• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Tez czytalam, zeby sobie raczkowac, albo basen- niestety ponoc to jest i tak 50/50 i jesli dziecko nie zechce, to sie nie obroci.
O zadnej trenerce tutaj mi nie wiadomo, z reszta UK wbrew pozorom jest dosc zacofanym krajem w porownaniu z Polska pod wzgledem ginekologiczno-polozniczym.
Poki co bede sobie raczkowac i 3mac kciuki za uparciucha zeby jednak sie przekrecil.

Co do baby shower to ja bylam na dwoch- jedno organizowalam, a drugie bylo moje w Polsce. Rzeczywiscie w UK jest to bardziej popularne, ale w Polsce sie powoli rozkreca, poki co najbardziej wsrod celebrytow.
W sumie zwykla babska posiadowa- prezenty, fajne ozdoby no i akurat u mnie tematy byly tylko ciazowo-porodowe, byly same mlode mamy, jakos sie tak zlozylo. Ogolnie fajna sprawa + kazda wymowka jest dobra to spotkania sie w fajnym gronie :)

Poniewaz moj ksiaze lezy dupka do dolu poki co to ja robie takie cwiczenia jak na zdjeciu ponizej. Polecala je ktoras z mam na FB.

Moja lekarka mowi, ze jeszcze jest czas na obrot (u mnie 31 tc), ale tez martwie sie bardzo, bo chcialabym uniknac cc za wszelka cene...

IMG_0080.JPG

Załączniki

• IMG_0080.JPG
    IMG_0080.JPG
    303,2 KB · Wyświetleń: 468
Zabić to mało :( Kolejna bezsenna noc. 5 lat razem, ale nie ma bata nie przyzwyczaję się :/ Mąż poszedł do sypialni obok, a ja w salonie leże i mam dosyć, wziąć poduszkę i uciszyć.
Co się stało ??

U mnie w porządku w nocy dzisiaj, z 2 czy 3 razy tylko wstawalam na siku a teraz się obudziłam jeść bo czuje jakbym nie jadła 2 dni taki głód [emoji28] Idę jeść i jeszcze pospać choć trochę..

Moja narazie tez posladkami na dol. Od poczatku ciazy bylam nastawiona na sn,ale w tym przypadku zmuszona bede chyba do cc. Dzis zaczynam 35tc. Do obracania jestem sceptycznie nastawiona,gdyz kolezanka miala miec obracanie,ale w ostatniej chwili zrezygnowala na jej szczescie bo dziecko mialo za krotka pepowine i moglo by dojsc do niedotlenienia. 8 pazdziernika jak bede miala skonczony 36tc mam umowione usg i wtedy zobaczymy,jezeli sie nie obroci to to zdecydowanie cc,bo nie chce ryzykowac

Baby brain [emoji23][emoji23] zdarza się[emoji85] ja mam w portfelu karteczkę z datą wizyty i godziną[emoji106] niby pamietam... ale tak przez pierwsze dni... a pózniej to już srednio [emoji16]a karteczka jest i jej do wizyt nie wyciągam, dopóki nie dostanę od niego drugiej [emoji847] widocznie mój lekarz często ma do czynienia z ciężarnymi kobietami i chucha na zimne Hahaha [emoji23]
Najważniejsze, że z dzieciątkiem wszystko ok[emoji106]

Brawo ty!! Udało się[emoji106]
A te zajęcia to dla samych dzieciaczków oczywiście? Daleko macie? Trzeba wozić?

Kciuki za wizytę i daj znac po![emoji106][emoji5]

Ale się pani doktor wykazała [emoji33] sprawdziła ci chociaż szyjkę? W ogole zbadała cię? Czy na ładne oczy dała tę no-spę? [emoji50]

Niby coś tam sprawdzała szyjkę, ale średnio jej ufam, na szczęście już w środe ide do swojej to może do tego czasu nie urodze [emoji16]

Zdrówka życzę! Łykaj witaminę C, pij herbatkę z cytryna i miodem, mleko z czosnkiem i miodem i będzie dobrze [emoji106][emoji5]

Wow! Super niespodzianka! [emoji7]
Też pewnie bym się poryczała[emoji16] a w ogóle nie wiedziałam, że w Polsce też to baby shower takie popularne... u mnie nikt nie miał wśród rodziny i znajomych...choć mize bratowa męża cos wspomniała, ale już nie pamietam [emoji5]

Nie masz nic ciekawego do czytania? Cokolwiek? [emoji53]

Ja miałam przez cała ciąże 3 skurcze łydki... magnez biorę okazyjnie. Bo twardnienia mam czy go biorę czy nie. W piątek miałam taki super dzień, prawie bez twardnień, a i sprzątałam i gotowałam i piekłam i smażyłam.. i jeszcze płac zabaw z dzieckiem obskoczyłam. A czasami odpoczywam i tak mam te twardnienia brzucha. A te skurcze łydek to z reguły mam jak się źle rano przeciągnę... No i 3 razy od 2m-cy to tez nie jakoś dużo...
Ale tak czy siak magnez nie moze ci zaszkodzić, a na pewno pomoże. Wiec jak masz problemy ze skurczami to łykałabym jak dziewczyny radzą[emoji106][emoji5]

Ha! Skąd ja to znam! Najpierw się myśli o chwili spokoju, a jak się ją ma to człowiek nie moze sie ogarnąć [emoji23]

A jesteś pewna, że cię dziecię nie skopało po prostu? Teraz to ciężko powiedzieć co nas boli, czy to jakiś organ czy od bobasa ruchów [emoji53][emoji28]

Mnie tez! Ostatnie dni właśnie pobolewają, a dzisiaj to już mocniej... nawet sie zdziwiłam... tak na końcówce ciąży?? [emoji33][emoji85]

Koniecznie z tą opuchlizną do lekarza. Dobrze, że idziesz. Ale jaki opuszczony brzuszek????? Mi jak mówili, że opadł to za tydzień rodziłam! Nawet tak nie mow, może ci sie wydaje... [emoji33][emoji5]
Dzięki :) mleko mąż nam wczoraj zaserwował przed spaniem :)

Masz już termin ustalony?:)
Jeszcze nie. Miał mi dać skierowanie na wizycie żebym mogła się umawiać ale jeszcze przełożył to na kolejną wizytę czyli na 8.09
No a duże miałaś skoki cukru? W tym tygodniu też mi swirowały ostro cukry, ale zmieniłam pieczywo na wase i od trzech dni wszystko w normie
emoji4.png
też już odliczam do dnia bez glukometru
emoji4.png
Najgorzej na czczo. 95 jeszcze by mi darował ale do 117 ucieka i nie schodził poniżej 100

reklama
@Dita_333 No raczej się nie różni to wielce od zwykłego spotkania towarzyskiego:) wręczenie prezentów, a ze same towarzystwo kobiece to trochę o ciąży dzieciach a te co maja inne tematy to swoje. To wszystko moje dobre koleżanki albo z pracy, albo lokalne z Krakowa albo ze studiów wiec spotykamy się regularnie i tematy lecą same.

Czyli babska impreza pod pretekstem ciazy [emoji106][emoji38] super! Szkoda, że nikt nie wpadł na to, żeby mi zorganizować No ale jak sie mieszka na zadupiu to tak jest... ja zorganizuje przyjaciółce jak mam nadzieję, kiedyś będzie w ciąży [emoji5]

Tez czytalam, zeby sobie raczkowac, albo basen- niestety ponoc to jest i tak 50/50 i jesli dziecko nie zechce, to sie nie obroci.
O zadnej trenerce tutaj mi nie wiadomo, z reszta UK wbrew pozorom jest dosc zacofanym krajem w porownaniu z Polska pod wzgledem ginekologiczno-polozniczym.
Poki co bede sobie raczkowac i 3mac kciuki za uparciucha zeby jednak sie przekrecil.

Co do baby shower to ja bylam na dwoch- jedno organizowalam, a drugie bylo moje w Polsce. Rzeczywiscie w UK jest to bardziej popularne, ale w Polsce sie powoli rozkreca, poki co najbardziej wsrod celebrytow.
W sumie zwykla babska posiadowa- prezenty, fajne ozdoby no i akurat u mnie tematy byly tylko ciazowo-porodowe, byly same mlode mamy, jakos sie tak zlozylo. Ogolnie fajna sprawa + kazda wymowka jest dobra to spotkania sie w fajnym gronie :)

Trzymam kciuki, żeby się jednak obrócił. Dzieci potrafią nas zaskoczyć... a że mały brzuch - to trochę poboli cię bardziej, ale przejdzie. Ja na to obracanie chyba bym sie nie zdecydowała [emoji33] jakoś tak... średniowieczem mi zajeżdża [emoji28]
Także albo nadzieja, że sie obróci albo cc[emoji106]

Zabić to mało :( Kolejna bezsenna noc. 5 lat razem, ale nie ma bata nie przyzwyczaję się :/ Mąż poszedł do sypialni obok, a ja w salonie leże i mam dosyć, wziąć poduszkę i uciszyć.

Chrapanie?
Nie pomaga spanie na boku? Nic a nic?[emoji85]

Moja narazie tez posladkami na dol. Od poczatku ciazy bylam nastawiona na sn,ale w tym przypadku zmuszona bede chyba do cc. Dzis zaczynam 35tc. Do obracania jestem sceptycznie nastawiona,gdyz kolezanka miala miec obracanie,ale w ostatniej chwili zrezygnowala na jej szczescie bo dziecko mialo za krotka pepowine i moglo by dojsc do niedotlenienia. 8 pazdziernika jak bede miala skonczony 36tc mam umowione usg i wtedy zobaczymy,jezeli sie nie obroci to to zdecydowanie cc,bo nie chce ryzykowac

Również trzymam kciuki za obrócenie się dzieciątka. Uparte te wasze bobasy [emoji33] a jak nie to cc, bedzie dobrze! [emoji106]

Niby coś tam sprawdzała szyjkę, ale średnio jej ufam, na szczęście już w środe ide do swojej to może do tego czasu nie urodze [emoji16]

Hehe na pewno nie urodzisz [emoji5] ja mam jutro wizytę. Jakoś taka lekko zestresowana jestem. Zobaczę co z moją szyjką i pooglądam synka[emoji5] to znaczy pewnie już tylko kończyny, ciężko będzie go złapać całego w tym tygodniu ciazy, coraz większe te nasze dzieci[emoji847]

Dzisiaj spałam dobrze, jak zabita z przerwa na siusiu, po czym jak wstawał w pol do szóstej to mnie obudził.. jakoś tak głośno był [emoji53] i nie mogłam zasnąć godzinę, a jak już prawie zasypiałam to obudził sie synek...a ze dużo nie zostało do pobudki do przedszkola to zawołałam go do siebie i tak 45minut spaliśmy w uścisku miłości Hahaha [emoji23][emoji5]
Teraz zjadłam śniadanie, odpoczywam i obmyślam plan dnia.. na zewnątrz taka pogoda, że nosa nawet nie mam ochoty wystawiać brrrrr[emoji33][emoji31]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry