Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja tez mam wizytę w czwartek a ostatni okres 19/2 wiec prawie tak jak Ty. Dziś spotkałam koleżankę, która była na usg w 5 tyg i już pikalo serduszko wiec może coś być widać. Ale nie ma się co nastawiać i martwić jak nie będzie, dużo zależy kiedy owulacja i jaki sprzęt.O dziewczyny, to my bardzo blisko terminowo jestesmy
U mnie ostatni @ 20/02, wedlug moich wyliczen dzis jestem w 5 tygodniu (dzis dokladnie 4t 6d). Wstepna wizyta w czwartek, ale jestem prawie pewna, ze jeszcze nic sie na niej nie dowiem. A Wy robilyscie juz kilka razy bete? Ja zrobilam w piatek i sie zastanawiam kiedy teraz isc ponownie, ktoras z dziewczyn pisala, ze najlepiej co parzysta ilosc dni, ale nie wiem czy ja wytrzymam do wtorkuJuz bym chciala wiedziec cos wiecej, nie lubie czekac
![]()
My tak samo na razie ani slowa dopiero jak lekarz potwierdzi I usłyszę bijące serduszko dopiero powiemyMy to nikomu jeszcze nie powiedzieliśmy i na razie nie zamierzamy mówić. W piątek mam pierwszą wizytę, ale nawet jak będzie wszystko ok. to nie powiemy ;p chyba że złapią mnie jakieś wymioty w święta to będziemy musieli...
A dzisiaj dalej szusujemypiękna pogoda, słoneczko - ostatnie narty w tym roku ;p
Poruszyłyście kilka tematów to ja też napiszę.
Jeśli chodzi o grupę na fb, to ja odpadam, 2 grudnia usunęłam i nie zamierzam wracać, będę więc pisać z tymi, które pozostaną tutaj.
Jeśli chodzi o wagę to jedna z moich zmór. W pierwszej ciąży zaczynałam tak od 63 a skończyłam na 70kg (mam 170cm wzrostu), tydzień po ciąży ważyłam 58,5kg. Teraz trochę mi się przytyło ważę 65kg i kurde za dwa tygodnie mam mieć wypad miałam się odchudzać by wejść w sukienki, które mam (musiałabym ważyć ok 60kg), a tu lipa. Ja i tak pilnuje się z jedzeniem, ale waga stoi no i tak jak pisałyście brzuch wydęło. W poprzedniej ciąży do 22 tygodnia nic nie było widać. Także jestem załamana, nie widzi mi się kupować sukienki na raz, która później będzie leżeć (zresztą kasę będę ładować teraz w mieszkanie), a zresztą ja się w takich rozmiarach sobie nie podobam i jestem tym zgnębiona.
Hej dziewczyny! Byłam na pierwszym badaniu w czwartek i niestety okazało się, że mam twarda macice, krwawa wydzielinę (mimo iż jeszcze nie na bieliźnie) i do tego niereguralny pęcherzyk. Lekarz powiedział, że wszystko wskazuje na możliwe poronienie i przepisał mi duphaston 3x1 i no-spe jak będzie bolał brzuch. Pocieszam się tym, że widziałam bijące serduszko i mam nadzieję, że jeszcze wszystko się ułoży.. Czy miała któraś z Was może takie objawy ? Bardzo się boję... Wg USG wyszło, że to 6t0d, a wg okresu 6t5d.
Trzymam kciuki żeby jednak wszystko się poukładało. Kiedy kolejna wizyta?Hej dziewczyny! Byłam na pierwszym badaniu w czwartek i niestety okazało się, że mam twarda macice, krwawa wydzielinę (mimo iż jeszcze nie na bieliźnie) i do tego niereguralny pęcherzyk. Lekarz powiedział, że wszystko wskazuje na możliwe poronienie i przepisał mi duphaston 3x1 i no-spe jak będzie bolał brzuch. Pocieszam się tym, że widziałam bijące serduszko i mam nadzieję, że jeszcze wszystko się ułoży.. Czy miała któraś z Was może takie objawy ? Bardzo się boję... Wg USG wyszło, że to 6t0d, a wg okresu 6t5d.