• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
A co do wagi, to w dwóch pierwszych ciążach miałam ze 3 usg na krzyż.
Nigdy mi nie mówili, ile dziecko waży czy mierzy.
Mało tego, przy córce gin wykonujący usg nie zauważył, że ma za krótką pępowinę i że jest nią owinieta.
Przy 3 dziecku dopiero jak poszłam prywatnie to dowiedziałam się czy się przekręciła.
Wtedy miałam 1sze usg w 8tc potem w 20tym i przed porodem na nfz.
W piątek na tym usg na nfz waga 3600-3700 to powiedzieli, że jak rodzeństwo ok 4kg przy porodzie.
W niedzielę ją urodziłam 4550g !
Przy moim synku kilka dni przed porodem wyszlo ok 3500, ze niby przecietny noworodek a urodzilam 4550!!! Sam ginekolog sie zdziwil.....

Dziewczyny a jak z aktywnością waszych maluchów? U mnie 28t 5dn i są dni, że mocno czuje dzidzie, a są takie, że nic nie czuje i wtedy wariuje... jak aktywne są zawsze bibki?
Są dni, że młody daje czadu i w dzień i wieczorem, a np dziś to bardziej czuję jak się rozciąga i przekręca.
Ja troszkę się tym stresowałam wcześniej, tym bardziej, że z tyłu głowy mam cały czas ten lęk.
Gin powiedział, że nasze dzieciaki śpią około 15 godzin na dobę a często są aktywne jak my śpimy.
Jak się czasem denerwuje to palcami stukam i mi odpukuje młody, albo jem coś słodkiego i czekam.

0F26DAB5-9EF2-402E-B504-BA63FE28B4AB.jpeg
Kupiliśmy Małej na Chorwacji szlafroczek na basen, bo zamierzam chodzić jak skończy 3 miesiące o ile nie będzie jakoś specjalnie chorować ;)

Dzisiaj się trochę przypiekłam w cieniu ;p cały czas się smarowałam i siedziałam pod parasolem i sie nie przypaliłam, a dzisiaj mój Mąż pojechał na nurkowanie, a ja siedziałam na plaży i jakoś tak zapomniałam się posmarować - tak to mi ciągle mówi o smarowaniu ;p siedziałam cały czas w cieniu i tyle co w wodzie, a mimo to trochę mnie przyrumieniło :p nie jakoś tragicznie, bo nawet nie piecze ;p ale to chyba tylko dlatego, że już byłam dosyć opalona (nie znoszę się opalać, więc opalan się tylko aktywnie spędzając czas, a tak to jestem zaprzyjaźniona z parasolem) ;)

Załączniki

• 0F26DAB5-9EF2-402E-B504-BA63FE28B4AB.jpeg
    0F26DAB5-9EF2-402E-B504-BA63FE28B4AB.jpeg
    629,6 KB · Wyświetleń: 493
reklama
A ja sie przeszlam dzisiaj na szpital, bo moj lekarz ma dyzur akurat i jak zadzwonilam to kazal przyjsc, bo tak sie tymi bolesciami w kroczu martwilam, ale wszystko ok, niestety tak bedzie, jak się rozchodze to spoko, najgorzej jak zastana jestem. Mały tez glowkowo obrocony, wiec napiera bardziej. I serduszko sobie posłuchałam.
Ja też tak mam, jak dłużej leżę lub siedzę i potem jak wstanę to maszeruje jak kaczka [emoji14] dopiero jak rozchodze to jest ok ;)
Dziewczyny a jak z aktywnością waszych maluchów? U mnie 28t 5dn i są dni, że mocno czuje dzidzie, a są takie, że nic nie czuje i wtedy wariuje... jak aktywne są zawsze bibki?
Mój szaleje cały czas [emoji85] on chyba wcale nie śpi [emoji85] uspakaja się jak mąż trzyma rękę na brzuchu, autentycznie [emoji14] Jak młody mnie okłada boleśnie, to proszę męża żeby brzuch trzymał [emoji23]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry