koko.sanka
Fanka BB :)
Hej, ja byłam w zeszłym tygodniu, to było 5+5 bodajżeW którym tygodniu dokładnie idziecie na 1 wizytę?![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Hej, ja byłam w zeszłym tygodniu, to było 5+5 bodajżeW którym tygodniu dokładnie idziecie na 1 wizytę?![]()
Oo i co widziałaś?Hej, ja byłam w zeszłym tygodniu, to było 5+5 bodajże![]()
Koło 7 tygodnia powinno już być serduszko , jak byłam na pierwszej wizycie w 6 tygodniu to był pęcherzyk ciążowy .Oo i co widziałaś?
Mam zaklepane 2 wizyty, jedną umówiłam jeszcze przed ciążą jako „normalną” wizytę u gin
Jedna jest 7.04 i to będzie właśnie 5+5, a druga jest 16.04 czyli 7 tydzień.
Wizyty są w różnych miejscach, ale u tej samej ginekolog więc pójdę tylko na jedną i właśnie nie wiem na którą![]()
Oj,współczuję. W 1 ciazy mialam zgage w 3 trymestrze - ale taka, ze klękajcie narody. Nic nie pomagało. Jak odeszły mi wody - minęła i do tej pory nie wróciła. To byla pierwsza i jedyna zgaga w moim życiuJa sama nie mam pojęcia, jak ja wytrzymuje tyle dni od jednej wizyty do drugiej bez kontroliI to są te problemy na początku
ja znów cały zeszły tydzień miałam okropną zgagę, od 3 dni cisza. I oczywiście fora w poszukiwaniu „zanikające objawy w 6 tygodniu”
![]()
Bylam równo 6 wg OM i byl pęcherzyk ok 2mm. Idę terwz poniedziałek albo wtorek, ale skłaniam sie ku wtorkowi - to bedzie 6+6 i mam nadzieje, ze bedzieW którym tygodniu dokładnie idziecie na 1 wizytę?![]()
Polecam dzień później, a do sprawdzonego, bo trafisz jak ja i będziesz się bez sensu stresowaćTez mialam mieć w poniedziałek, ale u jakiegos przypadkowego lekarza. Złapałam na wtorek wizytę do babki, u której chce prowadzić i muszę podjąć decyzję gdzie iść
Rozsądek mi mowi, ze lepiej iść do niej, ale tamta wizyta jest dzień wcześniej![]()
Ooo tak! To czekanieJa sama nie mam pojęcia, jak ja wytrzymuje tyle dni od jednej wizyty do drugiej bez kontroliI to są te problemy na początku
ja znów cały zeszły tydzień miałam okropną zgagę, od 3 dni cisza. I oczywiście fora w poszukiwaniu „zanikające objawy w 6 tygodniu”
![]()
Ja pierwsza miałam 6+4...Zapisałam się tak bo wiedziałam, że wtedy w zasadzie wszystko powinno być widac, ale lekarz mnie tylko zestresował mówiąc, że jest pęcherzyk i milimetrowy zarodek(gdzie wiedziałam, że na tym etapie to za mało, a nie było szans na przesunięcie owulacji lub implantacji bompozytywnybtrst 10dpo) Dopiero jak się zaniepokoiłam i popłakałam to powiedział mi że widział echo żywego zarodka, a ciąża to nie matematykaW którym tygodniu dokładnie idziecie na 1 wizytę?![]()
Ja z kolei mimo terminu na 9.11 szykuje się na drugą połowęA apropo terminu to mi wychodzi z OM na 30 listopada ale ze względu na komplikacje po pierwszym porodzie SN 6 lat temu teraz mam bezwzględne wskazanie do cięcia cesarskiego więc lekarz mówił że wykonamy je prawdopodobnie około 2 tygodnie wcześniejzresztą pierwsza ciąża rozwiązała się naturalnie w 38+0 tc więc z tymi terminami to nigdy nie wiadomo
![]()
Ja zaś nigdy nie dotrwałam do tp, więc i teraz podejrzewam że urodzę miesiąc wcześniej, najdłużej dotrwałam do 37 tyg.Polecam dzień później, a do sprawdzonego, bo trafisz jak ja i będziesz się bez sensu stresować
Czekanie jest najgorsze, ale jestem pewna, że jeden dzień dasz radę
Ooo tak! To czekanie
Najpierw do zrobienia testu, potem na betę... Potem na pierwszą wizytę, na kolejną czy jest ok... I tak człowiek żyje w permanentnym oczekiwaniu
Jak ja się cieszę, że mi lekarz zlecił to USG za 2tygBo jak sobie pomyślę, że miałabym teraz już czekać do prenatalnych to bym jajko zniosła
Ja pierwsza miałam 6+4...Zapisałam się tak bo wiedziałam, że wtedy w zasadzie wszystko powinno być widac, ale lekarz mnie tylko zestresował mówiąc, że jest pęcherzyk i milimetrowy zarodek(gdzie wiedziałam, że na tym etapie to za mało, a nie było szans na przesunięcie owulacji lub implantacji bompozytywnybtrst 10dpo) Dopiero jak się zaniepokoiłam i popłakałam to powiedział mi że widział echo żywego zarodka, a ciąża to nie matematykaDopiero teraz na USG (7+3) uspokoiłam się, bo okazało się, że maluszek ma idealne wymiary pod ten wiek! A lekarz od USG jak mu powirdziałam co uslyszalam w piatek, to zażartował, że chyba mówię piątku 2 tyg temu
Ja z kolei mimo terminu na 9.11 szykuje się na drugą połowęCórka urodziła się 4dni po terminie, syn 8... Więc nie zdziwi mnie, jak kolejny człowieczek każe na siebie czekać jeszcze dłużej
Może się okazać że urodzisz jeszcze przedemną
Chociaż powiem Wam, że jak już dociera się do terminu porodu, a on nie nadchodzi, to to oczekiwanie robi się jeszcze gorsze![]()
Cola i Pepsi to moje must have teraz, a przed ciążą w sumie w ogóle tych napojów nie piłam, czasem mam wyrzuty że teraz w ciąży odżywiam się dużo gorzej niż przedJa zaś nigdy nie dotrwałam do tp, więc i teraz podejrzewam że urodzę miesiąc wcześniej, najdłużej dotrwałam do 37 tyg.
Ale mnie mdłości nadal męczą mimo Bonjesty, czy to tak powinno być? Nie powiem bo trochę ulżało ale nadal nie mogę pić nic innego niz Cola