reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Łóżeczka dla naszych szkrabów

Dzięki dziewczyny, mam nadzieję że Haniusi bedzie się tam dobrze spało, bo mamusia walczyła o nie troszkę i troszkę nerwów mnie kosztowało zanim przyjechało do domku.
Chętnie ubrałabym pościel bo jest taka słodziutka, no ale jeszcze się wsytrzymam, bo później będzie nieświeża.:confused2:

reklama
Madzia - łóżeczko jak dla prawdziwej księżniczki, super!

A co do ubierania pościeli do łóżeczka to z doświadczenia proponuje sie wstrzymać. Niemowlęta nie powinny spać na poduszkach chyba do ukończenia roku bo mogą sie udusic jeśli uda im sie przekręcic na brzuszek, a co do kołderki - no to jak kto uważa, ale najlepiej takim maleństwom w rożkach chyba. Mówi sie, żeby noworodki były w miarę ciasno otulone bo wtedy czują się tak samo bezpiecznie jak w brzuszku u mamy.
Pamietam, że długo nie używałam pościeli kiedy Mieszko się urodził. Całe wakacje spał w rożku a potem najlepiej sprawdzał sie śpiworek, taki na zamek bo mały odkopywał sie w nocy.

Łania,to pierwsze łóżeczko widziałam w sklepie, nawet się nad nim zastanawiliśmy,ale te płozy do bujania strasznie trzeszczały...:baffled:

Łania ja gdybym teraz kupowala to kupilabym z funkcja tapczanika.......

Agusiaa ma racje i tak teraz nie bedziemy uzywac ani kolderki ani poduszki.......a zeby glowka dziecka byla nieco wyzej to pod materac od strony glowy podklada sie cos i jest wtedu pochylo:)

Łania moja szwagierka ma ttakie jest ladne ale wkurza mnie jak jej maly staje i sie buja sam jakby mial zaraz wypasc ja nie chcilam dlatego bujanego ale chyba sie blokuje to bujanie ;-)

Iwonka wiesz ale wstyd sie przyzna za cholere nie wiedzialam o co chodzi z rulowaniem i wkladaniem czegos zeby bylo pochylo a teraz wiem pod materac haha:-D ale ze mnie talent .... a ja myslalam o czym one gadaja przeciez dziecko bez poduszki albo taka calkiem plaska ;-) udalam sie ...

Moj Paweł chce koniecznie takie bujane no i ja sama sie zastanawiam czy to dobry pomysl One sie na pewno blokuja to widzialam ale mimo wszystko.... choc pamietam ze moj brat to uwielbial sie bujac i momentalnie zasypial wtedy:happy:

No tak ale z drugiej strony jak sie dziecko nauczy tego bujania to juz bedzie zawsze sie domagalo bujania.Moje dziecko na szczescie nie bylo bujane ani w wozku ani w lozeczku tylko czasem u rodzicow na rekach .Chcialam iniknac tego widoku z dnia na dzien co raz wiekszego bujania ;)

No tak ale z drugiej strony jak sie dziecko nauczy tego bujania to juz bedzie zawsze sie domagalo bujania.Moje dziecko na szczescie nie bylo bujane ani w wozku ani w lozeczku tylko czasem u rodzicow na rekach .Chcialam iniknac tego widoku z dnia na dzien co raz wiekszego bujania ;)

Też obawiałabym się, że dziecko przyzwyczaji sie do bujania. A co potem? :baffled:

reklama
no tamte sa ptzyzwyczajone do bujania jeden ma 2 latka a drugi 7mc. Maly spal w wozku i byl bujany a teraz sie tam kompletnie nie miesci (wczesniej zreszta tez ale no koment) jeden i drugi nauczony bujania uspypiania a w domu juz duzego wozka niema tylko spacerowka plus jedno lozeczko bujane bo drugie sie nie buja nie zle co? ja nie pozwole na wkladanie dziecka w domu do wozka

Do góry