• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lutowe 2020

reklama
I ja się pochwalę. Za nami pierwszy obrót na brzuszek! 😊😊😊 Pomimo, że w poniedziałek skończy 19 tygodni, mam nadzieję że będzie to już powtarzać 🙂
Dziewczyny, jak dajecie radę w te upały? Nie odparzaja wam się dzieciaczki? Głównie chodzi mi o szyję, pachwinki.

U nas póki co nie zainteresowana obrotami. Pasuje jej plecy i brzuszek 🤣

U nas póki co odparzeń brak. W domu mamy klimatyzację to jest ok a i tak w samym pampersie siedzi.

Wlasnie my siedzimy w domku letniskowym i jest klima. Czy mozna uzywac przy maluchach np. W nocy? Jaka tempke ustawic? Umieram w nocy z goraca bo nie chce zawiac malej :( na zewnatrz przykrywam tetra i smaruje filtrem mineralnym ale staramy sie wychodzic wieczorem a tak to w cieniu. Co do obrotow to.po tym pierwszym co wam pisalam mala tak sie wczula ze jak tylko sie ja polozy na plecy to.od razu siup! I juz na brzuchu i od razu polubila lezenie. Na poczatku obracala sie nonstop, teraz jej sie juz troche znudzilo i obraca sie w granicach rozsadku :D

@Darapuszkin u nas klimę ustawiamy od zawsze na max 8-10 st mniej niż temp zewnętrzna i nigdy ani my ani starszy syn nie chorowaliśmy. Zarówno w samochodzie jak i w domu klimatyzacja w upalne dni "chodziła". Grunt to nie przedobrzyć by wielkiej różnicy nie było.
Tylko pytanie czy klima zadbana i żadnych grzybów w niej nie macie.

@Darapuszkin u nas klimę ustawiamy od zawsze na max 8-10 st mniej niż temp zewnętrzna i nigdy ani my ani starszy syn nie chorowaliśmy. Zarówno w samochodzie jak i w domu klimatyzacja w upalne dni "chodziła". Grunt to nie przedobrzyć by wielkiej różnicy nie było.
Tylko pytanie czy klima zadbana i żadnych grzybów w niej nie macie.
Na ten sezon zalozona wiec nowa a w aucie odgrzybialismy :) dzieki! Wlasnie tak staram sie nie robic zbyt duzych roznic.
Myslicie ze moga isc juz zeby...? Mala wkladala cala lape do buzi ale najbardziej zaskoczyla nas wieczorem jak 3 razy wstala z krzykiem jakby ja ktos ze skory obdzieral... spala a nagle straszny placz i tak kilka razy, pozniej zasnela i teraz ja karmilam na spiocha. Nie wiem co o tym myslec :(

U mnie synowi wyszły 2 jedynki na 5,5 mies budził się co chwila z płaczem. Spokojny sen miał jak podałam mu Camilie albo Paracetamol.
Młoda też wpycha całe pieści i okropnie się slini. Wczoraj dałam jej gryzak schłodzony w zamrażarce to do ciumkala a przeważnie niezainteresowana była.
Z klima tylko uważaj by nawiew nie wiał bezpośrednio na Romę i będzie ok. Odetchnięcie trochę 😊
My wczoraj wreszcie odwiedziliśmy dziadków mojego męża i mogli zobaczyć najmłodszą prawnuczkę. Taka maskotka w rodzinie bo wszystkie dzieci starsze (13-7lat)

reklama
Dziewczyny, ja też muszę się pochwalić, że mój maluch dziś pierwszy raz przekręcił się samodzielnie na brzuszek ;) Wydawał się przy tym trochę zdziwiony, jak to się stało ;) Ostatnie dni były marudne, więc to pewnie był skok ;) Lepiej chwyta też zabawki, jak mu się podaje do rączki i te wiszące nad nim na macie.
Darapuszkin, u mnie wszystkie mamy, jak widzą mojego syna, jak wpycha całe piąstki do buzi, a przy tym ślini się niemiłosiernie to mówią, że wygląda im to na zęby. Oglądam dziąsełka, ale na razie nic nie widać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry