reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Jeny potrzebuje mojej fastfoodowej diety... Obudził mnie okropny ból w boku. Już się bałam, że może jakieś rodzenie, ale zaraz poszłam do wc na dwójkę i przeszło. Tak zabolało, że nawet pod ręką jak nacisnęłam czułam. No masakra. Big Mac by mi tego nie zrobił. Wzięłam ciepły prysznic i leże.

Jestem w 38 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

reklama
Niby dzisiaj. Mam taką nadzieję, bo już tu świruje. Daleko nie mam, więc jakby co to 5 min i jestem.
A pobyt tu źle mi jednak robi na głowe. Jak tylko powiedzą, że mogę iść to sie pakuje i mnie tu nie ma. Byle do obchodu.

Jestem w 38 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Moi wzięli laptopa, zamknęli sie w pokoju u dziewczyn i oglądają lego ninjago ;)
A ja mam chwile jeszcze na leżenie
Noc była tragiczna, najmłodsza pół nocy ryczała (ze ja buzia boli):( masakra, dzis bede chodzić na zapałkach:(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Widzę ze wy niezle tam dajecie w środku nocy [emoji33]Mi sie odpukać ostatnio naprawdę w miarę ok śpi;) nawet siku nie ide[emoji50]czasem sie przebudze przekręcając z boku na bok, lub jak Basia przychodzi z ekwipunkiem. Budzik mnie wlasnie wyrwał, lecę pod prysznic, Basię musze budzić za pol h bo 8:30 zbiórka w szkole.

Ivi ze one sie tak szybko budzą. My juz osiągnęliśmy etap ze im dłużej tym lepiej i Młoda śpi ile moze, problem to jest ze wstawaniem, ale wiadomo w chorobie tez inaczej. Mam nadzieje ze najgorsze macie juz za sobą i teraz antybiotyk juz bedzie ładnie działał. Zdrówka!

Linka mój pies to jak moze to do 13 głowy z pierzyny nie wystawia teraz jak ja w domu [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To ja sie czuje bardziej wyspana niz ostatnio choc tez szału nie ma .

Łaski jestem załamana podejściem położnych od noworodków , dziewczyna po Cc staje na głowie zeby karmić kp pięknie podaje cycka ale dzieciątko przez 2 doby Cc dostawało butle z ktorej samo leciało i nie ma odruchu ssania juz tu próbujemy za każdym razem, a kto nie przychodzi wołany z noworodków on nie chce jeść no bo ja nie widze aktywności, i wychodzą . Dziecko zasypia po dwoch podaniach piersi ciumka sobie sle nie ssa... ja juz nie mam pomysłów , polewa dziewczyna piers mm zeby zassal, wlewamy do nakładek bo wszystkie o nakladkach a dziecko nakładki wyrzuca ... wypycha językiem i ja juz nie wiem jak pomoc . Któraś ma jakis pomysł ?

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Hej Mamusie
W temacie KP jestem w szoku jak Ivi to super opisuje. Wszystko wydaje sie wtedy nie tyle co proste ale przejrzyste i pełne wiary ze jeśli sie chce to bardzo możliwe ze sie to uda.
U mnie kraina mleka -po każdej nocy zmiana koszulki - ale- mam tylko produkcje w lewej piersi. Czy to coś dziwnego? Z prawej nic a nic

Iza bardzo gratuluje ci Syneczka :-) Cudownie ze juz możesz go tulić i mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :*

reklama
Emka nie mogę w takie akcje położnych uwierzyć u nas w szpitalu jest nacisk na kp co też nie jest do końca dobre bo kobiety które nie chcą i tak karmić nie będą i tak przemycaja butelki wodę gorąca w termosach itd..

Dzidziusiowi widocznie dobrze przy piersi skoro szybko zasypia, ja pamiętam ze jak mi ssać nie chciały to smoczkiem uspokajającym delikatnie po działach masowalam i jak chwytali oszusta to wtedy podmienialam na pierś ;) i ciągnęli dalej ;)

Do góry