reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

pepsi mi też się tak wydaję zadzwonię do ośrodka

nimfii- u małego jak codziennie to zawsze żółte , a właśnie po 2,3 dniu zielone

reklama
Wiecie co u nas te kupki nakie żółto zielonkawe były od zawsze, a Natalka robi właśnie jedną na 1-2 dni. Ale odkąd mleko zmieniliśmy to są one takie ciemnozielone. Wyraźnie się zmieniły po zmianie mleka. No nic, spróbuję zmienic na razie na jakąś inna firme i zobaczymy.

andrzelika to co opisujesz to jest badanie ogólne moczu, a posiew to co innego (szukanie konkretnych bakterii). Babka pewnie wzięła tylko to jedno skierowanie, bo posiem inaczej się pobiera, do innego pojemnika (jałowego) i inaczej przechowuje. Tylko szkoda, ze Ci nie powiedziała jak zrobić posiew i ze to trzeba osobno.

już dzwoniłam posiew moczu musi być w pojemniku z czerwoną pokrywą jakąś i przyjmuje w czwartek i piątek szkoda, że faktycznie nie powiedziała tamta, bo muszę to zrobić jak najszybciej.

debile jedne , a mój alanek ma powiększony układ z prawej strony narządów i może to być zapalenie, lub jego uroda tak lekarze mówili... oby jego uroda

układ jakiś kielichowo miedniczkowy coś tam ta nazwa skomplikowana niby nerka jest większa i to co z nią związane, ale już byłam u trzeciego lekarza i na usg to się nie powiększa tylko cały czas jest takie samo, także lekarze mówią, że może to być jego uroda, bo podczas ciąży był ściśnięty w brzuchu... lub druga opcja, że ja miałam jakąś infekcje w brzuchu i przez to, ale grzybicy w ciąży nie miałam wcale to nie wiem, no i dlatego mam przesiew zrobić

a powiedzcie co to znaczy może wiecie

bakterie: kryją pole widzenia to mnie w badaniu ogólnym moczu martwi, bo bilubrina i takie tam ma ok wyszło negatywne, a inne w normie.

reklama
no to życzę zdrówka Alankowi, akurat grzybica w ciąży nie jest szczególnie groźna dla płodu, bardziej zapalenia bakteryjne, czasami przebiegające bezobjawowo, są groźne

jeśli w badaniu ogólnym wychodzą bakterie lub leukocyty to koniecznie trzeba zrobić dalsze badania, w tym posiew z antybiogramem, który powie jakie to bakterie i na jakie leki są wrażliwe

Ostatnia edycja:
Do góry