To jeszcze dwa tygodnie, żeby ciążę uznać za w pełni donoszoną... I co teraz, musisz leżeć?No u mnie dzisiaj lekarz stwierdził skróconą szyjkę i 1 cm rozwarcia... a to dopiero 35+2....
A w ogóle to chyba mamy zbliżony termin, ja mam dziś 35+4.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
To jeszcze dwa tygodnie, żeby ciążę uznać za w pełni donoszoną... I co teraz, musisz leżeć?No u mnie dzisiaj lekarz stwierdził skróconą szyjkę i 1 cm rozwarcia... a to dopiero 35+2....
Lekarz mówi, że tak może już być na tym etapie, że równie dobrze można urodzić za kilka dni, jak i za kilka tygodniTo jeszcze dwa tygodnie, żeby ciążę uznać za w pełni donoszoną... I co teraz, musisz leżeć?
Walizkę koniecznie!Lekarz mówi, że tak może już być na tym etapie, że równie dobrze można urodzić za kilka dni, jak i za kilka tygodni
No, ale ja zawsze rodziłam 36/37 tydzień... teraz chcę dotrwać przynajmniej do tego skończonego 36...muszę się bardziej oszczędzać. I skonczyć pakowanie walizki
![]()
No u mnie dzisiaj lekarz stwierdził skróconą szyjkę i 1 cm rozwarcia... a to dopiero 35+2....
Muszę jeszcze obslugiwać dwójkę małych dzieci, więc lekko nie jestWalizkę koniecznie!
Ja ostatnio wieszałam pranie na siedząco, bo byłam sama w domu i nie miał mi kto pomóc, a nie chciałam stać i się zginać. Zbyt wygodnie nie było. Ale ty te walizkę to też lepiej pakuj na siedząco![]()
Oszczędzać sięI jakie dostałaś zalecenia od lekarza?
Muszę jeszcze obslugiwać dwójkę małych dzieci, więc lekko nie jest
Oszczędzać sięi jak poczuję mocniejsze skurcze to nie czekać tylko mówił, że lepiej spanikować i jechać do szpitala wcześniej niż nie zdązyć... przy poprzednim porodzie ledwo zdążyłam, bo poszło ekspresowo....
U mnie podobnie - 35+4, trzecia ciąża, rozwarcie na 2cm, tylko szyjka długa... Moja stwierdziła, że na tym etapie to nie powód do paniki, że tak może byćNo u mnie dzisiaj lekarz stwierdził skróconą szyjkę i 1 cm rozwarcia... a to dopiero 35+2....
U mnie dziś też 35+4To jeszcze dwa tygodnie, żeby ciążę uznać za w pełni donoszoną... I co teraz, musisz leżeć?
To jedziemy na tym samym, bo u mnie też 3 ciążaU mnie podobnie - 35+4, trzecia ciąża, rozwarcie na 2cm, tylko szyjka długa... Moja stwierdziła, że na tym etapie to nie powód do paniki, że tak może byćstaram się jednak odpoczywać ile mogę, ale nie zawsze się da. Łykam jeszcze magnez i od czasu do czasu no-spę jak bardziej mi brzuch twardnieje, żeby jak najdłużej w dwupaku jeszcze pozostać
U mnie szyjka w poniedziałek miała coś koło 2.9 cm i bez rozwarcia, też łykam magnez i nospę jak muszę wyjść z domu, profilaktycznie. Bo u mnie dziecko jest niżej niż by się to podobało lekarce, napiera na szyjkę, brzuch twardnieje i szyjka się skraca. Tak mi tłumaczyła. A w ogóle to mało wychodzę. Raczej jak coś to daję się wozić, jak królowaU mnie dziś też 35+4![]()