Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Odpoczywam, bo jestem wykończona dzisiejszym dniem.@Frosty uffff! Odpoczywaj :*
ok dzięki, niby wszystko w internecie, ale zielona byłam w tej kwestiiMożesz złożyć jak tylko będziesz miała PESEL dziecka![]()
Super, dzięki wielkie.@@ ola7
Musisz najpierw zgłosić maluszka do urzędu żeby zameldować go dac mu imię i nazwisko po czym ustalają PESEL dla niego. Potem możesz wysłać online lub pocztą ewentualnie osobiście złożyć wniosek z dokumentacją i aktem urodzenia maluszka. Zależy czy jesteś z Polski czy za granicy bo wszędzie są inne prawa. U nas w Polsce jest tak jak napisałam.
To nie było chyba takie złe. Najważniejsze żeby ufać swojemu lekarzowi, jak mówi że jest w porządku to widocznie tak było, nic się nie martw. [emoji6]@Frosty cieszę się, ze sytuacja sie poprawiła. Pytałam, ponieważ u mnie podczas przeziębienia tętno było w granicach170-180 na ktg, ale mój lekarz nic z tym nie robił.
Moja wczoraj miała 4 razy po 10-15 minutbiedna
O kurczaki. To powodzenia tam
@Dita_333 hmm. czemu twierdzą, że Kubuś jest głodny skoro on jest spokojny? Jakby był głodny to chyba by krzyczał? On przecież nie potrzebuje dużo, bo ma żołądeczek wielkości wiśni?
Możesz złożyć jak tylko będziesz miała PESEL dziecka![]()
Pytanie do tych które już rodziły [emoji14] jak poznać bóle krzyżowe? To prawda że takie skurcze na ktg się nie piszą? Że nie czuć bólu w macicy?
"Mieszałam w stópkach" [emoji23][emoji23][emoji23]
Poczekaj jeszcze trochę a sprzeda Ci kopniaka za to mieszanie jak on chce spać [emoji3]
Ja pewnie przenoszę [emoji57] chociaż w nocy łapały mnie skurcze, brzuch twardy i się zaczęłam zastanawiać co się dzieje ale do rana przeszło. Pozniej jeszcze miałam takie bóle jak miesiączkowe i sobie myślę "kurde żeby to tylko nie poród bo właśnie nastawiłam pranie i chciałabym jeszcze rozwiesić" [emoji23] ale też przeszło i teraz spokój.
Chociaż powiem, że zazdroszczę Wam rozpakowanym, że macie to za sobą. Ja w środę będę miała ciążę donoszoną.
@Dita_333 Kubuś- czyli syn Wam się przedstawił![]()
U mnie doradztwo w kwestii laktacji ograniczyło się do przeniesienia laktatota.. Poradziłam sobie sama w domu.