reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopadowe mamy 2016

Aob, a ja się nie zgadzam ;) Każda kobieta i każda ciąża inna. Wielu ludzi na pokaz jest za obroną życia, ale kobieta w ciąży to zło... Więc udaje się w kolejkach nawet pierwszeństwa, że ich się nie widzi, jak kobieta idzie na L4, to na pewno jest oszustką, jak musi leżeć albo odpocząć, bo źle się czuje, to na pewno jest leniwa i wykorzystuje sytuację... Oczywiście generalizuję ;) Ale też nie staraj się robić coś za wszelką cenę, żeby dorównać babci :*

Priinceseczka, masz rację, też nie lubię tego uczucia i czuję czasem, jakby miała mi wypaść... Ale męża nie prosiłam, żeby mi tam zaglądał, nie przyszło mi to do głowy :D Aż szkoda, że cc będziesz miała, bo może mąż chętnie by poasystował położnej ;)
Mama mogłaby jednak dać na wstrzymanie z autem, przecież jak będziesz miała maluszka, to chyba też będzie musiała sobie radzić inaczej, a nie wymagać od Ciebie, żebyś brała dziecko i po nią jechała? Nie rób sobie wyrzutów, trzeba myśleć i o sobie i o tym maleństwie :)

Emalka, też nam kiedyś tak auto sprzed nosa praktycznie odjechało, mąż zdążył tylko wsiąść, a już zjawił się gość, który oglądał chwilę wcześniej i przywiózł kasę... A potem się cieszyliśmy, bo kupiliśmy większe i mocniejsze auto w niższej cenie. Mam nadzieję, że trafi się Wam szybciutko jeszcze lepsza okazja :)

reklama
Skrzat wolałabym sn :) więc liczę jeszcze na pełny obrót :)

Samochód był wart, skoro poszedł tak szybko :) był w 2,0 za cenę jak za 1,6 :(

Ale to nie koniec mojego pecha dziś: przyszła moja mata z kiddo. Otwieram i zastanawiam się co to jest. Wg opisu uszkodzone miało być tylko opakowanie a tu jakieś plamy na macie, zacieki i totalny brak zabawek/zawieszek. Nie wiem czy śmiać się czy płakać. Na szczęście nie robią problemu ze zwrotem kurier na ich koszt już zamówiony. :angry::wściekła/y::realmad:

Chyba resztę dnia prześpie bo jeszcze sobie krzywdę zrobię :oops:o_O

Emalka no to nieciekawie:( czasem lepiej takie dni przeczekać [emoji6] jutro bedzie lepszy dzien:)

Emka ja sie boje odstawienia luteiny za tydzień, jakoś przywykłam;) a rodzic wcześniej naprawdę nie chce...

Ivi ja bym mogła spać cały dzien normalnie... dziś nawet nie wstałam poza jedzeniem i prysznicem, leżę w pieleszach z psem i ściemniam. Tesciowa odebrała Baske;) nawet szok pierwszy raz zadania domowego nie ma...

Gaga lez lez;) co tam [emoji28]

Co do naszych mam to ja swoją podziwiam, dwójka dzieci, pełen etat, drugi w domu (dorabiała) zawsze było posprzątane, ugotowane, czas dla nas, lekcje z nami i w ogóle. Nasze pokolenie czasem mam wrażenie takie obrotne nie jest a czas przepuszczamy niestety często na gowna a gro ludzi ma dzieci by miec, bo wypada (potem wypada je ładnie ubrać i nakupić drogich zabawek, bo ludzie patrzą, ale po co spędzić z nimi czas..ech) i to jest przykre.
Sama sie czasem na tym łapie ze czas przepuszczam np w necie wiec to konstruktywna krytyka nawet samej siebie[emoji38][emoji35][emoji28] ale snobów co maja dzieci i nie poświęcają im czasu nie trawie, bo jak zapytasz takie dziecko o czym marzy to powie, ze o zabawie z Mama;) bo po co mu 1000 zabawka jak mamy nie ma bo w pracy bo na nią pracuje, ale nie to jest w życiu najważniejsze:) i widzę to po swojej Basi, bo tez miałam etap nadgodzin i pracy bo jest ważna ale na szczęście zmądrzałam za wczasu[emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jeeea ide na rekord dzis. Piszac poprzedniego posta rozgotowalam mrozone pierogi[emoji32][emoji32][emoji32][emoji32]

Idę do sklepu po coś do jedzenia [emoji5]

Jestem w trakcie 34 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji480][emoji188][emoji179]

Karosznueek- heheheheeh masz racje, ja bede czwarty raz rodziła SN, da się (nie zwariować) :D

Ja śpię codziennie, jak dziecko... bez drzemki w ciagu dnia nie jestem juz w stanie wytrzymać do wieczora ..

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

kopy pomogły ale prasowałam dwie godziny a wyprasowana kropla w morzu :szok::szok::szok::szok: jak to pomaluśku idzie takie drobne rzeczy prasować a musiałam już przestać bo już nogi i plecy bolą a za chwile i tak się muszę
zbierać na zajęcia ze szkoły rodzenia

Emalka-w takim razie gratuluje zakupu auta!super zesie udalo nabyc przed porodem :-)

Gaga-ja polecam prasowanie na siedzaco. Przynajmniej plecy tylko mnie bolaly ale dalam rade :-)

Ivi ja tez ostatnio lapie drzemki w ciagu dnia. Czyzby organizm lapal ostatnie chwile oddechu? :-D

reklama
Milia nie nie to nie z tym się zgadzam że mam bez marudzenia zapitalac tylko z tym że tak niestety jest [emoji6] źle napisałam [emoji6] sama wiem jak to z Niko w ciąży tanczylam na Sylwestra a 5rano urodziłam [emoji2] a teraz mecze się wszystkim i boli wszystko...

Emalka ale dzień... jutro będzie lepiej[emoji10]
Oo widzę że auto jest hehe[emoji6] super [emoji2]

Gaga jestem z Ciebie dumna [emoji2][emoji2][emoji2]

Ivi, priinceseczka też chce drzemki.....

36 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Do góry