• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

To mi pierwotnie pani doktor na kontroli właśnie po 3 tyg. mówiła o 2-3 cyklach, ale jak jej powiedziałam, że miałam owulację a ona zrobiła USG potwoerdziła ją i zobaczyła endometrium było ładnie odbudowane, w jedyne "ale"to resztka płynu w jamie macicy, to stwierdziła, że te resztki płynu to tnorma po poronieniu i że oczyszczą się przy miesiączce w związku z czym dała nam zielone światło.
W moim przypadku starania o ciąże były forma plastra i mi pomagały,więc cieszę się, że tak szybko mogliśmy działać, ale wiem, że nie każda kobieta jest gotowa do starań odrazu.

Z tymi zaleceniami po poronieniach to wszystko zależy od lekarza i jego poglądów...
Są lekarze którzy mówią, że można starać się od razu i jeśli organizm jest gotowy to ciąża będzie, są tacy co powiedzą o pierwszym cyklu, inni powiedzą o 3 MSC a znajdą się tacy co powiedzą o 6...
Sama przerwa nie wpływa też na powodzenie kolejnej ciąży(to zawsze niestety jest loteria).
Najważniejsza jest psychiczną gotowość kobiety do kolejnych starań.

Ja byłam gotowa odrazu... Czekanie w moim przypadku byłoby udręka psychiczną. Wiedziałam też, z jak ogromnym stresem i lękiem będzie się ta ciąża wiązać. Mimo to byłam gotowa na ten lęk, i wierzę w to, że tym razem będzie dobrze❤️❤️❤️

Przeżywacie teraz jedne z najtrudniejszych chwil w życiu, ale ja trzymam kciuki za to, że i Wam niebawem zaświeci słoneczko i będziecie czekać na swoje tęczowe maleństwa🌈❤️
Mi kolejne starania z pewnością by pomogły, ale boje się kolejnej porażki i narazie chciałabym poszukać przyczyny dlaczego kolejny raz to puste jajo .

reklama
A długo teraz musisz odczekać żeby starać się kolejny raz i mnie pęcherzyk ma chyba 13mm
u mnie mówili, żeby odczekać 2 miesiączki - i taki był plan 🙈 ale mnie los zaskoczył i nie doczekałam ani jednej..
jak to się skończy? - nie wiem. na razie serduszko biło na ostatniej wizycie, ale cały czas żyje w strachu..

A co do poronienia to u mnie niestety po tabletkach jeszcze coś tam delikatnie zostało i musieli "doczyścić" podczas zabiegu łyżeczkowania

u mnie mówili, żeby odczekać 2 miesiączki - i taki był plan 🙈 ale mnie los zaskoczył i nie doczekałam ani jednej..
jak to się skończy? - nie wiem. na razie serduszko biło na ostatniej wizycie, ale cały czas żyje w strachu..

A co do poronienia to u mnie niestety po tabletkach jeszcze coś tam delikatnie zostało i musieli "doczyścić" podczas zabiegu łyżeczkowania
Wierzę, że tym razem będzie dobrze!❤️❤️❤️
Ja bardzo dużo czytałam po stracie... I naprawdę nie ma zasady. W każdej grupie i tej nie czekającej i tej czekającej jak już się uda to duża część ciąż kończy się happyendem, ale zdażaja się też straty...ale to tak jak w ciążach bez wywiadu poronienia...
Jeśli chodzi o strach to myślę, że dopóki nasze maluszki nie będą już w naszych ramionach to on nie odpuści do końca. Zresztą jak już maluchy się urodzą to zaczniemy nowe stresy😉 i tak już do końca naszego matczynego żyćka❤️

Mnie już to męczy że to trwa od soboty ale póki co bym określiła że to są plamienie krwia

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry