W czasie porodu i tylko mama dostaje antybiotyk. Ja miałam + w 1 ciąży. Syn miał tylko pobrany posiew z krwi i sprawdzane crp po porodzie.
Sorki, pewnie zle rozumiałam lekarza. Moze chodziło mu o to, że jak zarażę dziecko to ono tez dostanie.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
W czasie porodu i tylko mama dostaje antybiotyk. Ja miałam + w 1 ciąży. Syn miał tylko pobrany posiew z krwi i sprawdzane crp po porodzie.
Mi pobrała teraz jak byłam na wizycie i do porodu nie dowiem się jaki wynik, tylko będzie czekał w szpitalu...Dziewczyny macie już wyniki GBS ? Jak to jest z tym wynikiem, co gdy jest dodatni?
Mam skrzywienie zawodowe i amolu nie zastosuje.@Mama Zuzi i Antosia @majacyr mnie na ból głowy oprócz spania pomaga smarowanie amolem...
@Ewela2805 kolejny dzień idzie, a każdy na wagę złota, więc sobie odpoczywajcietrzymam za was kciuki
Sorki, pewnie zle rozumiałam lekarza. Moze chodziło mu o to, że jak zarażę dziecko to ono tez dostanie.
Mi gin ma pobrać teraz na wizycie 9 października, to będzie u mnie 35tc+0Dziewczyny macie już wyniki GBS ? Jak to jest z tym wynikiem, co gdy jest dodatni?
Dziewczyny, Jaś chyba wygrał plebiscyt na pierwszego bobasa naszego wątku.
Na razie pisze na szybko, wiecej dam znać później. Mam nadzieje ze doczytam tez co u Eweli.
Wczoraj o 14 w czasu czytania forum i postów o wodach płodowych, jak opisywalyscie jak Wam odchodzily, chlusnęło ze mnie. Nie wdając się jeszcze w szczegóły, pojechałam do szpitala.
O 18:30 w związku z rozwarciem przyjęli mnie na porodówkę, a o 20:44 urodził się Jas
Szybka akcja.
Z malutkim wszystko ok. Niestety miałam go tylko chwilkę na brzuchu, bo zabrali go do ibkubatorka. Wazy, o ile dobrze pamietam 1920 g, 48 cm.
Oddycha, ale wspomagają go jeszcze.
Mam nadzieje dziś go zobaczyć, dowiedzieć się więcej i poczuć ze jestem mama, bo trochę to do mnie nie dochodzi.
33 i 0 tc (z usg)

Jak nie uda się podać w czasie porodu to wtedy podają dziecku i chyba mamie po. A tak to dawka dla mamy w czasie porodu wystarcza. Mój syn się nie zaraził.
Przy cc podobno nie podają.
@Mama Zuzi i Antosia też czytałam że jak jest dodatni to już bezpośrednio przed porodem podają antybiotyk. Mnie powiedział że na następnej wizycie pobierze i wtedy faktycznie jestem w 34 tyg.
Ja sobie upatrzylam datę 14. 11 a termin mam na 17.11. W październiku mam 13 urodziny męża chrześniaka, 16 mojej mamy urodziny, jeszcze gdzieś tam teściowej chyba imieniny... Później 1 i 11.11 to święta, to też wolałabym niea czas pokaże gdzie ma moje zyczenia
![]()