reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Milagros tez mam takie bole jak na okres co jakis czas i bardzo nie regularnie i krotko mowilam dr o tym wczoraj ale brak reakcji pewnie to tak ma byc w tym czasie ☺

Skrzat no u mnie 40sci tygodni to ternin ostateczny, więc jak wybije pełne 38 to zaczynam 5s i mam nadzieję, że się uda.
Bardzo mi zależy na SN, a po CC nie będą ryzykować trzymać mnie do 42 tygodnia. Z resztą mój gin powiedział, że w dniu terminu do szpitala, ja sobie nie wyobrażam tam siedzieć nie wiadomo ile.

Firana co u Ciebie? Daj znać please!

Jestem w 37 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Mnie tez juz organizm straszy, dzis po drzemce młody osunął sie niżej (normalnie czułam jak cos mi "spada";) ) a teraz nam nieregularne krótkie skurcze. Idą od kręgosłupa wiec szyjka pracuje.. ciekawe co mi gin powie w przyszłym tygodniu....

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Mnie też dziś boli jak na okres i do tego niskie bóle pleców, też czuje ze juz blisko oby tylko nie juz :) milagros daj znać co ci położna powie. Ja wciąż nie wiem czy mam skurcze czy nie bo po prostu nie mam doświadczenia w tym temacie. W pierwszej ciąży nie doświadczyłam skurczy w ogóle. Teraz czasem mam skurcze ale wydaje mi się że to są właśnie takie żołądkowo jelitowe, no ale pewności nie mam. Regularności w nich nie ma na pewno.

Katarineczka a czemu nie miałaś skurczy w 1ciazy? Przegapiłam..
ogólnie ze skurczami jest tak, ze jak są nie ma wątpliwości ze to one :D pytanie tylko jak długo trwają i czy są regularne. Jesli są regularne i trwają dłużej niż 1-1,5min, (najważniejsze jest ustępowanie skurczu, ono musi być długie zeby szyjka sie rozwierała). A to co teraz nas meczy to pewnie przygotowujący sie organizm ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

KAterineczka- te skurcze żółądkowo- jelitowe są podobne wg mnie trochę podobne do tych porodowych. Ja miałam zawsze skurcze porodowe najpierw leciutkie, później coraz silniejsze ale przede wszystkim za jednym i drugim razem- regularne i stąd łatwo rozróżnić je od przepowiadających. Mierz czas od jednego do drugiego, jak czas jest podobny lub się skraca to najprawdopodobniej właśnie nadeszła godzina zero:tak:

Milagros ja też od paru dni mam takie bóle dołu brzucha jak przy okresie, najwięcej je czuję w nocy

co do badań nie pamiętam jakie ale też mam na następną wizytę zrobić ich więcej jak na początku, gin mówiła, że to już do porodu

byłam dziś na wizycie w Ujastku, mały jest mały 2240g, następną wizytę tam mam mieć 10.11 i wtedy już mnie przyjmują na oddział. jak wszystko było dla mnie odległe tak teraz już widzę jak to wszystko jest blisko i strasznie się boję :( aż się rozpłakałam w aucie jak o tym przyjęciu na oddział usłyszałam
muszę wszystko ogarnąć szybciej

Gaga- wszystko będzie dobrze- musi być i już. Teraz popatrzyłam na Twój suwaczek i jesteśmy dokładnie na tym samym etapie ciąży. Ja mam cięcie 7.11, a jak u Ciebie to wygląda? Będą od razu wywoływać , czy będziesz najpierw na patologii i będą czekać aż samo się zacznie? Co do wagi, to jeszcze prawie miesiąc został więc do 3kg pewnie spokojnie waga dobije. Takie mniejsze dziecko lepiej się rodzi;-) ;)

reklama
nie mówili nic o wywoływaniu, tylko chcą mnie mieć wcześniej na oku i też że my mamy z 50 km do szpitala to żeby później nerwówki nie było

Do góry