reklama

Listopadowe mamy 2021

Ale nie ma co się źle nastawiać. Póki nie ma rozwarcia to dużo zależy właśnie od oszczędzania się. Ja mam problemy z szyjka od 17 tyg, mała głową też tak nisko, że jej nie widać, ale nie panikuje. Znam przypadki dziewczyn, które od 30 tyg chodziły z 1,5 cm szyjka i małym rozwarciem, a dotrwaly do terminu. Sterydy na płuca są wtedy gdy naprawdę jest źle, bo to jak przy każdym leku może mieć skutki uboczne. Najważniejszy jest spokój. Zostało nam naprawdę niedużo, a problemy z szyjką są bardzo powszechne. Ja mam kontrolę we wtorek i mam nadzieję że będzie dobrze.
Dzięki za te słowa. Strasznie się martwię. Ta ciąża łatwo mi nie przyszła. Przeszłam 2 całe in vitro i to był mój piąty transfer. Może też dlatego tak strasznie się martwię 😕

reklama
Dzień dobry Mamy, mam pytanie, pewnie nie jestem sama z grupą Rh -
Czy dobrze myślę że jeśli w badaniu na przeciwciała ich nie wykryto, to nie ma konfliktu serologicznego? Robicie zastrzyk z immunoglobiny?

Dzień dobry Mamy, mam pytanie, pewnie nie jestem sama z grupą Rh -
Czy dobrze myślę że jeśli w badaniu na przeciwciała ich nie wykryto, to nie ma konfliktu serologicznego? Robicie zastrzyk z immunoglobiny?
Ja mam grupę Rh - i mój lekarz jest zdania że jeżeli nie wykryto przeciwciał to nie potrzebny jest zastrzyk, więc będę miała podany dopiero po porodzie.

reklama
Ja po wizycie. Z małym wszystko wporzadku. Szyjka długa, zamknięta. Więcej szczegółów dowiem się na usg 3 trymestru. Jedyne co mojego lekarza zaniepokoiło to brak wzrostu mojej wagi i zalecił spotkanie z dietetykiem.

Tylko teraz powiedzcie mi. Mam 16kg nadwagi. Od początku ciąży schudłam 6kg ale nadal mam nadwagę.. Czy naprawdę skoro mały przybiera i mam dobre wyniki krwi powinnam iść do dietetyka ze względu na brak wzrostu mojej wagi? Zawsze wydawało mi się że to wręcz na plus dla dziecka gdy matka z nadwagą lub otyłością zrzuci kg ale oczywiście zdrowo..

Utrata i utrzymanie wagi wydaje mi się właśnie zależne od zmiany diety. Nie jem chipsów, słodyczy nie pije coli ani alkoholu i wydaje mi się że z tego względu ta waga mi się trzyma.
Niewiem co o tym myśleć. Poszły byście do dietetyka?

PS w przypadku teściowej niemam pojęcia jak pomoc.. Czasami ludzie nie rozumieją, że jesteśmy dorośli i muszą nam pozwolić samemu podejmować decyzje..

Ah i dzisiaj miałam wyciek "siary"? Mleka? Wydaje mi się, że to dobry znak zwłaszcza, że chciałabym karmić piersią.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry