• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopadowe mamy 2026 🍂

reklama
Robiłam dziś badania krwi.
Zaczeły własnie wpadać wyniki.
Morfologia niby ok choć hemoglobina i kilka parametrów w dolnej granicy.

Dobrze że coś mnie tknęło i dokupiłam ferrytyne...
Okazało się że mam tylko 12,6😱

To by wyjaśniało moje zmęczenie każdej komórki ciała. Okazuje się, że nie sama ciąża jest przyczyną tego braku energii...
Piątka u mnie to samo 🙏🏻 ale 15 i lekarka powiedziała, że z żelazem mam się wstrzymać do 16 tyg., więc zasypiam nadal na siedząco 😓

Sorki że tak zaśmiecam swoimi smutkami wczoraj byłam na powtórce bety wynik dostanę jutro ale wiem że będą złe wieści plamienia się rozkręciło ...i do tego wczoraj mojego partnera matka powiedziała że to ciążą urojona tak mnie to uderzyło i dorobiło że maskara...aż sama zaczęłam wątpić w to że chociaż przez chwilę byłam w ciąży...
😭 tulaski mocne…. 🫂🫂🫂🫂🫂🫂

Piątka u mnie to samo 🙏🏻 ale 15 i lekarka powiedziała, że z żelazem mam się wstrzymać do 16 tyg., więc zasypiam nadal na siedząco 😓
Przy moim samopoczuciu cieszę się, że lekarz podjął decyzję o suplementacji. Wolę posuplementować teraz(chociaż próbuje ogarnąć, póki co teoretycznie jak wprowadzić w diecie więcej żelaza) kiedy zapotrzebowanie jeszcze nie jest tak duże.

Oczywiście Twój lekarz na pewno wie co robi i nie neguje jego decyzji o braku suplementacji☺️
Póki co możesz spróbować podbić żelazo dietą.
Ja dopiero zaczynam szukać tych naturalnych sposobów... Kupiłam sobie sok z kiszonego buraka i jakoś jeszcze nie mogę się do niego przekonać i tak sobie leży w pracy w lodówce😜
Muszę poszukać jakichś koktajlów mocy...może w takiej formie dam radę przemycić sobie to żelazo w najbardziej naturalnej formie☺️

Przy moim samopoczuciu cieszę się, że lekarz podjął decyzję o suplementacji. Wolę posuplementować teraz(chociaż próbuje ogarnąć, póki co teoretycznie jak wprowadzić w diecie więcej żelaza) kiedy zapotrzebowanie jeszcze nie jest tak duże.

Oczywiście Twój lekarz na pewno wie co robi i nie neguje jego decyzji o braku suplementacji☺️
Póki co możesz spróbować podbić żelazo dietą.
Ja dopiero zaczynam szukać tych naturalnych sposobów... Kupiłam sobie sok z kiszonego buraka i jakoś jeszcze nie mogę się do niego przekonać i tak sobie leży w pracy w lodówce😜
Muszę poszukać jakichś koktajlów mocy...może w takiej formie dam radę przemycić sobie to żelazo w najbardziej naturalnej formie☺️
Natka pietruszki 😉

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry