reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Faktycznie 50km to jest jednak kawałek. Dobrze, że lekarze są zapobiegliwi. Dla Ciebie pewnie pobyt w szpitalu to nic przyjemnego ale przynajmniej będziesz spokojna, że jak już się zacznie to nie będziecie musieli gnać na złamanie karku tyle kilometrów. To bardzo dobre rozwiązanie.

Milagros- jak tam po spotkaniu z położną?

Hej wszystkim pod wieczór :)
Widzę, że tematy porodu to już tak w toku... mnie boli nadal pachwina, ale myślę, że jest lepiej :) Dam radę!
Cukier dzisiaj na czczo miałam podwyższony niż zwykle - równo 90, ale chyba tragedii nie ma, po prostu z mężem wieczorem późno zjedliśmy ok. 1.
Zazdroszczę Wam trochę tego leżenia w domu, ja to codziennie gdzieś teraz wychodzę. A ten ból pachwiny mnie dobija. Chodzę jak kaczka :D Serio nie ma na to jakiegoś sposobu?

Gaga, dziewczyny dobrze piszą :)

Ivi, już kiedyś pisałam, że ja właśnie przegapiłam skurcze... Myślałam, że to po prostu dziecko się rusza. Dopiero na ktg jak położna mnie pytała w trakcie skurczu, czy nic nie czuję, dowiedziałam się, że to właśnie to. A były to skurcze ponad 100%, w ciągu 25 minut 4 lub 5 już nie pamiętam.

Eh, też mnie dziś coś boli, takie jakby ukłucia z prawej strony na dole, mam nadzieję, że to więzadło.

Firana, jak tam??

Kliska mnie te pachwiny napieprzają już 3 miesiące. Nic nie mogę poradzić. Nawet gina pytałam. Uroki ciąży.

Jutro Zuza ma wizyte u teściowej. Tak sobie wymyśliłam i już kazałam mężowi ją zapowiedzieć. A po drodze mają mnie zawieźć do szpitala na ktg. Potem sobie wrócę spacerkiem i będę mieć wolną chatę. No innej opcji nie znalazłam.

Jestem w 37 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Gaga to u mnie była podobna waga w 35 ważył 2319 a teraz w 27 tc 2790 wiec spokojnie rośnie dobrze, na mnie lekarka patrzyła jak na głupią jak mówiłam ze mało waży. Tak A jak mama czworki pisze Tobie jeszcze miesiąc został to licząc 200 g tygodniowo to ci dojdzie jeszcze conajmniej 800 g wiec bedxie ważył ponad 3000 kg. Uszy do góry wszystkie damy rade!

Ivi nie miałam skurczy bo przepowiadajacych w 1 ciąży nie mialam wcale a przed cc podali mi oksy i niby jakieś skurcze się pisały na ktg ale ja nic nie czułam no i od razu była cesarka potem.

Mamo czworki dziękuję za wyczerpująca odpowiedz co do skurczy, Regularności nie ma w tym z calą pewnością wiec to pewnie nie to jeszcze.

Joasia fajnie to zorganizowałas, potrzebujesz trochę oddechu w samotności i spokoju.

Milagros, dobrze, że się uspokoiłaś i nic się nie dzieje.

Priinceseczka, też mam już problemy niestety, choć i tak nie jest źle, bo poprzednio miałam już od połowy ciąży albo i wcześniej, teraz dopiero na końcówce.

Joasia, niezły ten Twój plan :)

reklama
Do góry