• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Ja też mam zadyszkę, nawet przy krótkim spacerze. Ale bardziej martwi mnie to, że od wczoraj znów boli mnie brzuch i czuję takie kłucie po prawej stronie podbrzusza. Miałam tak na początku ciąży, lekarz powiedział, że mam duże ciałko żółte w prawym jajniku i dlatego może boleć, ale już od jakichś 2 tygodni było naprawdę dobrze, a od wczoraj znów się zaczęło :(
W ogóle jakoś się stresuję - jutro mam wizytę kontrolną (obecnie mam 9t3d) i martwię się, czy na pewno wszystko jest ok.
Mi brzuch jeszcze się nie zaokrągla, jak Wam - i jak siedzę, to dalej są dwie fałdki ;) Od początku ciąży schudłam prawie 3 kg. Pomimo tego, że nie mam wymiotów, ani dużych mdłości, to jem bardzo mało :( Boję się, że powinnam jeść więcej, żeby maleństwo dobrze się rozwijało, ale nie daję rady :( Wczoraj np. źle się czułam i przez cały dzień mogłam zjeść tylko kanapki z żółtym serem i ogórkiem kiszonym, więc zjadłam ich na cały dzień może 7, a do tego trochę arbuza. Dziś rano śniadanie, później jabłko i kawałek arbuza i teraz mój narzeczony zrobił mi niepsodziankę i zamówił sushi, to trochę zjadłam (oczywiście pieczone).
Ale nie wiem dlaczego, ale mam taką obawę, że lekarz jutro powie, że coś jest nie tak :(
Ja za każdym razem idąc ba wizytę mam dokładnie tak jak Ty. I to nie jest dobre. W pt mam prenatalne wiec już wariuje powoli 😳

Rany ale zbieg okoliczności, ja właśnie przełożyłam z pon na piątek hehe😊na która masz? Ja na 11:40
Ja raniutko bo stwierdziłam ze w pracy nie usiedzę inaczej. 7:40. Właśnie oglądałam wyniki z poprzednich ciąż dla porównania. Ryzyko podstawowe teraz będzie kosmicznie wysokie ze wzgl na wiek. Liczę ze korygowane obniży plus ostatecznie nifty tez rozwieje wątpliwości.
Powodzenia. Dawaj znać jak w piątek :)

Piszecie o zadyszce. Ja póki co normalnie funkcjonuje. Ćwicze nadal (w domu z jakimiś hantelkami czy lekkim keglem) ale totalnie słucham co mogę czego nie. I jakos dość wyraźnie mi daje ciało sygnały. Hantelki musiałam wziąć lżejsze :) rozciąganie i spacery nawet rower jeszcze wpada (nie wyczynowo tylko tak z dzieciakami). Chciałabym utrzymać taka regularna umiarkowana aktywność bo mi na glowe dobrze robi :)
Niestety moje ćwiczenia nijak się maja z waga. Kilogram do przodu niewiadomo z czego bo jem optymalnie. Poprzednie ciąże zawsze chudłam 3 kilo w pierwszym trymestrze a zaczynałam z trochę niższa waga. Zostaje mi na najbliższe 6 miesięcy jedynie 10 kilo do mojej maksymalnej wagi. Za nic nie chce jej przekroczyć :)
Tez mi już widac wypukly brzuszek co jest mało komfortowe bo jeszcze bardzo niewiele osób wie. Na szczęście pracuje z domu wiec jeszcze w pracy nie musiałam sie dzielić. Wie jedynie moje szefostwo :)
Nie martwcie się jak na tym etapie za mało czy z dużo przybieracie. Kazdy organizm inaczej reaguje. Dzidziolki na pewno maja się dobrze jeśli prowadzimy się zdrowo :) brak apetytu tez nie wpływa na nie złe. Ale warto się odżywiać regularnie i zdrowo.
trzymajcie się ciepło :)

Haha przynajmniej tyle dobrego.. Z jaką waga zaczynacie? Ja przytyłam strasznie bo brałam sterydy i po nich przybyło mi 10kg😑 startuje z wagą 91.4kg
Ja raniutko bo stwierdziłam ze w pracy nie usiedzę inaczej. 7:40. Właśnie oglądałam wyniki z poprzednich ciąż dla porównania. Ryzyko podstawowe teraz będzie kosmicznie wysokie ze wzgl na wiek. Liczę ze korygowane obniży plus ostatecznie nifty tez rozwieje wątpliwości.
Powodzenia. Dawaj znać jak w piątek :)
A w jakim jesteś wieku? Ja 37 skończone i właśnie zastanawiam się nad pappa bo na bank wyjdzie zle a z drugiej strony lekarz nie zaleca nic innego bo w ciąży bliźniaczej i tak nie wiadomo którego bobasa coś będzie dotyczyć, trochę w kropce jestem 😟

A w jakim jesteś wieku? Ja 37 skończone i właśnie zastanawiam się nad pappa bo na bank wyjdzie zle a z drugiej strony lekarz nie zaleca nic innego bo w ciąży bliźniaczej i tak nie wiadomo którego bobasa coś będzie dotyczyć, trochę w kropce jestem 😟
Ja skończyłam 39 właśnie i to czwarta ciaza (poprzednie 1 poronienie, nam już dwójkę dzieci). Ze względu na wiek optymistycznych wyników nie dostaniemy nigdy. Zwłaszcza jak masz bliźniaki. Rozważ pappa no i postaw ba super diagnostykę prenatalna. Zasięgnij opinii gdzie w Twojej okolicy zrobić to najlepiej. Ja robię w sumie trzy: 1 z luxmedu bo tam mam pakiet, 2 w ramach pappa i 3 to wyczekane prywatne :)
Mam w okolicy właśnie dwie świeże mamy bliźniaków. Jedna 37 druga 43 lata. Wszystko super się udało. Dotarły do 37ego tygodnia i dzieciaczki zdrowe :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry