reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopadowe mamy 2018

Tak martwię się że jest za duża urodziła się 52cm teraz ma 67cm jak na dziecko 15 tydzień to chyba wzrostem jest duża
Każde dziecko rośnie i rozwija się w swoim tempie - i to wszystkie matki powinny sobie wbić do głowy :) Moja podług waszych to w ogóle mikrus bo jest drobniutka (dopiero nosi ciuszki 62), nie wiem ile waży bo wizyta za dwa tygodnie, ale na pewno nie więcej niż 5 kg. Ale jest radosna (zazwyczaj, no i nie w zeszłym tygodniu :D), robi postępy ruchowe, dużo "rozmawia" no jest cudownym, zadowolonym bobasem. A że jest drobniutka? Taka jej natura :)

reklama
Każde dziecko rośnie i rozwija się w swoim tempie - i to wszystkie matki powinny sobie wbić do głowy :) Moja podług waszych to w ogóle mikrus bo jest drobniutka (dopiero nosi ciuszki 62), nie wiem ile waży bo wizyta za dwa tygodnie, ale na pewno nie więcej niż 5 kg. Ale jest radosna (zazwyczaj, no i nie w zeszłym tygodniu :D), robi postępy ruchowe, dużo "rozmawia" no jest cudownym, zadowolonym bobasem. A że jest drobniutka? Taka jej natura :)
A z jaką wagą malutka się urodziła ? Owszem każde dziecko inne, jednak te minimalne przyrosty miesięczne powinno osiągać dziecko. Bo dla mnie tłumaczenie robi siku i kupy tzn ze jest zdrowe nie dociera.

Sama ci powiem że mój starszy syn byl nieźle wyrośnięty taki mały grubasek w wieku niemowlecym na piersi chowany ale tak niemowlęta mają ..i potem też miał ładna rączkę, masywna że tak napiszę)l ale zaczął chodzić i wszystko ładnie zeszło po woli ..wyciąga się do gory chlopal .. zaznaczę że nie należał do niejadkow ale dbałam o zdrowe odzywianie
Pocieszyło cię to;)
Uff to dobrze wiesz 1 dziecko i może dlatego tak ze wszystkim panikuje :)

A z jaką wagą malutka się urodziła ? Owszem każde dziecko inne, jednak te minimalne przyrosty miesięczne powinno osiągać dziecko. Bo dla mnie tłumaczenie robi siku i kupy tzn ze jest zdrowe nie dociera.
3100 wychodziła ze szpitala. Nie ma żadnych oznak niedożywienia :) dzieci głodne nie bawią się, nie śpią spokojnie i nie brudzą pieluch. Akurat ilość brudnych pieluch świadczy o tym czy dziecko się najada i to zdanie pediatrów :) my sami z mężem jesteśmy drobni i niscy, dziecko karmione piersią też inaczej przybiera. Do skończenia 6 miesięcy dzieci powinny podwoić swoją wagę urodzeniową.

3100 wychodziła ze szpitala. Nie ma żadnych oznak niedożywienia :) dzieci głodne nie bawią się, nie śpią spokojnie i nie brudzą pieluch. Akurat ilość brudnych pieluch świadczy o tym czy dziecko się najada i to zdanie pediatrów :) my sami z mężem jesteśmy drobni i niscy, dziecko karmione piersią też inaczej przybiera. Do skończenia 6 miesięcy dzieci powinny podwoić swoją wagę urodzeniową.
tak książki piszą i pediatry mówią...Ale każdy rodzic ma prawo mieć swoje zdanie i chować po swojemu. Mój mały jak był na samej piersi tył 600 gram na miesiąc to moim zdaniem za mało więc jedliśmy trochę i mm teraz jesteśmy na samym mm.

tak książki piszą i pediatry mówią...Ale każdy rodzic ma prawo mieć swoje zdanie i chować po swojemu. Mój mały jak był na samej piersi tył 600 gram na miesiąc to moim zdaniem za mało więc jedliśmy trochę i mm teraz jesteśmy na samym mm.
Adusia była ważona w styczniu gdy miała dwa miesiące i przybrała po 500 na miesiąc,. pediatra nie miał zastrzeżeń i my też nie - w końcu to on się na tym zna :) dopóki nie dzieje się nic niepokojącego to się nie martwię. Ostatnio je częściej - może ma akurat fazę wzrostu. Dowiem się za dwa tygodnie na szczepieniu ;) ja akurat nie chce w ogóle podawać mm bez wyraźnej medycznej przyczyny :)

Czasem mam wrażenie że z tym przybieraniem to w podobie jak wyścig szczurów hehe oO a przecież nie sam tłuszcz odłożony ważny a ogólny stan zdrowia ( można badania zrobic) i aby było w normie a w normie jest też dolny pułap ze względu na to że każdy ma własne predyspozycje.

Kuuurna, wieki mnie tutaj nie bylo ;) ale widze ze cos sie dzieje! Dziewuszki nowe piszecie, to prawie tak jakbyscie nowe forum stworzyly. Fajnie! Nie doczytam wszystkiego, ale moze wpadne czesciej :)

U nas rutyn juz coraz wiecej z czego sie ciesze. Najlepsze jest wieczorne kapanie i spanie. O 19 juz mamy nynanie ;) Jeszcze tylko ilosc szamania w nocy mogla by byc mniejsza, ale ten moj koles chyba ma zapotrzebowanie. Wlasnie przechodzimy na ciuszki roz. 80 ;) Za szybko rosnie, za szybko!!

reklama
Adusia była ważona w styczniu gdy miała dwa miesiące i przybrała po 500 na miesiąc,. pediatra nie miał zastrzeżeń i my też nie - w końcu to on się na tym zna :) dopóki nie dzieje się nic niepokojącego to się nie martwię. Ostatnio je częściej - może ma akurat fazę wzrostu. Dowiem się za dwa tygodnie na szczepieniu ;) ja akurat nie chce w ogóle podawać mm bez wyraźnej medycznej przyczyny :)
Każdy robi jak chce . Zresztą Twoja mała to dziewczynka więc może od małego dba o figurę ;) mój za to najpierw masa potem rzeźba :p

Do góry