reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja miałam 2 razy prenatalne połówkowe. Nie przygotowałam się do nich. Wiem, że niektóre dziewczyny jedzą lub piją coś słodkiego przed badaniem. Pierwsze badanie trwało ok. 40 minut bo to był 18 tydzień i lekarzowi było ciężko wszystko zmierzyć bo mówił że dzidziuś jeszcze mały i zaleca, aby pacjentki przychodziły conajmniej w 20 tygodniu. Musiałam przekręcać się kilka razy z boku na bok żeby mały się obrócił. I badał mnie też dopochwowo.
Przy drugim badaniu wszystko było ok, lecz na koniec badania mały się obrócił i lekarz nie mógł zrobić zdjęć. Nic mie pomogło stukanie i pukanie w brzuch 🤷‍♀️
Chociaż uchwycił jedno zdjęcie jak mały ziewa 😅

reklama
Hej dziewczynki [emoji846] wczoraj moja starsza córka (9 lat) dowiedziała się, że będzie starsza siostra. Bardzo się tego obawiałam a ona zaskoczyła mnie tak bardzo, że do tej pory jestem w szoku [emoji846] zaczęła płakać ze szczęścia i pół godziny nie mogła przestać ani słowa wydusić [emoji1745][emoji1745][emoji1745] bardzo się cieszymy i jestem już spokojniejsza [emoji846]
Dziewczyny ile trwały Wasze badania prenatalne w 2 trymestrze? Przygotować się jakoś specjalnie? Zjeść coś słodkiego na pobudzenie dzidzi? Na ostatnich dwóch USG było widać sporo ale nie wszystko, dzidzia nie współpracowała i chciałabym żeby teraz było już dokładniej, żebyśmy w końcu dowiedzieli się czy jest ten rozszczep na wardze czy nie [emoji1745]
Mam jutro powtórkę połówkowych - pierwsze nie wiele powiedziały bo mały spał tyłem. Także mam zamiar się przygotować jedząc i pijąc słodkie przed wejściem do gabinetu [emoji6]

Ostatnia edycja:
Zastanawiam się nad wózkiem. Kupujecie osobno gondole a później spacerówkę czy wózek 2w1? Podobno 2 w1 są bardzo ciężkie i później ze spacerówką jest to uciążliwe. Co myślicie?

Zastanawiam się nad wózkiem. Kupujecie osobno gondole a później spacerówkę czy wózek 2w1? Podobno 2 w1 są bardzo ciężkie i później ze spacerówką jest to uciążliwe. Co myślicie?
Ja kupiłam komplet i poprzednio tez tak miałam. Zależy od trybu życia i przede wszystkim podróży. 2 w 1 są cięższe ale tez wygodniejsze dla dziecka i mamy w użyciu na codzień (nie licząc transportu). Nie znam osoby która wytrzymałaby z pierwszym wózkiem do 3ego roku życia choć w teorii można. Kupiłam używany z pełna świadomością ze max po roku/półtora zmienię na mniejsza spacerówkę.

Ja używałam wózka 2w1 przez ponad 2 lata życia synka. Rzeczywiście spacerówka nie jest leciutka, ale ja mieszkam w Łodzi w Śródmieściu. Stan chodników to agonia, moje podwórko również. Jednak koła w lekkich spacerówkach by tego nie wytrzymały. Do tego lato spędzamy na wsi, a wakacje w górach. Góra wózka jechała przypięta pasami z przodu auta 😁 No, ale ile razy to ja słyszałam na jakimś łatwym szlaku jak ludzie mi mówią, że jestem dobrze przygotowana jeśli chodzi o wózeka oni męczyli się z tymi spacerówkami. Teraz będę chciała po pół roku kupić spacerówkę, ale też nie z tych lekkich, na pompowanych kołach. Moja część spacerowkowa miała elementy ekoskory która strasznie popękała i wygląda to teraz nie ładnie.

reklama
Ja kupuje 2w1, ponieważ gondola będzie tylko na chwilę a będę już mieć to z głowy. I w sumie zależy jaki wózek wybierzesz i na czym Ci zależy ale wydaje mi się że znajdziesz odpowiedni 2w1 :))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry