reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lutowe mamy 2016

Aschle nawet gdyby coś było nie tak i byś wylądowała na porodowce to Cię pocieszę ze moja córa jest z 32 tygodnia :-) i wszystko z nią dobrze ;-) ale jednak im dłużej posiedzi tym lepiej :-)

reklama
Bozienka a dostawalas wczesniej sterydy? Dlugo byla w inkubatorze? I ile musiala byc w szpitalu?
Staram sie myslec pozytywnie chociaz nie bede klamac czuje paniczny strach

Aschle tak dostała sterydy pierwsze w 29 tygodniu i kolejne w 31 jak trafiłam do szpitala ogólnie w szpitalu była 18 dni w inkubatorze była 15 dni oprucz anemi wczesniaczej nie miała nic innego szybko nadrobila zaległości . Będzie dobrze jak Cię teraz nie zostawili w szpitalu to myślę że nie ma co panikować wiem ze łatwo się mówi ale naprawdę spokój dużo robi .

Aschlee trzymaj się kochana ze mna na patologii była dziewczyna co też jej zaczął czop odchodzić i koło dwóch tyg już leżała i było oki więc trzymali ją ile się da najdłuzej z dzidzią w brzuchu. Sterydy podają jak już mają pewność że nie ma możliwości przetrzymania dziecka więc miejmy nadzieję że u Ciebie jeszcze długo Vivi pomieszka:)

Aschlee ufff.....Szkoda tylko, że ktg nie zrobili już dziś. Ono tak wiele mówi...Skoro jednak jeszcze sterydów nie podali, to jest ok. U mnie dziś było zapowiedziane, że przy złym ktg dostaję od razu sterydy. Uważaj na siebie. Wiem,że jest ciężko, ale uważaj :****

Ja mam w poniedzialek o 9 ktg i niby po nim zdecyduja co dalej bo ostatnio po badaniu ( nie wiem czy pisalam czy nie ) tez sie okazalo ze jest jakies nie duze rozwarcie wewnetrzne.No zobaczymy,leze i czekam na poniedzialek

Ciesze sie ze u Ciebie wszystko w porzadku :tak: oby wszystkie nasze lutowe dzieciaczki siedzialy w brzuszkach jak najdluzej.

Magda super wieści, wiedziałam, że tak będzie i dzisiaj badanie pokaże lepsze wyniki.

Aschlee najważniejsze, że opanowali sytuację. Leż jak najwięcej.

O rety widać już coraz bardziej, że terminy coraz bliżej.
Mi przeszło przez myśl, że coś wyjdzie nie tak na tym echu serca i powinnam przygotować torbę ale z drugiej strony ciągle zwlekam z zamówieniem wszystkiego, żeby nie wywołać wilka z lasu. :-(

U mnie wizyty można wpisać: 11.12 - echo serca; 21.12 wizyta u lekarza

Aschlee będzie dobrze zobaczysz jakby było bardzo źle to by cię zatrzymali. Tylko teraz relaks, odpoczynek i pozytywne myślenie:-).

Ja mam wizytę 18.12 i drugie badanie krzywej cukrowej (to będzie 32 tydzień). Pierwszy wynik mieścił się w tych nowych normach z 2014 roku jednak był wysoki. W poprzedniej ciąży miałam cukrzycę ciążową i dietkę przez około 14 tygodni. Ehh.. nie było lekko bo to lato było i tyle pysznych owoców:no:. Mam nadzieję że i ten powtórzony wynik będzie ok i dotrwam do końca bez cukrzycy.

Aschlee odpoczywaj jak najwięcej i myśl pozytywnie

Bettina Ty też się nie stresuj, czasem na usg jest nie dokladny mylny obraz.
Ja mimo, że wszystko ok to mam rzeczy do szpitala już kupione i nie sądzę że wywołuje wilka z lasu, poprostu prędzej czy później i tak będzie trseba kupić wiec wolę już mieć :)

Dobrej nocki kobitki ;) ja jestem padnieta..

reklama
Ja mam zakupy już w koszyku w aptece internetowej, wystarczy kliknąć, nie wiem na co ja czekam. My już 33 tydzień zaczynamy :szok:
Mam chęć na jakiś kwaśny owoc i jak na złość mam tylko banany w domu :crazy:

Do góry