Tyle piszecie, że kilka godzin się to czyta wszystko xD
Kliska a ryby jesz? Czy tylko kurczak, naprawdę duzo jest ciekawych dań na niski indeks glikemiczny.
Jest dużo ciekawych, ale jakoś mi się nie chce tworzyć. Ryby jem i uwielbiam, ale też wolę sprawdzone źródło, a do tego należy złapane przez mojego tatę. W piątek właśnie zrobimy rybkę i do tego kiszoną kapustkę, a jutro jajka sadzone, mizeria i ziemniaki (chociaż może ja zamiast ziemniaków to bym sobie jeszcze kalafiora albo fasolkę szparagową zjadła.
A w ogóle jak reakcja na nową Bridget - warto iść?
Ja tam nie żałuję studiów - jest fajnie

Troszkę ciężko kontrolować pory jedzenia i cukier, ale jakoś daję radę, a jak załatwię indywidualną organizację studiów, to tylko raz lub 2 razy w tygodniu w październiku się pojawię, a potem to już w ogóle odpuszczę chodzenie i tylko maile. Jakoś tak mnie nowe zadania projektowe na studiach cieszą
Witaj Bedemama!

Ja też pierworódka, ale nie nastawiam się źle na poród. Staram się zastanowić jak nauczyć się relaksować pomiędzy skurczami, bo to w sumie by mi się ogólnie w życiu przydało. Czasem szybko i niepotrzebnie się denerwuję, a takie trzy głębokie oddechy i chwila relaksu by mi się przydały

Proponuję także Tobie puścić sobie jakąś relaksacyjną muzyczkę z ćwierkającymi ptaszkami i sobie wyobrazić, że jesteś gdzieś indziej i słyszysz ptaszki i sobie je wyobrazić, a potem sobie to drzewko wyobrazić, na którym siedzi ptaszek i ogólnie wgłębić się w takie coś. Co do bóli - wiem, że będą, ale nastawiam się na nie tak samo jak kiedyś na ból po założeniu aparatu na zęby - niby nie da się zjeść nic prócz jogurtów pitnych, kefirów, a ja jadłam wszystko pomimo tego, że troszkę bolało. Wyobraziłam sobie, że ból jest duży, a dzięki temu nie odczuwałam go tak mocno
Mnie już tak mała kopie, że czasem ledwo to wytrzymuję, ale i tak ją uwielbiam. Wygląda to czasem tak, jakby grała sama ze sobą w piłkę nożną i raz jest na prawym boku, a raz na lewym. Najgorzej ten nacisk pomiędzy macicą, a żebrami - nie ma w ogóle tam miejsca i w sumie ból to pieczenie.