reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Princeseczka ja dzisiaj też nie mam najlepszego dnia, chciałam wypróbować nową lokówkę i poparzyłam sobie policzek, będzie blizna :/
Agulek niestety po poronieniach mamy już tak mają, ja niestety też ;)

Dzień Dobry

Basienka u mojej siostry jest różnica 11 miesięcy

pogoda u mnie kiepska, humor też średni, ten mój mały pies tak daje w dupę, że już sił nie mam do niego :/
mam na coś smaka, sama nie wiem na co
w nocy jak leże to mnie wszystko boli

Uff, nadrobiłam, ale już nie pamiętam, co komu :(

Iza, jak u Ciebie?

Ivi, gratuluję mgr!

Priinceseczka, kciuki za wizytę dziś, a co do męża to tak jak dziewczyny pisały, trzeba teraz nad tym pracować, bo potem dalej będzie wszystko na Twojej głowie, a przy niemowlaku jeszcze gorzej to ogarnąć niż w ciąży, mąż musi przejąć część obowiązków, powodzenia :)

Karosznurek, Ty też w szpitalu, mam nadzieję, że skurcze już się uspokoiły?

Milagros, miłego wypoczynku :)

U mnie brzydko już czwarty dzień, pada, szaro, chłodno. W czwartek byliśmy z małą u hepatologa, powiedziała, że podejrzewa początki zapalenia wątroby. Zleciła całą masę badań, aż 3 probówki krwi jej pobrali, bardzo szczegółowych, ale mówiła, żeby się nie stresować, bo to po to, żeby wykluczyć, a nie dlatego, że podejrzewa coś gorszego, więc w sumie zadowolona jestem, bo choć jeden lekarz nie oszczędza na badaniach...

Dostałam od koleżanek łóżeczko z funkcją kołyski, mąż już wczoraj skręcił i Małgosia już korzysta :) Jej łóżeczko będziemy musieli odmalować, bo farba poodłaziła miejscami i też będzie jak nowe, korzystać z kołyski będą chyba na zmianę :)

Witam mamusie:happy2:
Mam w końcu chwilkę dla siebie, dzieciaki siedzą przed bajką jak zaczarowane;-) ;) U mnie też dziś dzień jakiś ciężki i senny niestety.
Linka- niestety z vanami jest ciężko znaleźć coś fajnego w dobrej cenie. Większość tych starszych amerykańskich tzn. Ford, Chrysler, czy Dogde ma dużą pojemność silnika i bardzo duże spalanie. Mieliśmy kiedyś Chryslera, później Forda Windstara- dobry samochód, ale spalał prawie 20 litrów gazu/100km, teraz S maxa, tylko w Dieslu i też pali sporo-po mieście ok. 10. Jak kupowaliśmy to najpierw grzebałam przez miesiąc w internecie, przeglądając różne informacje na temat danej marki i modelu, jak już wybrałam markę i model to kolejne 2 tyg. zajęło szukanie czegoś w miarę blisko i w opcji, która nam odpowiadała. I tak ostatecznie jechaliśmy po samochód przez pół Polski. Jak macie ograniczone fundusze to szukajcie ogłoszeń prywatnych , nie od handlarzy. Zawsze możecie jechać i obejrzeć i ostatecznie powiedzieć,że jesteście jak najbardziej zainteresowani, ale możecie zapłacić tyle i tyle, bo więcej po prostu nie macie.Istnieje szansa, że sprzedający chcąc szybko pozbyć się samochodu, przystanie nawet na sporą obniżkę. Z handlarzem taki numer na pewno nie przejdzie.Powodzenia w poszukiwaniach.

Keejti- fajnie, że ze jest duża szansa na poród SN. Oby Wam się udało. Ja tam w sumie nie narzekam na cc, ale rozumiem , że jak pojawiły się komplikacje i zaniedbania lekarzy to jak najbardziej masz prawo do traumy do rodzenia w taki sposób.

Dzisiaj na dnie szafy u teściowej znalazłam nieduży worek nowych ciuszków. Jakiś czas temu - chyba 4 lata temu sprzedawałam je przez internet, później znajoma handlowała nimi na bazarku. Teraz przydadzą się idealnie. Nie jest tego wiele, ale zawsze coś. Wstyd się przyznać, ale poza ciuszkami i kocem ja jeszcze nic nie mam dla maluszka:no::zawstydzona/y: No może poza kołyską w piwnicy z której i tak raczej nie będę teraz korzystać. Rozmawiałam właśnie z mężem , że trzeba będzie zacząć wyprawkę kompletować
Miłego wieczorku

kośniakowe to to nowe becikowe dla osob które nie otrzymuja macierzynskiego :) Tak jak linka napisała. Moja kolezanka wraca z zagranicy i napewno sie jej przyda....
Ale jestem śpiąca...
ja też musze odpuscić juz ciuszki i pomysleć o buteleczkach, smoczku, apteczce itp...

Wow już pierzecie ubraka;) miałam w planach pod koniec sierpnia ale się zastanawiałam czy nie za wcześnie.. a inne rzeczy kosmetyczne smoczki, i art. do szpitala na kiedy kupujecie(ja miałam w planach wrzesień.)

Dzisiaj byłam z synkiem oglądać wózki, a potem niespodziewanie doszedł do mnie mąż ;) miło mi się az zrobiło;) ogólnie jakieś wszystkie te gondolki takie duże...ja przy nich malutka się czułam. hehe chyba najbardziej podobały mi się anex i amelis...

Dziewczyny ja dla małej nie mam jeszcze zupełnie nic, w sierpniu miałam skompletować dopiero torbę do szpitala w razie czego a później resztę ciuszków, wózek, łóżeczko itd. :P

Mama 4 o mateczko nie miałam pojęcia o ford winsdor a ma rozsuwane drzwi a to bardzo ułatwia sprawę i mamy większe pole do popisu teraz ;) ja to albo chrysler albo dodge albo teraz ten ford bo siedzenia tylne w bagażniku mnie nie przekonują ... a skoro mówisz ze daje rade to będziemy mieli co oglądać , bo mój to już zaczął myśleć o zafirce , sharanie , grand scenicu ale dla mnie to porażka jakaś ...
a na s maxa narazić nas nie stać

A jaka kołyski masz ? W piwnicy bo chce kupić dla maleństwa ;) i może bym odkupiła jakby się dało

W moje dzieci to dziś istny diabeł wszedł , nie słuchają się i lobuzuja cały dzień , a to lustro by spadło niedawno max mi walnął zabawka w szafę i akurat w chartowane szklo gdzie płaciła 300zl za metr eh oby nic się dziś nie sluklo w mieszkaniu ...

reklama
Karosznurek-tule mocno. Dobrze ze masz tam dobra opieke. A jak stan szyjki?cierpi na tym?
A Iza gdzie?
Ja juz powizycie. Relacja w odpowiednim watku.
W Auchan jest Lovela proszek (1.8kg)ale tez i mleczko po 14.89

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry