reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopadowe mamy 2016

Priinceseczka ja kupuję starszemu mm na dodomku.pl i tam od razu zamowilam kilka tych zrobionych mleczek hipp 1 ale bez smoczków bo jak coś przeleje do swojej butelki [emoji6]

Keejti haha usmialam się z Twojego doradcy hahah[emoji23] zazdroszcze!![emoji23][emoji23]
Owocnej nauki [emoji6]

Bedemama i o to chodzi! [emoji2][emoji2][emoji2] A co do porodu... każda przechodzi go inaczej i jak dla mnie nie było źle [emoji6] z myśleniem ciężko bo jednak siedzi to w głowie ale dużo robi dobre nastawienie a przy porodzie słuchanie położnej[emoji2] aaa i boli owszem ale każda z nas ma inny próg bólu więc nie ma co się nastawiać na najgorsze [emoji6]

Milia jak wczoraj padałam już zanim mąż wrócił z pracy a oni hmmm... dziadek jak dziadek a babcia jako kobieta myślałam że bardziej wyrozumiała będzie bo w końcu urodziła 6 dzieci no ale... i jeszcze moj młody wczoraj dawal mi do wiwatu... ehhh jakiś dotrzymam mam nadzieję w dwupaku do nd a później tylko będę lezec [emoji6] i dziękuję ale te omdlenia to mam już chyba "na stałe"[emoji52]

Priinceseczka mąż chyba zadowolony ze mógł pobawić się w ginekologa haha[emoji23]

Netta racja z tym kp [emoji6] i dobrze że wstawilas "tyle słowa"[emoji6]

Gaga mm dobiera się do wieku i w tym wypadku zalecają przepajac ale sama wodą... i co do rozszerzenia diety po mm już po 4mies choć słyszałam że niektórzy preferują jak przy kp dopiero rozszerzenie po 6 mies.. tu też trzeba trafić na kompetentna osoba która doradzi ale to nie ja [emoji6]

A mi wczoraj wieczorem tak stawiał się brzuch i mala to ak kopała ze aż pipka mnie klula.. i co najlepsze polezalam z godz i wstałam i tak z mega twardym brzuchem... macie tez tak?

36 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

reklama
Aob tak momentami musze wyciszać skorcze / macie jeszcze
Dupka albo luteinę bo ja wciąż biorę bo nie chce jeszcze rodzic :) choc z drugiej strony juz bym chciała tulić :) a my tez max za 6 tyg będziemy tulić maleństwo :)))

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Ja lutke biore, bo jednak dużo leżałam i boje się, że ta moja większa aktywność rozkręci impreze. Za to wczoraj wzięłam przez dzień tylko 4 magnezy i noc miałam z głowy. Nogi mnie tak bolały, że wzięłam apap, żeby choć trochę sie przespać, ale pomógł tylko na godzine. Jestem sponiewierana. To bedzie ciężki dzień [emoji24]

Jeszcze mam zgage... dalej... czyżby to po nocnym magnezie i apapie? [emoji21]

Jestem w 36 tygodniu ciąży

U mnie wkur.w od rana. 7.03 dostaje smsa " z powodu nieobecności lekarza wizyta nie może się dziś odbyć proszę o kontakt z infolinią " też mi się nie chce wstać w tą pogodę Ale bez przesady. Miesiąc temu było to samo. Zaczyna mnie wkurzac ta Pani dr. Na sam koniec takie numery mi wykręca.[emoji34][emoji34][emoji34]

Jestem w trakcie 34 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji480][emoji188][emoji179]

To widze ze nie tylko ja z negatywnymi emocjami dzis ... o 5:30 dziec wstał wołając siusiu wiec lecę po nocnik i niestety puknelam go drzwiami próbując wejść do pokoju wiec juz po spaniu było ... a jeszcze maz mi zagrał ba nerwach bo worek ze śmieciami zamawiast jak wyciągnął go z kosza to wystawić na chwile przed drzwi to postawił mi go w przedpokoju i tym sposobem kapiący syf mam przez pół przedpokoju .... :/ a mowilam mu to przeciez wychodził od razu trwało to 15
Minut ... a na koniec z workiem w rękach zechciał sie pożegnać z synem ... czad mam
Nadzieje ze mi przejdzie szybko bo jiezapowiqda sie dobrze

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Oj ale macie poranki, to życzę optymizmu i uśmiechu na resztę dnia, bo dziś ponoć Światowy Dzień Uśmiechu;)

Ja juz sama, tzn z moim wiecznie śpiącym psem a zwłaszcza do godziny 11;) Kakao sobie pije i moze zabiorę się za zakupy apteczny-butelkowe i tego smyka oblookam jeszcze, co prawda chciałam zobaczyć co idzie w tej paczce z zeszłego tygodnia, ale widzę ze maja problem z szybka wysyłka. Posypał sie ten sklep, dawno na żadna przesyłkę nie czekałam tak długo:( w dzisiejszych czasach to żenada. Biorąc pod uwagę ze zamówienie z 5-10-15 opłacone o godzinie 12 następnego dnia o 10 miałam w rękach, aż kurierowi nie wierzyłam [emoji15] i pol rana zachodziłam w głowę co zamówiłam i co mi przywiezie jak dostałam info o przesyłce;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień Dobry

mój poranek może nie aż tak kiepski ale czuje, że dzisiejszy dzień nie będzie należał do tych najlepszych wstałam zmęczona i już mi się nic nie chce :/ a tu trzeba coś działać. A jeszcze ta pogoda szaro buro i zimno :/

Skrzat ale to jest dobra myśl pójdę sobie zrobić gorące kakao ;)

Ehh, ja też niewyspana, spałam ok. 6 godz. z czego aż 5x się budziłam tej nocy :(

Em Ka, cały czas biorę luteinę i zamierzam do ostatniego dnia przed cc.

Aob, kobiety niestety nie zawsze są wyrozumiałe dla innych kobiet w ciąży, a już chyba najmniej wielodzietne, bo uważają, że skoro one dały radę np. z 6 i w trudniejszych czasach, to my nie mamy prawa narzekać. Wytrwałości do niedzieli :*
Brzuch cały czas twardy, ale u mnie to norma.

Priinceseczka, też czuję to smyranie na dole, dla mnie trochę upiorne wrażenie :D

reklama
Milia-to jest okropne... czuje jakby mialo mi cos stamtad zaraz wyleciec... A na dodatek mamuska mnie wkur.ia bo chce zebym ja wozila a ja juz do samochodu do porodu za kierownice nie wsiade po tych akcjach ze smyraniem...gdy to czuje to mnie az wygina jest to tak dla mnie niekomfortowe... i tlumacze jej ze nie jezdze juz samochodem w roli kierowcy bo to jest juz niebezpieczne dla mnie a ta dalej swoje, chodzi i prosi :-( rezultat tego taki ze mam wielkie wyrzuty sumienia ale rozum bierze gore i do auta nie wsiade. Trudno. Moze sie nawet obrazic... poza tym ja tez chce donosic malego przynajmniej jeszcze 2 tygodnie bo wczoraj dopiero 36 tydzien mi wybil.

Emalka, EmKa widze ze u Was tez ciekawie dzien sie zaczal...przyplywu pozytywnych fluidow Wam i sobie zycze ;-)

Aob-dziekuje za polecenie stronki :-*
A co do meza to faktycznie chyba mu sie podobalo bo jak mu to zaproponowalam to biegusiem i nie bylo jego slynnego "zaraz" / "za chwile" ;-) ale chyba sie troche zna bo po kilku dniach gin potwierdzil jego "diagnoze" :D ;-) ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry