• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2016

Aob powodzenia!!! Oby jak najszybciej i jak najmniej bolu!

Joasia to niezle Twój laktator stymuluje piersi! 120 ml niezły wynik!

Emalka strach jest normalnym uczuciem. Ja też się bardzo boje, szczególnie ze pierwszy poród miałam masakryczny. A im dłużej czekamy tym jest gorzej...

Mama 4/5 to rzeczywiście musi być jakaś alergia skoro są to czerwone plamy.

Milagros, Ivi dobrze mówi. ,,Życzliwi'' zawsze się znajdą i zamiast pomoc tylko człowieka zdołują.

Moja mama dziś poszła z córeczka na spacer, a ja leżę. Rano ciśnienie znowu było w okolicach 140/80, ale na razie nie panikuje bo ruchy małej czuje.

41 tydzień ciąży [emoji173] Czekamy na drugą córeczkę :) TP 11-14.11.16

reklama
Będzie jak będzie trudno najwyżej narobie tam cyrku zemdleje czy coś. Jakoś wylezc musi[emoji6] najwyżej zostanę legendą [emoji5]

Milagros co to za uczulenie się Was przypetalo [emoji53]
Mamo 4 właśnie jak ostatnio czytałam że ogarniasz mieszkanie zaraz po wyjściu ze szpitala to byłam w szoku jak to możliwe z rana na brzuchu. [emoji32]

Joasia mam nadzieję że z dnia na dzień będzie już tylko lepiej z maluszkiem.

Skrzat czyli może z tego stresu o brak ruchów sobie poród przyspieszylas sama [emoji5]

Kejti słabo z pracą męża Ale rozumiem doskonale obawy. Wiadomo że należy się i tacierzynski i ewentualnie opieka po cc. Ale w pracy jak to w pracy różnie mogą na to patrzeć. U mnie mąż bierze wolne 1,5tygodnia potem przyjedzie mama na jakieś 10 dni. U jednego i drugiego grudzień w pracy to nie jest czas na urlopy. Zresztą u mnie też nie. Zawsze jest koniec roku spinanie posladow i zamykanie planów.
Ale ale od stycznia moja teściowa idzie na emeryturę [emoji32] żeby tylko nie wpadła na jakiś głupi pomysł pomocy... [emoji32] ja z nią godziny nie daje rady wysiedziec. [emoji6]

Po naszym wrześniowym malowaniu mieszkania zostały do ułożenia listwy przy podłogach. Mój mąż wymyślił że nie będziemy kłaść plastikowych czy papierowych tylko całe drewniane. I był nawet w ubiegłym tygodniu fachowiec który miał to zrobić ale mi uciekł po docieciu jednej listwy. Niby wyszedł po inną piłę i jeszcze nie wrócił [emoji28] jak w programie usterka. Mąż się wkurzyl i dziś wypożyczył pile i sam to robi. Jakbym wiedziała jaki to syf będzie to w życiu bym się na to nie zgodziła [emoji22] wszystko w kurzu. Ze dwa dni będziemy po tym sprzątać [emoji42] bałagan większy niż po malowaniu.

Jestem w trakcie 39 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji274][emoji254]

Milagros nie sluchaj. Jak dostaniesz kryzys to my już Cie zmotywujemy [emoji4]

Emalkadream ja po takiej masakrze śmigam jak złoto, a to czwarta doba. Więc Ty po cywilizowanym cc też będziesz.

Martussia no mąż poszedł na zakupy. Wrócił i mowie mu, że zamroziłam kolejne 100 [emoji41]

Ja sie znowu zdrzemnęłam dziś. Kurde przyzwyczaje się do drzemek, a jak Gabryś wróci to dopiero da mi popalić [emoji4]
Podczas mojej drzemki mąż tam pojechał (bo odwiedziny od 13) i mówi, że już wyjęli większość rurek. Kazali przywieźć smoczek i moje mleko już dziś mu dadzą, ale tam ściągne na świeżo [emoji4][emoji4][emoji4]
Idzie wszystko ku dobremu.

8.11[emoji480]Gabryś [emoji64]

Dzień dobry ledwo wszystko nadrobilam dlatego nie odniosę się do każdej ale wszystkim rozpakowanym serdecznie gratuluje, Joasia współczuje przeżyć i życzę Wam dużo siły i zdrówka. Ja leżę od wtorku na patologii ale dopiero wczoraj wieczór odkryłam gdzie mi łapie Internet i jest to pod ip na sali mi niestety nie łapie :/

Ciężarówki jakie macie dziś ciśnienie?
Rano miałam podwyższone, później normalne a teraz znowu 143/86.
Myślicie żeby jechać na ip?

41 tydzień ciąży [emoji173] Czekamy na drugą córeczkę :) TP 11-14.11.16

Martusia ja bym pojechała na ip. To nie czas na takie ryzykpwanie. Podepna pod ktg sprawdza przepływy i głowę będziesz mieć spokojniejsza.

Jestem w trakcie 40 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc)[emoji179] [emoji128][emoji738]

reklama
Ja Wam juz porodu nie bede opisywac jak to sie mowi bylo minelo, najważniejsze ze juz po ;)
Prosze o zlote rady na nawal w czwartek sie zaczelo ból i puchniecie a dzis juz troszkę mniej spuchniete ale dalej boli. Do tego te sutki duze i twarde i masakrycznie boli jak mala ciagnie.

Emalka ja sie balam panicznie choc ta cc o niebo lepsza, pod blizna i nad mam krwiaki ale ogolnie smigam i wszystko robie to co wczesniej poza noszeniem Julka. Ja mysle ze mi pomoglo to ze bardzo wczesnie wstalam- cc skonczylo sie 17.40 o 23 siedziałam na lozku bez większego problemu a o 5 tez bez jakiegos super bolu chodziłam. Rano poszlam pod prysznic i ogolilam sobie nogi bo wczesniej nie zdazylam:d
Wiadomo ze to nic przyjemnego ale szybko sie zapomina majac maluszka przy sobie.

Martusia ja bym pojechala sprawdzic a powiedz gdzie zamierzasz rodzic?

Aob trzymam kciuki!

Dzieki dziewczyny, maz byl w pracy wtorek i srode wezmie okolicznościowy a potem pewnie tydzien opieki na mnie.

Karosznurek az mnie zabolalo;/

Aaa! Najadlam sie pączków z Nutellą i wczoraj i dzis odpukac malej kompletnie nic ;)

Natalia 7.11.16 [emoji173] 3020g/54cm [emoji480]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry