reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

He he no szok!! Dobrze że diety nie kazała wprowadzić i gimnastyki!! Masakra!! Moja młoda przy szczepieniu czyli mając 6 tygodni ważyła 5100!!

reklama
Justynaz moja w 6tyg ważyła 4600g i nikt nam nic nie mówił o nadwadze, synek Nimfii też tyle ważył i też nie wspominała o nadwadze... Ale ja karmię piersią, a nie butlą być może to jakaś różnica

:tak::tak::tak:
A nawet lepiej bo przybral 800g w ciagu 2 tygodni, to mozna by powiedziec ze z niego jest już taki żarlok i klocek :p
Ale wage ma jak najbardziej w porzadku. Teraz ma pewnie już ponad 5kg.
Po prostu szybko rosnie...
Maciek w porownaniu do niego wolniej przybieral na wadze.

Ja tez jestem w szoku nie wiedziaalm ze niemowlaczki mogą miec nadwage,to chyba dobrze ze przybiera na wadze i rosnie.
My bylismy w pon na szczepieniu z Zuzia i wazy 4250g a jak wychodziła ze szpitala to 2870g to tez ładnie przybiera na wadze:-)

lece na szczepienie. Boje sie jak cholera, bo musze brac szczepionke ta na nfz bo kochany tatuś tak dba o zdrowie swojego synka. jak ja przezyje ten placz to nie wiem:szok: chyba bede plakac razem z nim! :0

pepsi tak mi powiedziala ta pielęgniarka. Że ona na swoje tygodnie powinna miec 4300, powiedziala lekka nadwaga ale ze nie ma sie co martwic...

myśle, że z tą wagą to zależy od tego ile dziecko ważyło przy urodzeniu mój np ważył 4110kg to przecież nadwagi noworodek nie miał ...

Hmmm moj maluch wazyl przy urodzeniu 2900g. Po 6 tyg 4600g. Jesli tym bym sie sugerowala to moj tez mialby spora "nadwage" ;-) ale jako ze urósl tez na dlugosc wyglada normalnie, nie jak maly puplecik :-)

my dziś byliśmy na szczepieniu 6w1, zdecydowaliśmy się szczepić także na pneumokoki i nadal zastanawiamy się nad rota, ale te zaczniemy dopiero przy kolejnym szczepieniu, zobaczymy najpierw jak Lena zniesie dzisiejsze 6w1

Lena waży 4560g więc pięknie przybiera i według lekarki jest bardzo silna.

ja juz tez po szczepieniu, przez miesiąc przybylo rowno kilogram, więc moje poswięcenie dotyczące karmienia piersia nie poszło na marne :)

reklama
Martttika gratuluję ja tez byłam podbudowana, kiedy tydz.temu na szczeppieniu okazało się, że mój Mały w 3 tyg. na piersi przybrał kilogram! :-)

Do góry