroku i walkach a w trzeci w szlafroku walkach i z kawa w reku??? jak Ci sie podba ta perspektywa bo ja oboiecalam sobie szybko dojsc do "kobiecego wygladu":happy: :-) :-)

zgadzam sie z Toba Lucyann grunt to szybko dojsc do siebie- przynajmniej w moim przypadku- wiem ze jak ja szybko dojde do siebie (czytaj:zrzuce 15 kg:eek: )to niunia bedzie miała szczesliwsza mame....u mnie fizycznosc bardzo sie na moja psychike przekłada:happy::szok:

a jeszcze jedno- bylismy w sr u naszego gina- wyniki morfologi sie polepszyły- jak na koncówke to SUPER!Diabetolog tez zadowolony bo cukry utrzymujemy na odpowiednim poziomie....ale cos nowego mój gino wymyslił....kazał zrobic enzymy watrobowe (ASPAT i ALAT) bo na wizycie zauwarzył ze drapie sie po brzuchu....a ja mu mówie ze tak- swedzi mnie w okolicy brzucha i piersi i jak sie naoliwkuje to przestaje (myslałam ze to skóra sie rozciaga- bo w koncu niunia coraz wiekasza) on ze trzeba sprawdzic te enzyny- czy to watroba nie daje znac....i znów COS znalazł- u mnie to jak nie urok to ....wszystko mnie w tej ciazy dopada- a ktos powiedział ze ciaza to fizjologia???:no: dodajac fakt ze boli mnie staw krzyzowo- biodrowy i w nocy sie nie moge przekrecic, na wizycie u gina nie mogłam zejsc z fotela jak mnie badał...a jak wsiadam do auta to musze sobie noge wciagac....ech...kaleka normalnie- to sobie ponarzekałam:laugh2:

lucyann- nie lubie kawy wiec u mnie odpada trzeci tydzien:tak: , a dwa nie brzmia az tak strasznie na dojscie do siebie jesli ozywiscie wszystko bedzie ok, a bedzie i tego sie trzymam:-D

meggi nie przejmuj sie ciaza to moze i stan fizjologiczny ale nie znaczy ze przebiega w sposob idealny bez zadnych dolegliwosci :shocked2: ;-) a co do tych enzymow lepiej zawsze sprawdzic a co tam przezorny zawsze ...
mnie pobolewa kosc lonowa i w nocy miejsca nie moge sobie znalezdz wiec to norma szczegolnie pod koniec :tak: ;-) gdy pierw brzuch pozniej my ;-)
kilogramy daja sie we znaki niestety

Meggi aspat alat robi sie jako badanie przed porodem ale fakt moze cos w tym jest ale co watroba ma do ciazy wiem ze drapanie sie po brzuchu to napewno moze bys nie tolerancja jakiegos pokarmu przez dziecko wiec uwazaj co jesz!!:tak: ale wiesz jak mozesz sobie po chuchac na zimne to chuchaj laska nie daj sie!!!!!!!

moja kochana położna ze szkoły rodzenia uświadamia tatusiom, że kobita w połogu jest święta. rolą faceta jest bronić jej i dziecka przed stadem nieproszonych gości nie wykluczając rodziny. odwiedzajacych można zaprosić, gdy już będziemy w stanie zasiaść z nimi do stołu (czytaj: wygojone krocze), gdy nauczymy się już radzić z nowa sytuacją i złapiemy wspólny rytm. Ta cudowna kobieta uświadamia panom, że brak obiadu po ich powrocie z pracy świadczy o tym, że miałyśmy naprawdę cięzki dzień i należy zakasać rękawy i go ugotować, albo zamówić pizzę, a w tym czasie posiedzieć z dzieciakiem, żeby kobieta mogła sie wykąpać. A do kobiet apel, żeby w połogu nie biegały ze ściereczką w poszukiwaniu kolejnego kurzu, bo większość przed porodem zdążyła wysprzątać mieszkania na błysk. Luźniejszą chwilę lepiej wykorzystać na sen, wartościowy posiłek, albo odpoczynek. Jak tu nie popaść w depresję poporodową kiedy siadamy półgębkiem, bo krocze boli bez opamiętania, piersi nabrzmiałe od nawału pokarmu, albo wręcz przeciwnie - nie chcą go produkować w odpowiedniej ilości, dzieciak płacze godzinami bez wyraźnego powodu, sypiamy po kilka godzin na dobę, nie mamy czasu nawet na szybki prysznic, a nasz ukochany obwieszcza beztrosko, że zaprosił na wieczór kolegów, albo rodzinę. Nadludzkim wysiłkiem doprowadzamy dom i siebie do stanu używalności, potem nadskakujemy gościom obsługując jednocześnie dziecko. Zamykając drzwi za ostatnim gościem wybuchamy i na nic zdają sie zapewnienia lubego, że kocha i nas i dziecko.
Połóg to taki szczególny czas, w którym my opiekujemy się dzieckiem, a nami facet. Amen :)

reklama
góralka właśnie pozwoliłam skopiować sobie Twój post i wysłałam mojemu menowi :-) . Wprawdzie jest on pracowity ale jak go poproszę. A ja już jestem taka że nie lubię prosić tylko liczę zawsze na to że ktoś się sam domyśli (choć nawet w poradach dla ciężarnych piszą żeby od facetów stanowczo wymagać niż liczyć na to że się domyślą :-D ) Ale co tam siebie nie zmienię :baffled:

Do góry