reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
To jedziemy na tym samym, bo u mnie też 3 ciąża ;)
Tak, pamiętam 🙂 tylko u mnie trochę łatwiej o odpoczynek, bo mam starsze dziewczyny niż ty swoje dzieciaczki i dużo same sobą się zajmują, obie też szkoła/przedszkole, więc mam je na kilka godzin z głowy. Jednak są takie dni jak dziś, że ciągle na nogach... Cieszę się, że od soboty mąż ma być w domu (na razie delegacja) i robi sobie wolne już, więc będę jego więcej wykorzystywać to raz, a dwa będę spokojniejsza, że jakby coś się działo, to nie będę sama z córkami.

U mnie szyjka w poniedziałek miała coś koło 2.9 cm i bez rozwarcia, też łykam magnez i nospę jak muszę wyjść z domu, profilaktycznie. Bo u mnie dziecko jest niżej niż by się to podobało lekarce, napiera na szyjkę, brzuch twardnieje i szyjka się skraca. Tak mi tłumaczyła. A w ogóle to mało wychodzę. Raczej jak coś to daję się wozić, jak królowa 😅

Od rana w brzuchu ostry fitness 😄 chyba ani jednej drzemki tam w środku nie było.
A u ciebie to pierwsza ciąża? Przepraszam, ale przyznam, że nie pamiętam 🙈 w ogóle dużo rzeczy w ciąży zapominam 😅 u mojego malucha też główka nisko, więc też boję się, że może zacząć się szyjka skracać. Najważniejsze dla mnie teraz, to by do bezpiecznego 37. tygodnia dotrwać 🙂 mój bobas na szczęście raczej spokojny, choć już coraz bardziej bolesne jego ruchy są, ale w końcu rośnie i ma coraz mniej miejsca. Liczę, że ten spokój i po porodzie u niego zostanie 😉

A u ciebie to pierwsza ciąża? Przepraszam, ale przyznam, że nie pamiętam 🙈 w ogóle dużo rzeczy w ciąży zapominam 😅 u mojego malucha też główka nisko, więc też boję się, że może zacząć się szyjka skracać. Najważniejsze dla mnie teraz, to by do bezpiecznego 37. tygodnia dotrwać 🙂 mój bobas na szczęście raczej spokojny, choć już coraz bardziej bolesne jego ruchy są, ale w końcu rośnie i ma coraz mniej miejsca. Liczę, że ten spokój i po porodzie u niego zostanie 😉
Nie przepraszaj, nie ma za co, trudno spamiętać historię każdej forumowiczki (mówię też o sobie 🙈)
Tak, to moja pierwsza ciąża. Zdecydowaliśmy kiedyś z mężem, że jesteśmy już starzy i niech się dzieje co chce, i po pierwszej próbie (!) już byłam w ciąży 🤣🤣🤣 mąż pewnie liczył, że to staranie się potrwa odrobinę dłużej 😆

Mi na skracanie szyjki pomogło niechodzenie, magnez i luteina. Dziś jednak wyprawiłam się z domu samodzielnie w poszukiwaniu rzeczonej koszulki do porodu. Coś tam nawet udało się kupić, dzielnie odparłam pokusy w postaci kolejnych ciuszków, ale pokonał mnie kombinezon do wózka, piękny, wygląda na nieużywany, całe 20 zł kosztował ☺

Ps. Ja uważam, że ciąża odebrała mi kilka punktów IQ, a zwłaszcza jak chodzi o słownik - bardzo uciekają mi wyrazy. 😳

Brzuch mam nieforemny 🤪 upodobała sobie prawa stronę od paru dni.
Śmiesznie to wygląda 🤪

My na razie ciuszków nie kupujemy do 3 miesiąca małej nam na spokojnie wystarczy tyle tego mamy 😁 a portfel coraz szczuplejszy heh.
No ale ten kombinezon jest na 3-6 miesięcy 😝 to mnie ostatecznie przekonało 😂

Moje dziecię też często się układa na mój prawy bok i mam brzuch nieforemny, jakieś guzy itp. 🙃 a dziś tak jakby mi ręką jeździł, raz w jedną a raz w drugą stronę 🙃 widziałam to wyraźnie. I fikał nawet jak chodziłam, nie wiem skąd tyle energii, jutro będzie odsypiał.

No ale ten kombinezon jest na 3-6 miesięcy 😝 to mnie ostatecznie przekonało 😂

Moje dziecię też często się układa na mój prawy bok i mam brzuch nieforemny, jakieś guzy itp. 🙃 a dziś tak jakby mi ręką jeździł, raz w jedną a raz w drugą stronę 🙃 widziałam to wyraźnie. I fikał nawet jak chodziłam, nie wiem skąd tyle energii, jutro będzie odsypiał.

Haha.
Nie kupuje na zaś rzeczy chodzi mi o takie wyprzedzenie bo tak naprawdę nie wiadomo jaki rozmiar córka będzie nosić na wiosne czy nawet chociażby w styczniu.

Mnie pani doktor kazała obserwować ruchy więc je obserwuję 😀
Rano / popołudniu i wieczorkiem i troszkę fika więc jest dobrze.

Nie przepraszaj, nie ma za co, trudno spamiętać historię każdej forumowiczki (mówię też o sobie 🙈)
Tak, to moja pierwsza ciąża. Zdecydowaliśmy kiedyś z mężem, że jesteśmy już starzy i niech się dzieje co chce, i po pierwszej próbie (!) już byłam w ciąży 🤣🤣🤣 mąż pewnie liczył, że to staranie się potrwa odrobinę dłużej 😆

Mi na skracanie szyjki pomogło niechodzenie, magnez i luteina. Dziś jednak wyprawiłam się z domu samodzielnie w poszukiwaniu rzeczonej koszulki do porodu. Coś tam nawet udało się kupić, dzielnie odparłam pokusy w postaci kolejnych ciuszków, ale pokonał mnie kombinezon do wózka, piękny, wygląda na nieużywany, całe 20 zł kosztował ☺

Ps. Ja uważam, że ciąża odebrała mi kilka punktów IQ, a zwłaszcza jak chodzi o słownik - bardzo uciekają mi wyrazy. 😳
U mnie z drugą córką był taki złoty strzał 😆 mąż chciał się wtedy założyć, że się uda za pierwszym razem, dobrze, że się nie zgodziłam 😜
U mnie też magnez od jakiegoś czasu regularnie + od czasu do czasu no-spa. Staram się też leżeć jak najwięcej, ale jednak w pierwszej ciąży jest o to łatwiej niż w trzeciej 😉 dobrze, że już coraz bliżej bezpiecznego terminu 🙂
Oj, ciąża działa na mózg, wyłącza pamięć i myślenie 🙈

reklama
Haha.
Nie kupuje na zaś rzeczy chodzi mi o takie wyprzedzenie bo tak naprawdę nie wiadomo jaki rozmiar córka będzie nosić na wiosne czy nawet chociażby w styczniu.

Mnie pani doktor kazała obserwować ruchy więc je obserwuję 😀
Rano / popołudniu i wieczorkiem i troszkę fika więc jest dobrze.
Ja też nie kupuję, ale ten kombinezon akurat oceniłam że będzie w sam raz. Zresztą 20 zł nie majątek 😄

Ja o obserwowanie i liczenie ruchów pytałam położną w szkole rodzenia. Jednak moje dziecko jest tak ruchliwe, że tego nie sposób policzyć, mam wrażenie że on wyrabia normę za dwóch albo i trzech 😆

Do góry