Hej ja mam problem z ciśnieniem jakoś od 25 tc , na lekach od 29 tc , ważne żeby kontrolować po spoczynku i siedzieć podczas pomiaru cicho nic nie mówiąc i nie ruszając się , ja raz kichnęłam podczas pomiaru i od razu ciśnienie w górę . Raz sięgnęłam po długopis i także od razu wyższe . Ważne jest ciśnienie rozkurczowe czyli ten pomiar drugi . Ponad 90 to faktycznie ponad normę ale tragedii nie ma , ja miałam chyba najwiecej 110 przy zmianie pogodzie ale czulam się Jak gowno dosłownie , ręce mi się trzęsą , głowa boli , zmęczenie do potęgi dosłownie ... kontroluj sobie ale tez bez przesady , na IP myśle ze póki co bez paniki

Kontroluj te rozkurczowe , jak by było większe niż 110 wtedy jedz na IP

Jutro proponuje żebyś mocz sobie zbadała bo jak zbiera się białko to jest trochę gorzej , ja póki co jestem bez białka , kupiłam sobie specjalne paski do moczu i mogę kontrolować właściwie każde siku

będziesz teraz pewnie pod większa kontrola , ja przez pierwsza cc i właśnie nadciśnienie mam mieć cc . Trzeba uważać tez na stan prze rzucawkowy , ale wtedy praktycznie zawsze jest dużo białka wiec jak najszybciej oddaj mocz do badania