reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

miałam wywoływany poród, balonik+oksy, po baloniku rozwarcie 4 cm, jakiś czas później wody odeszły, ale po kilku godzinach nie było postępy. Rozwarcie się nie zwiększało, nie mogłam robić żadnych pozycji, mogłam tylko leżeć, bo małemu uciekało tętno i dlatego była cesarka. Okazało się, że mały miał pępowinę na wyjściu i z każdym skurczem naciskał na nią głową
O jejku, współczuję takich przejść, całe szczęście że skończyło się dobrze, tulę

reklama
Teraz z ciekawości wrzuciłam sobie zdjęcie z usg I trymestru z mojej pierwszej ciąży z zapytaniem jaką tutaj jest płeć i chat stwierdził, że według nub jest chłopiec no i akurat u mnie się to sprawdziło 😅 zobaczymy jak będzie tym razem i co jutro się okaże - o ile zdjęcie pozwoli na ocenę) 😂

Kurcze biedna, sporo przeleżałaś. Zobaczymy jak to wyjdzie u mnie, no ale sam fakt, że niektóre z Was przez to przeszły i ostatecznie dobrze się to skończyło trochę mnie uspokaja.
Kosztowało mnie to ogrom stresu, bo w tym czasie działy się różne rzeczy, w tym było podejrzenie wewnątrzmacicznego zahamowania wzrostu plodu, skrócona szyjka, częste skurcze i kilka innych objawów czy dolegliwości, ale wszystko da radę się znieść, byleby ułatwić dziecku przyjście na ten świat. ☺️

Teraz z ciekawości wrzuciłam sobie zdjęcie z usg I trymestru z mojej pierwszej ciąży z zapytaniem jaką tutaj jest płeć i chat stwierdził, że według nub jest chłopiec no i akurat u mnie się to sprawdziło 😅 zobaczymy jak będzie tym razem i co jutro się okaże - o ile zdjęcie pozwoli na ocenę) 😂
az poszukam zdjecia mojej i sprawdzę 😂

Szczerze mówiąc nie wiem. Nie pytałam o to jak to jest liczone. Ale domyślam się że zestawiają wyniki z krwi z przepływami w USG, plus ciśnieniem?
Pewnie też statystyka ale jednak przy wyższym wyniku wdraża się zapobiegawczo profilaktykę.
Ja mialam wlasnie przy niskim poziomie bialka pappa to ryzyko, tez dostalam acard wtedy

Hej. Ja dziś też miałam prenatalne. Na szczęście wszystko dobrze. Ryzyka niskie..krew do papa też niska. Dzieciątko wszystko ma na swoim miejscu. Pięknie Machała rączkami i nóżkami
Serducho bije 168. Ma prawie 7 cm. Lekarz bardzo symptomatyczny.

Od razu zapisałam się na kolejne badanie 2 trymestru.
Super 😍 piękna dzidzia 😍
O właśnie zastanawiałam się czy już można zapisywać się na prenatalne 2 trymestru, chyba jutro zadzwonię. Zapisali Cię na podstawie pierwszego skierowania ? Bo tak mi ginekolog mówił że powinni. I zalecił mi żeby najlepiej około 22 tygodnia bo najwięcej widać

reklama
Super 😍 piękna dzidzia 😍
O właśnie zastanawiałam się czy już można zapisywać się na prenatalne 2 trymestru, chyba jutro zadzwonię. Zapisali Cię na podstawie pierwszego skierowania ? Bo tak mi ginekolog mówił że powinni. I zalecił mi żeby najlepiej około 22 tygodnia bo najwięcej widać
ja to sie zastanawiam czy zapisać sie na NFZ czy tylko prywatnie i tyle 🤷🏼‍♀️

Do góry