reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2016

No mechanicy nie sa powazni... my kupilismy samochod zima gdzie szumialo kolo. Sprzedajacy mowil ze to przez to ze opony zimowe to.nalewki. wiosna kupilismy opony a kolo dalej szumialo moj stwierdzil ze to lozysko. I tak 3-4miesiace jezdzilismy z rozwalonym lozyskiem ktore rowniez moglo skutkowac urwaniem sie kola. Ale ludzie sobie nie zdaja sprawy z sytuacji ukrywajactakie usterki

reklama
Kejti ja czasami robie hennę sama czarna, a czasami dodaje trochę brązu. Ale mimo ze jestem blondynka to sam brąz mi nie bardzo pasuje, najlepiej mi w czarnych brwiach.

Mamo4 dziwne to Twoje laboratorium ze nie chcą robić obciążenia glukoza bez zlecenia. Ja byłam, powiedziałam jakie chce badania i to mi zrobili, żadnego kwitka od lekarza im nie dawałam. Płace wiec musza zrobic.
Pierwsze pobranie miałam z żyły.

Martusia mnie ktos ostatnio mowil, ze w 28tc dzidzia juz sie układa jak do porodu, bo miejsca coraz mniej. Moj narazie wariuje i raz kopie na dole, raz na gorze.

Co do kosmetyków to ja w ciazy maluje sie tylko na wyjścia, paznokci nie maluje, w pierwszej ciazy wytrzymałam do 3trym z odrostami, teraz tylko do drugiego.

Moj niedługo ma urodziny. Juz wymyśliłam co mu kupie - maszynkę do strzyzenia, bo on goli sie ma króciutko, a ta co mamy to juz staroć. Moze ktos cos polecić? Jaka firma robi dobre maszynki?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Nika chodzi o taką do włosów? My mamy jakieś badziewie, ale mama ma Philipsa i jest super, ale kiedyś miała inny model Philipsa (prezent) i była tragedia...

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Tak właśnie taka do włosów, zeby dobrze cięła, nie ciągnęła i nie psuła sie. Przekalkulowalam, ze przy trzech chłopakach w domu to bedzie dobra inwestycja, a i prezent bede juz miała z głowy.

Nika super inwestycja :) ja też muszę mężowi kupić jakąś lepszą bo ta co ma to nadaje się do golenia Brody i to też nie zawsze. Na kiedy potrzebujesz wybrać?

Nika my mamy babyliss taka ladowana bezprzewodoa ale nie bede specjalnie polecac bo jakos ostatnio szybko sie rozladowuje i wycina dziury .moze dlatego ze stara juz jest.wlasnie sie nie pochwalilam ale wycielam mojemu wczoraj dziure na srodku i nie jest z tego zadowolony ;d

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Miła ja jak wyczytam ze nie mogę to nie stosuje wróciłam do sztucznych , a tak na prawdę na mnie olejek rycynowy działał tak samo jak te odzywki :)

Katerineczka tez wymiotowałam kilka dni temu i zdarza sie ze mnie mdli... Ale wróciłam do duphastonu wiec to moze byc spójne . A czkwake to chyba łatwo rozpoznać bo równo przez jakis czas podskakuje :) teraz mieliśmy moze ze 2 razy a z Nikosiem miałam mega czesto.

Aob to udanego urlopu!:)

A wyobraźcie sobie ze mój mały odkąd chodzi do przedszkola to musze go budzić bo przeciez mozna pospać :)

No my tez oddaliśmy wczoraj auto dzis odebraliśmy ze sprzęgłem i łożyskami to mowia ze koła nie takie łożyska sa ok , ale wymiana sprzęgła i koła dwumasowego nas mega szarpnęła ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Em ka dwumasa to ładny wydatek, cieszę się że u mnie jej nie ma :)

Co do odżywki na niej nic nie pisze,na necie też, składnika tego na jaskrę też nie ma. Ale sobie odpuszcze. ;)

Muszę ja mieć do konca tygodnia, wiec w poniedziałek wypadałoby zamówić.
Moj sobie ogolił pol głowy ostatnio i maszynka odmówiła współpracy hehe, musiał ja rozbierać czyścić i kombinować zeby zadziałała i mógł ściąć resztę.

reklama
Hejka dziewczyny.
Widzę tydzień walki z usterkami samochodowymi mamy. Ostatnio , chyba 3 dni temu wracając z zakupów z córką złapałam kapcia. Zanim usłyszałam , że coś mi koło chlapie to już było po oponie. Niestety u wulkanizatora okazało się, że obydwie tylne są do wymiany
Wymiary opon mamy nietypowe 235/18/45 to i koszt też nietypowy bo 1000zł za dwie.Drogo mnie kosztowała wycieczka do biedronki;-) ;) ale przynajmniej fajny tornister Star Wars na kółkach synkowi tam za 60 zł kupiłam;-) ;)

Wprowadziłam już wczoraj dietkę cukrzycową i dzisiaj już trochę lepiej bo poranny cukier 92, także nie najgorzej. Tylko mam wrażenie, że mały zrobił się przez to jakiś bardziej leniwy i mniej kopie. Może wcześniej cukier go pobudzał, a teraz brakuje dopalacza i odsypia wcześniejsze harce. Tylko co ja mam jadać na obiad, jak mąki nie wolno, ziemniaków nie wolno, makaronu też nie bardzo, chyba , że al dente(fuj), ryżu białego też nie bardzo... Kojarzę, że któraś była dietetykiem, może ktoś by chciał pomóc koleżance i doradzić bo na samych rybach i ciemnym pieczywie to długo nie pociągnę. Teściowa niby też ma cukrzycę ale okazuje się, że jej wiedza na ten temat jest zerowa bo zawsze mi trąbiła, że to po śmietanie , którą dodaję do zupy ma wysoki cukier, a śmietana ma indeks glikemiczny zero, a mąka , którą ona zupę zabielała ma aż 85.

Myślę czasem o tych dziewczynach, których już tu z nami nie ma, bo straciły ciążę. Wiecie, że to już dobrze ponad 2 miesiące jak Lilith odeszła z wątku? Ciekawe jak się ma...
Zerknęłam na wątek kwietniówek z nadzieją, że może którąś z byłych lispadówek tam teraz urzęduje i faktycznie znalazłam. Samotnaja jest teraz kwietniową mamą:happy: Korciło mnie , żeby pogratulować, ale nie wiem, czy ona tam pisała o stracie więc się nie wtrącałam.

Do góry