reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Mimo że rzadko się udzielam to chętnie Was czytam.

Ivi, twoje rady są naprawdę świetne. Takie zdrowe podejście do KP. Czytam i analizuje bo kto wie, może sama się będę borykała z problemami a może mały od razu zaskoczy i będzie dobrze. Swoją drogą u mnie żadnego wycieku nie ma ale strasznie piersi bolą.

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

reklama
Ivi mi nic nie cieknie, ale nie mysle by sie nie nastawiać;)
Filmik dobry, pamietam to nadzienie na cycka ta moja położna tez tak robiala a ja miałam wrażenie ze Basia sie udusi tym cyckiem tym bardziej ze był większy od jej glowy[emoji23]
Super ze córcia lepiej jak apetyt wraca to juz bedzie coraz lepiej:)

Przypomniało mi sie jak Basia miała 2 latka i była u dziadków i dostała temp. Mama dawała jej ibum na zmianę z paracetamolem i co dawkę temperatura wyższa:( jak doszło do 39,7 wzywali karetkę:( przyjechali w 15 minut jak usłyszeli ze takie małe dziecko a szpital w miejscowości 20km dalej) na pogotowiu stwierdzili zapalenie gardła, krtani i migdałów, po jednej dawcę antybiotyku temp zaczęła spadać - w sensie zaczęły działać leki na goraczke. A my normalnie na sygnale do tego szpitala bo to 70km od naszego domu, ale miałam stresa:(

Moja zasypia jutro pasowanie na ucznia:) trochę katar ma ale mam nadzieje ze odpukać nic sie przez noc nie rozwinie a ja rodzic nie zacznę.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Skrzat - no takie choroby z wysoką temperaturą to masakra... Jak małą zaczęło trząść u lekarza, tak chybaprzestałam oddychać aż do wieczora, jak wstała i powiedziała że chce jeść.. Ale jak ze mnie emocje i stres spadł to musiałam apap przecibólowo wziąć tak mnie głowa zaczęła boleć:) ale jak lekko się oddycha wreszcie!
Ja od jutra z całą trójką w domu.. i tak przez najbliższy tydzień.. Już widzę moje odpoczywanie przed porodem ha ha ha ... ;)

karola - :* jak by był problem to obiecuje że pomogę, nie radzę sobie tylko z laktatorami i przechowywaniem pokarmu :p Laktatory mnie nie lubią (albo inaczej - moje cycki nie tolerują maszyn), a z tego powodu nie mam co przechowywać więc tu liczę na pomoc bardziej doświadczonych :D

Ivi-dziekuje za tak duze zaangaziwanie. Powinnaz zostac doradca kaktacyjnym! U nas niestety sie nie powiodlo. Czekalam na pore karmienia, malutki juz sie fajnie rozbudzal po snie raz zlapal zasysnal i odpuscil. A pozniej otwieral szeroko buzke tak jakby tej butelki szukal i tego dlugiego smoczka od niej:-(
Skonczylo sie odpychaniu cyca teka, mega zlosci i placzu ale i tak mu nie daruje :p w nocy kolejna dostawka. Moze wkoncu mu sie spodoba. Laktatorem.udalo mi sie cos tam sciagnac takze sie troche uspokoilam:-)

Zdrowka dla Was! Jak najszybszego powrotu do zdrowka! Dobrze ze corci juz lepiej sie oddycha :-*

Princeseczka - mądre dziecko, wie że ze smoczka łatwiej ;) podkarm butlą i znów do cyca:p niech się napracuje :p Znasz tą butelkę? Link do: Calma ona fajnie "zastępuje" cyca, znaczy .. wymaga od dziecka napracowania się żeby w ogóle udało się coś wypić ;)

Princeseczka trzymam kciuki za twoje mleczko!!! I rzeczywiscie tak jak ivi napisala laktator moze nie sciągnąć nic a dzidzi ściągnie, tylko musisz troche rozluźnić piersi
Ja karmiłam głownie na leżąco, na siedząco było mi cieżko. Miałam poduszkę prostokątna, takiego grubszego i większego jaśka zeby syn był wyżej, bo z rogala mi spadał. I piłam herbatkę Bocianek.

Jestem w 35tc, będzie syn[emoji7] tp29.11.2016[emoji4]

Ivi tak pięknie mówisz o karmieniu. Przyznam przy pierwszej córce nie sprawiało mi to w ogóle przyjemności i stwierdziłam, ze się po prostu do tego nie nadaje... Za szybko zrezygnowałam i bardzo tego teraz żałuję. Mam nadzieję, ze z druga córeczką będziemy cycować!

Iza ogromne gratulacje! Oby synuś szybko doszedł do zdrowia!! W jakim szpitalu lezysz??

Byłam na wizycie u hematologa i jestem przerażona. Okazało się, ze jestem nie zdiagnozowana do końca i to jakiś cud, ze ja bez heparyny nie otarłam się o żadną tragedię :( Mojemu ginowi się dostało, ze zaniedbal tą sprawę. Mam zaburzenia krzepnięcia, ale nie wiedziałam ze sprawa jest aż tak bardzo poważna :(
Do tego Malutka chyba nadal się nie przewróciła główką w dół :( Zalamka totalna

Kejti jak się czujesz??

Princeseczka Tobie również gratuluję Maluszka! Zawalcz o karmienie piersią żebyś później nie miała wyrzutów sumienia. Jeśli się nie uda, trudno. Będziesz wiedziała, ze zrobiłaś wszystko.

Rozpoczynam 36 tydzień ciąży [emoji173] Czekamy na drugą córeczkę :) TP 11.11.16

Firana super że się odezwałaś :) co do kp i jedzenia to jedz wszystko z umiarem i obserwuj. W żadnym wypadku się nie głodz

Princeseczko ile ja bym dała żeby być tam przy Tobie i Ci pomóc. ..jejku :(
Może położna by Ci doradzila. To nie jest tak że innym jest lżej bo nawal i twarde piersi są u każdej ... tylko nie trzeba się tak szybko poddawać ale też nic na siłę ...
Laktator malutko Ci sciagnie i to jest zupełnie normalne. Chodzi tylko aby do.ulgi a resztę musi dzidzia. Nie ma czegoś takiego jak "nic nie ma"
Jesli nie dasz rady to siagaj regularnie co 3 godz . Podajesz w ogóle mm?
Kiedyś ktoś mi powiedział że wszystko siedzi w głowie tak jak pisała Ivi . Trzeba mocno się zawziac i wierzyć że się uda, być twardą i nie dać się tym wszystkim dobrym radom abyś odpuscila...
Był taki przypadek ze laseczka poszła pod prysznic i wyobrazala sobie jak leci mleczko i co? Zgadnij [emoji6]
To wszystko też siedzi tam w środku a nerwy i stres tylko pogarszają. Sama wiem po sobie bo też walczyłam i płakałam jak.mi spadał z wagi i chcieli Nas zabrać do szpitala bo zoltaczka leciała do góry...
Podawałam 3 dni mm na zmianę z cycem. Zawzielam się ostro i udało się , ale najpierw trzeba się wyciszyć co nie jest łatwe .
Co do paznokci to obcinalam po jakimś czasie. Na samym początku są bardzo delikatne. Gratulacje pierwszej kąpieli ♡♡♡
Dobrze emka pisze z tymi kanalikami. Mi polozna scisnela w szpitalu to myślałam ze wyjdę z siebie tak bolało ...wiadomo że tylko chwilkę. Potem już było tylko lepiej.
Piąstki zaciśnięte dzieciaczki na początku mają także to normalne kochana

Iza gratulacje i trzymajcie się mocno ♡♡♡♡♡

Ivi zdrówka dla dzieci a Tobie sily ♡
Uwielbiam Cię czytać ♡ takich dobrych serduszek jest bardzo mało a z Twojego mleczka to aż się zasmialam

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Karosznurek, a w którym jesteś tygodniu? Ja mam 34 tc i od jakiegoś czasu od czasu do czasu mi coś kapnie, szczególnie jak je przycisne przypadkiem , a bolą mnie przeeeokropnie, swedza szczypia i nie wiem co jeszcze :eek: mam nadzieję jednak ze będę karmić piersią bo nie ma zdrowszego pokarmu dla naszych malenstw od mleczka z cycusia :)
A co do wagi... Zawsze byłam szczupła, moja stała waga to było równe 50kg. Do 4 miesiąca schudłam 4kg... Dopiero od 5 zaczęła mi waga iść w górę i obecnie waze 57 kg.
Apropos, mam nadzieję że dziś wszystkie będziemy miały spokojniejsza noc niż poprzednią. Życzę wszystkim miłej nocy i żeby maluszki w nocy nie szalaly za bardzo, bo mój Jaśko już coś zaczyna mnie po żebrach miziać... :cool2::)

Do góry