reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luteina

AsiaIN

Fanka BB :)
Witam może któraś z Was będzie wiedziała co i jak. Mieszkam w Ie więc nie bardzo mam jak się dowiedzieć odnośnie zastosowania luteiny. Pierwszy raz stosuje ja od polowy cyklu. Tzn zaczęłam brać 3 dni po owu. Trzeba ja brać przez 10 dni aż do testu. Jeśli negatyw to odstawić, A jeśli pozytyw to brać dalej. I tu moje pytanie. Bo cykle mam 30 dniowe, zazwyczaj owu ok 17 dnia, natomiast w tym cyklu była 15 dnia. Jutro jest 10 dzien więc jak ja biorę. Lecz do testu jeszcze czas. Wg cyklu 03.09 lub 04.09 lecz wg owu 01.09. Myślę żeby brać ja do terminu @, ale nie wiem czy dobrze??

reklama
Rozwiązanie
Jeśli chodzi o testy Pink, nawet te super czułe - mi nie wychodziły. I z tego co widziałam na forum nie jestem w tym sama.
Nawet Amil i paskowe z allegro o gorszej czułości pokazywały cień cienia, a na Pink biel vizira. Ale to taka dygresja mimo chłodem...

Mam tylko nadzieję, że nie zaczęłaś za wcześnie brać leku. Bo mógł Ci zablokować owulację.

Trzymam kciuki!
Dziękuję za odpowiedź. Tak jak pisałam robiłam testy i czułam kiedy owu. Wszystko się zgadzało bo ja mam bóle itd na owu. Testy robiłam 18.08 3 różnych firm i wszystkie były pozytywne więc pik Lh był i 19.08 owu. A luteine zaczęłam brać 22.08 wieczorem.
Owu 19.08. Testy robiłam i 18.08 wyszły wszystkie 3 ( trzech różnych firm ) pozytywne. Wiem że testy pokazują pik Lh A nie owu, ale wszelkie oznaki owu były. Kusi mnie rano zrobić test... Przywiozlam z Polski Pink o czułości 10...

Zrobiłam i negatyw. Albo jeszcze za wcześnie, albo nie ma ciąży... Biorę bo w czerwcu przeszłam poronienie, byłam w Polsce w lipcu i dostałam receptę, może pomóc A nie zaszkodzi.. Poziomu progesteronu nie chciał mi oznaczać bo za krótki czas od straty i wyszło by nie miarodajnie....

reklama
Owu 19.08. Testy robiłam i 18.08 wyszły wszystkie 3 ( trzech różnych firm ) pozytywne. Wiem że testy pokazują pik Lh A nie owu, ale wszelkie oznaki owu były. Kusi mnie rano zrobić test... Przywiozlam z Polski Pink o czułości 10...
Jeśli chodzi o testy Pink, nawet te super czułe - mi nie wychodziły. I z tego co widziałam na forum nie jestem w tym sama.
Nawet Amil i paskowe z allegro o gorszej czułości pokazywały cień cienia, a na Pink biel vizira. Ale to taka dygresja mimo chłodem...

Mam tylko nadzieję, że nie zaczęłaś za wcześnie brać leku. Bo mógł Ci zablokować owulację.

Trzymam kciuki!

reklama

Trzymam kciuki!
Dziękuję za odpowiedź. Tak jak pisałam robiłam testy i czułam kiedy owu. Wszystko się zgadzało bo ja mam bóle itd na owu. Testy robiłam 18.08 3 różnych firm i wszystkie były pozytywne więc pik Lh był i 19.08 owu. A luteine zaczęłam brać 22.08 wieczorem.

Rozwiązanie
Do góry