reklama

Lutowe 2020

@alible w takim razie wyszlo nam wspolne niebranie :D ! Ja mam kolezanke co brala i mowila ze spoko, nie miala zadnych dzialan ubocznych i karmila piersia :)

Nie strasz z tym testem 😩 podziwiam kobiety ktore od razu staraja sie o kolejne dziecko... ja jednak poki co dziekuje :D

reklama
Ogólnie z moim dawnym nastawieniem to nie spodziewałam się że tak spodoba mi się macierzyństwo 😊 i nie ukrywam, że fajnie by było mieć takiego bąbla jeszcze jednego, no ale nie od razu, bo Nela jest bardzo wymagającym dzieckiem.
Moje obawy wynikają z tego, że staraliśmy się też 7 cykli o mała (koleżankom udawało się po pierwszym czy trzecim razie) i ja wtedy już wariowalsm że to przez tabletki pewnie itp i teraz miedzy innymi te myśli mnie hamują.
Daje sobie jeszcze tydzień rozkmin- to już będzie miesiąc w sumie 🙄 najbardziej mnie przekonuje to, że jak coś będzie nie tak to odstawie i już.

Tez bardzo bym chciala drugie ale za jakies 3 lata :D nie wyobrazam sobie noworodka przy Ro poki co. My od 5 lat zwiazku stosowalismy stosunek przerywany i nic a jak zaczelismy starania to wyszlo za 2 razem i wlasnie zastanawiam sie dlaczego teraz mialoby byc inaczej :D kiedys bralam tabsy i czulam sie megazle...

Mi lekarz ostatnio mowila o spirali. Ktoras z Was moze wybiera ta metode? Ja na razie libido w skali od 1 do 10 u siebie oceniam na minus 100 ;) ale powoli zaczynam o tym myslec na okres po karmieniu. Kiedys probowalam tabletki i krazek ale zadne mi nie podpasowalo. Zastanawiam sie czy spirala troche lagodniejsza pod katem hormonow (ja chyba jestem jakos mega wrazliwa)
Chyba nie tak latwo zajsc jak sie karmi piersia przynajmniej przez pierwsze pol roku kiedy jeszcze przerwy miedzy karmieniami nie sa dlugie wiec smialo testujcie! ;) a jak bedzie pozytywne to moze sie nawet uda ze dzieciaki beda z jednego roku 😜😜😜

Tez bardzo bym chciala drugie ale za jakies 3 lata :D nie wyobrazam sobie noworodka przy Ro poki co. My od 5 lat zwiazku stosowalismy stosunek przerywany i nic a jak zaczelismy starania to wyszlo za 2 razem i wlasnie zastanawiam sie dlaczego teraz mialoby byc inaczej :D kiedys bralam tabsy i czulam sie megazle...
To Wy szybciutko utrafiliscie! My ze starsza to 2x po 3 miesiace (raz poronilam) ale teraz z malym to poltora roku 😕
No to tak, lepiej sie zabezpieczajcie :)
My mamy roznice prawie 3,5 i chyba bym wybrala mniejsza jakbym mogla. Niby corka jest juz bardzo samodzielna ale i tak potrzebuje duzo uwagi i juz odczuwa to ze ma jej mniej i duzo sie zajmujemy bratem. Widze czasami ze jest jej przykro mimo ze sie bardzo staramy. Wydaje mi sie ze dwulatek by tego tak swiadomie nie odczul, no a roczniak to by wogole nie zaczail 😉

Mialam tez tak reguralne cykle ze nawet po owulacji lecielismy do konca i nic! Tylko ze dopuszczalismy mozliwosc zajscia ale jeszcze nie byly to 100% swiadome starania. Mysle ze jak sie zdecydowalismy wyszloby szybciej ale mialam wysokie tsh

U mnie też cykle jak w zegareczku ale potem się okazało że delikatnie podwyższona prolaktyna (prawdopodobnie przez stres, praca w korporacji).
Z tą różnicą wieku to tak myślałam żeby był rok, dwa a nie np 5-7 bo wtedy to boję się, że już mi się nie będzie chciało 😁

Dziewczyny a szczepiliscie juz boksero? My dzis idziemy i chyba zaszczepie. Mielismy miec dzis prevenar ale chcialabym isc tokiem 2+1 i moge dopiero zaszczepic w polowie lipca. Troche sie boje tych meningo tak wczesnie

reklama
@alible no wlasnie ja sobie mysle ze jak bede miala starsze dziecko to zatesknie za niemowlakiem :D nie wiem ile macie lat ale ja 28 i wydaje mi sie ze mam jeszcze czaaaaaas

@middayjoy A to chyba po 6 miesiacach? Jak sie nie zrobi w 2gim to wydaje mi sie ze beksero po ukonczeniu 6 ale moge sie mylic...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry