reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamy 2022

Nie odpowiedziałam, bo nie wiem 😉

Kuba z tatą są właśnie w gabinecie 😬💉

Swoją drogą, udało się poprawić pozycję dziecka w foteliku i już jest ok. Mama musiała wkroczyć do akcji i trochę zweryfikować opinię taty o montażu bazy 😉

My po świętach mamy dzwonić o szczepienie.

reklama
My po świętach mamy dzwonić o szczepienie.
Też nie orientuję się w Sinsayu. Moje doświadczenie z ciuchami jest takie że firma firmie nierówna pod kątem rozmiarów, a i w obrębie firmy nierówno jest. 😅Pomijam brak użyteczności i wygody w niektórych projektach

My jutro na szczepienie.

Też nie orientuję się w Sinsayu. Moje doświadczenie z ciuchami jest takie że firma firmie nierówna pod kątem rozmiarów, a i w obrębie firmy nierówno jest. 😅Pomijam brak użyteczności i wygody w niektórych projektach

My jutro na szczepienie.

Ja wiem ze co firma to różnie ale może właśnie ktoś kupuje i się orientuję czy jest bardzo zawyzona czy nie (?)
I jak jakościowo tam wyglądają ciuchy bo u mnie jest sinsay ale dla młodzieży i dla mnie to porażka po pierwszym praniu bluzka rozciagnieta.

Dobra uciekam moja dama właśnie się obudziła z drzemki ❤️ która trwała 2 godziny 😳😁 a mnie może się udało usnąć na max pół godz.
Szkoda ze nie mam snu na zawołanie 😂

Ja wiem ze co firma to różnie ale może właśnie ktoś kupuje i się orientuję czy jest bardzo zawyzona czy nie (?)
I jak jakościowo tam wyglądają ciuchy bo u mnie jest sinsay ale dla młodzieży i dla mnie to porażka po pierwszym praniu bluzka rozciagnieta.

Dobra uciekam moja dama właśnie się obudziła z drzemki ❤️ która trwała 2 godziny 😳😁 a mnie może się udało usnąć na max pół godz.
Szkoda ze nie mam snu na zawołanie 😂
Jest duże prawdopodobieństwo że dziecięce też takie będą... Ale może ktoś wie, bo testował.
Ja jedynie wiem, że nie trawię ubrań z Pepco. Dostałam jakieś i wszystkie się wstąpiły i to może nawet o rozmiar albo kolory brzydkie się zrobiły. A prane wg zaleceń.
U nas póki co KappAhl i HM nie zawiodły. Z Lidla są też ok. Next - ktoś polecał, nie? Kupiłam coś na vinted i spoko są, ale rozmiarówka chyba zaniżona?
5-10-15 ma spoko nawet, ale jakoś na córkę szybko robią się wąskie 😉 są akurat. Smyk też ok, ale też w sam raz dany rozmiar, a nawet niby ten sam a bywało że za małe. Może co kto woli, ja czuję, że lepiej aby bobas miał luźniej. Nie przepadam za Coccodrillo jakoś... A wam co się sprawdza?

Każde dziecko inne, inne ma gabaryty i pewnie różnie to bywa...

Ostatnia edycja:
Jest duże prawdopodobieństwo że dziecięce też takie będą... Ale może ktoś wie, bo testował.
Ja jedynie wiem, że nie trawię ubrań z Pepco. Dostałam jakieś i wszystkie się wstąpiły i to może nawet o rozmiar albo kolory brzydkie się zrobiły. A prane wg zaleceń.
U nas póki co KappAhlu i HM nie zawiodły. Z Lidla są też ok. Next - ktoś polecał, nie? Kupiłam coś na vinted i spoko są, ale rozmiarówka chyba zaniżona?
5-10-15 ma spoko nawet, ale jakoś na córkę szybko robią się wąskie 😉 są akurat. Smyk też ok, ale też w sam raz dany rozmiar, a nawet niby ten sam a bywało że za małe. Może co kto woli, ja czuję, że lepiej aby bobas miał luźniej. Nie przepadam za Coccodrillo jakoś... A wam co się sprawdza?

Każde dziecko inne, inne ma gabaryty i pewnie różnie to bywa...

Rozmawiałam z bliska osoba i odradzała sinsaya więc nawet nie biorę już pod uwagę.
Next oglądałam dzisiaj może się skusze w Reserved są fajne teraz promocje i jakoś nawet kolorki są ładne może się skusze.

Pepco tyle i wyłącznie seria disney inne odpadaja. Smyk fajne ma ale dużo tam zamawiam i chciałam odmiane.
Bobaskowo bardziej preferują do rozmiary 74. Nie ma za dużo ciuszków w większym rozmiarze a wiadomo jak zamawiam to wieksza ilość a nie dwie czy trzy rzeczy.

Przejrze jeszcze KappAhlu

Szczerze mówiąc nie za bardzo zwracam uwagę na rozmiarówkę różnych firm. Mam body kopertowe z 5.10.15 i są bardzo spoko, jakościowo i wielkościowo. Mam też pajace z George i wypadają podobnie, Cool Clubs też.

Rozmawiałam z bliska osoba i odradzała sinsaya więc nawet nie biorę już pod uwagę.
Next oglądałam dzisiaj może się skusze w Reserved są fajne teraz promocje i jakoś nawet kolorki są ładne może się skusze.

Pepco tyle i wyłącznie seria disney inne odpadaja. Smyk fajne ma ale dużo tam zamawiam i chciałam odmiane.
Bobaskowo bardziej preferują do rozmiary 74. Nie ma za dużo ciuszków w większym rozmiarze a wiadomo jak zamawiam to wieksza ilość a nie dwie czy trzy rzeczy.

Przejrze jeszcze KappAhlu
Kappahl ma drogo, ale jakościowo wg mnie super. Akurat sama nic nie kupowałam tylko dostałam w prezencie od zakochanych w newbie babć 🙃 i mam po 1 dziecku w rodzinie, nadal wyglądają jak nowe. A niektóre można prać w 60 st i nic się nie dzieje. Wiem, że ty kupujesz nowe;) mi używane nie przeszkadza, zwłaszcza jak zobaczyłam że to co kupiłam nowe było założone krótko i żal mi się zrobiło. Dlatego powoli wyznaję zasadę że mniej a w miarę jakościowo i częściej prać. Jak mniej to przynajmniej wiele razy założy 😅 ale ja jestem wygodnicka w pewnym sensie. No i też nie stroję córki, trudno. Myślę że jak będzie starsza, to będzie inaczej. Ale to nie znaczy że jest ubierana byle jak

Temat rzeka 😁

Kappahl ma drogo, ale jakościowo wg mnie super. Akurat sama nic nie kupowałam tylko dostałam w prezencie od zakochanych w newbie babć 🙃 i mam po 1 dziecku w rodzinie, nadal wyglądają jak nowe. A niektóre można prać w 60 st i nic się nie dzieje. Wiem, że ty kupujesz nowe;) mi używane nie przeszkadza, zwłaszcza jak zobaczyłam że to co kupiłam nowe było założone krótko i żal mi się zrobiło. Dlatego powoli wyznaję zasadę że mniej a w miarę jakościowo i częściej prać. Jak mniej to przynajmniej wiele razy założy 😅 ale ja jestem wygodnicka w pewnym sensie. No i też nie stroję córki, trudno. Myślę że jak będzie starsza, to będzie inaczej. Ale to nie znaczy że jest ubierana byle jak

Temat rzeka 😁
Ja bym chciała, żeby Kuba nie robił problemów przy ubieraniu 😅 to by nie nosił na zmianę tych kilku ciuchów tylko by był prawdziwym elegancikiem. A tak to zakładam głównie to, co się skończy najmniejszą awanturką. Też liczę na to, że podrośnie i będzie się mógł stroić 😄

Temat rzeka 😁

Przejrzałam wiadomo są ceny które powalają z nóg 😉 body za 100 zł 😁 ale można trafić na fajne rzeczy w dobrej cenie.
Kwestia tego jaki ma się budżet raz wydam więcej raz mniej.
Ja mala też jakoś nis stroje w sukieneczki choć wiadomo na codzień też jest ładnie ubrana ale praktycznie i wygodnie.

Sukieneczki na jakieś wyjazdy 😉 i też nie zawsze.

reklama

Temat rzeka 😁
Ja kupuje w Next. Ze względu na jakość. Fakt, ze niektóre ciuszki założyłam raz. Niektóre ani razu. Wiec kupowanie używek w przypadku takich rozmiarów jest bardzo rozsądne. Ja sama muszę chyba to powystawiać, bo o ile ubranka ze smyka, czy 5-10-15 mogę oddać, to z nexta raczej sprzedam, bo tanie nie są, a patrząc co z ubrankami podarowanymi od „dobrych ludzi” wyprawia moja bratanica (lat 22 i 4 dzieci) to szkoda by mi było. Ona jak dzidziuś zrobi kupkę, i ubrudzi to … wyrzuca do śmieci. Bo przecież za chwile znowu poprosi i „dobre ludzie” jej dadzą.
Także, ja oczywiście polecam Next.

Do góry