reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopadowe mamy 2016

Dziewczyny, a co na lekkie podniesienie ciśnienia? Ledwo żyję, taka słaba jestem, drugą kawę wypiłam i 30-40 min. po ciśnienie 83/51, próbowałam zasnąć, ale nie mogę...

reklama
Milia oj to niskie bardzo :( uważaj na siebie, ale ja nie jestem ciśnieniowcem wiec nic nie doradzę.

Ja na ogrodzę leżakuje a 4 dzieci sie bawi bo zgarnęlam kolegę i koleżankę ze świetlicy plus sąsiadów córa, ferajna aż miło patrzec :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka :) mój uśmiech oznacza, że jest dobrze.
Co do cukrzycy ciążowej: lekarz rodzinny powiedział, że za bardzo wpadam w paranoję i dla niego to ja nie mam cukrzycy, ale jutro na czczo prawdopodobnie pobierze mi krew i sam zobaczy co wyjdzie i może podejmie decyzję co dalej albo skieruje do diabetologa przez NFZ, bo tamten był prywatnie, a trochę szkoda mi kasy.
Co do USG w szpitalu: torbiel w brzuszku dziecka to po prostu pęcherzyk żółciowy. Lekarz na usg prenatalnym niepotrzebnie mnie nastraszył. Najgorsze było czekanie... trzy godziny na patologii ciąży i nie miałam przy sobie nic do jedzenia.

A co do krwi pepowinowej to nie ma darmowych banków?

Ehh, czekam tylko na męża, aż się zajmie małą, obiadem itp., to nicnierobienie chyba mnie tak męczy...

Martini, ja w ogóle zwykłej herbaty nie piję, jak już to zieloną, ale to już męża poproszę.

Skrzat, haha, niedługo będziesz już w połowie do takiej czwóreczki :D

Zapomniałam dodać, że mnie też się źle spało dzisiejszej nocy, nie wiem czy to przez stres. Bardzo się wierciłam i bolał mnie bok, ale myślę, że to kwestia ułożenia.
Nie jestem w stanie ogarnąć wszystkiego co napisałyście, ale dzisiaj od lekarza się dowiedziałam, że zbyt niskie ciśnienie też nie jest dobre i wymaga interwencji lekarza. Ja najniższe miałam 100/71 i jak na razie nie jest to zły wynik (chociaż myślałam, że coś jest ze mną nie tak). Mam chyba zdrowomyślącego lekarza rodzinnego, więc powiem Wam to co on mi powiedział: "Mnóstwo teraz różnych badań, które coś wykazują, ale trzeba do ich wyników podejść z przymrużeniem oka, bo się niepotrzebnie denerwujemy, a tak naprawdę nic nam nie jest." (to tak mniej więcej było)

Milia-na podniesienie cisnienia czasem tesciowa dziala :-D ale tak na powaznie to nie mam pojecia moze nogi do gory?
Gdzies czytalam ze kobiety w ciazy nie powinny pic zielonej herbaty...niestety nie pamietam czemu

Dostałam właśnie wypis co teraz leżałam i porownalam z tym co byłam ostatnio na sterydach ..wychodzi na to że mój mały się kurczy ...
1473169693379.jpg
1473169703076.jpg

jestem w 31 tyg, będzie syn :) , Tp 11.11

Załączniki

• 1473169693379.jpg
    1473169693379.jpg
    56,1 KB · Wyświetleń: 205
  • 1473169703076.jpg
    1473169703076.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 200
Kliska, z tego co już kiedyś czytałam, to niedociśnienie nie jest groźne, tyle, że trzeba uważać np. przy wstawaniu, żeby nie dopuścić do omdlenia i upadku.
Tyle, że słabo się tak czuję i chętnie bym je sobie nieco podniosła... Priinceseczka, do teściowej się jednak nie wybieram :D
No nie powinno się pić ani herbaty czarnej, ani czerwonej, zielonej, białej, kawy - wszystko to wypłukuje żelazo.
Ja akurat mam dobry poziom i piję jedną herbatę dziennie. Tak to tylko woda z cytryną. W poprzedniej ciąży wyczytałam, że można tylko rooibos i piłam przez całą ciążę + kawę inkę, ale teraz od początku odrzuciło mnie i od jednej i od drugiej...

Iza, coś niedokładnie pomierzone...

reklama
Do góry