reklama

Lutowe 2020

reklama
Mój synek ostatnimi czasy odkrył, że ma stopy właśnie i usilnie próbuje je sobie włożyć do buzi ;) Czy Wasze dzieciaczki też tak robią?
Powiedzcie, czy jak Wasze pociechy przewracają się na boczek to robią to symetrycznie raz na jeden raz na drugi czy preferują jedną stronę? Mój od zawsze woli jedną stronę, pracujemy nad asymestrią, wydaje mi się, że jest lepiej, ale lewa ręka jest wiodąca, tak samo głowę woli układać w jedną stronę i właśnie te obroty. Muszę nas zapisać na kontrolę do fizjo..

Moja córka przekręca się na brzuszek od ponad tygodnia. Na początku najpierw lubiła sobie jedną stronę też lewą (ta z którą w 4 tygodniu jej życia byłam u fizjoterapeutki). Od 3 dni gdzieś przekręca się w zależności jak jej pasuje albo gdzie leży chyba ciekawsza zabawka 🙂 także @Olga089, myślę że spokojnie daj z tydzień czasu i poobserwuj co będzie się działo.

Nela oprócz pocierania stóp, zaczęła chwytać od wczoraj jedną stopę, też na początek lewą ale jeszcze jej nie wpycha do buzi. Pewnie też chwili potrzebuje żeby ogarnąć to wpychanie do buzi.

Mój synek ostatnimi czasy odkrył, że ma stopy właśnie i usilnie próbuje je sobie włożyć do buzi ;) Czy Wasze dzieciaczki też tak robią?
Powiedzcie, czy jak Wasze pociechy przewracają się na boczek to robią to symetrycznie raz na jeden raz na drugi czy preferują jedną stronę? Mój od zawsze woli jedną stronę, pracujemy nad asymestrią, wydaje mi się, że jest lepiej, ale lewa ręka jest wiodąca, tak samo głowę woli układać w jedną stronę i właśnie te obroty. Muszę nas zapisać na kontrolę do fizjo..
U nas tez glownie na jedna sie obracal ale po jakims czasie zaczął niesmiało na drugą. A nastepnie przestal sie obracac wogóle ;)
Mojego tez bardzo ciekawia elasne nogi i stopy ale na razie moze je tylko zlapac, do wsadzenia do buzi jeszcze troooche brakuje ;)
Mój teraz to głównie marudzi, płacze lub gryzie rękę

U nas tez mała obraca sie czesciej na lewo ale na prawo umie również więc narazie nie panikuje :) podnosi aie bardzo wysoko na przedramionach i zaczyna pełzać, widze ze tez juz bardzo sprawnie chwyta na brzuchu. Stopy jeszcze jej specjalnie nie interesuja. Smieje sie ze ma takie grubasne nozki ze nie da rady podniesc :D im wiecej wychodzimy i spotykamy sie z ludzmi tym mniej marudzi wiec wnioskuje ze jest niedobodźcowana :D

@alible ginka kazala zrobic test zanim zaczne brac i jakos sie nie moge zebrac wiec nie zaczelam. Maz od 2 tygodni w Krakowie a ja u rodzicow wiec nie mam motywacji zeby zaczac. Zle sie czujesz po nim? W ogole snilo mi sie przedwczoraj ze bylam znowu w ciazy. Musze przytestować...

reklama
@alible ginka kazala zrobic test zanim zaczne brac i jakos sie nie moge zebrac wiec nie zaczelam. Maz od 2 tygodni w Krakowie a ja u rodzicow wiec nie mam motywacji zeby zaczac. Zle sie czujesz po nim? W ogole snilo mi sie przedwczoraj ze bylam znowu w ciazy. Musze przytestować...

no to ładnie nam wyszło wspólnie brać te tabletki 😁😁😁👍

Ja właśnie od trzech tygodni zastanawiam się czy brać ten Limetic. W każdy poniedziałek wieczorem rozważam, czytam ulotkę i najczęstsze objawy mnie zniechęcają 😁 nie znam nikogo, kto bierze te tabletki, bo albo świeże mamy się tego wstydzą, albo nie zabezpieczają w ogóle.
No i fakt, lepiej test zrobić przed, tylko co jak się okaże pozytywny 🙄😁

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry