reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

Dzień dobry w Nowym Roku i oczywiście wszystkiego dobrego w tym 2016 :)
Musze i ja się poskarżyć, że na koniec 2015r. miałam swoje pierwsze w życiu skurcze... tzn.tak mi się wydaje, że to skurcze, bo napinał mi się bardzo brzuch no i bolał tak bardziej na dole i tak 4-5 razy i na szczęście minęło. Poza tym zaczęłam się coraz bardziej bać, tego o czym pisałyście wcześniej, samego połogu i zajmowania się dzidziusiem. Boje się, że nie będę umiała go karmić, że nie ogarnę tematu szczepionek itp. :( czuje sie jak małe dziecko, które bedzie miało dziecko...

Też macie takie kiepskie humory?

P.S.1. Jeśli ja ktoras z Was ocenilam negatywnie, to przepraszam, na pewno przez przypadek. Nie rozumiem tego systemu oceniania i nawet nie wiem gdzie to się robi.

P.S.2 Podzielcie się, proszę, ze mną swoją pozytywną energią...

reklama
A ja uważam,że nospa nie jest taka bezpieczna. W tej chwili już się wielokrotnie stwierdza u dzieci zaburzenia ponospowe. No i w innych krajach się jej nie stosuje. Lepiej wziąć rozkurczowo dużą dawkę magnezu niż nospe. Zwłaszcza na własną rękę ;-)
Szanowna Pani,
informuję, iż o podaniu leku No-Spa w okresie ciąży i laktacji zawsze decyduje lekarz. Ze względu na brak wystarczających badań, produkt No-Spy można stosować u pacjentek w okresie ciąży i laktacji jedynie w przypadkach, gdy korzyść zastosowania przewyższa czynniki ryzyka. W razie wątpliwości proszę skontaktować się z lekarzem.

Musze się pochwalić :-) nasze dzieło :-) z mężem ;-)

Załączniki

• 1451741057823.jpg
    1451741057823.jpg
    77,1 KB · Wyświetleń: 83
e-RzecznikNoSpa A czy nie o tym samym piszę? :oo: Poza tym wchodząc na forum wypadałoby najpierw się przywitać i przedstawić, a nie pouczać bezzasadnie :sorry:

Dzięki dziewczyny za radę co do kremów. Postanowiłam na razie za radą Magdy wstrzymać się z większym wydatkiem a wczoraj wieczorem posmarowałam skórę pod oczami cutibazą i o dziwo dzisiaj wygląd lepiej.

Ola spokojnie wszystko będzie dobrze, dasz sobie świetnie ze wszystkim radę.

Ja dzisiaj na zakupach dla maluszka byłam. Dokupiłam to czego mi brakło a nawet więcej:zawstydzona/y:.
Później zagoniłam męża do piwnicy po kartony z ciuszkami po starszej córce, przejrzałam wybrałam te najmniejsze wyszło tego ze 3 worki więc od jutra mogę zacząć prać i prasować. Dzisiaj jestem już padnięta.
U nas za oknem jest dzisiaj -10 stopni a wiatr taki że sprawia wrażenie jeszcze zimniej.

Dziewczyny czy któraś z was ma może pięciolatka w zerówce? Pytam bo nie bardzo wiem jak to teraz będzie. Chodzi o to że moja nie chodziła do przedszkola i poszła dopiero teraz do szkolnej zerówki (bo był obowiązek). Zastanawiam się czy w związku z nową ustawą już tego obowiązku nie ma.

Magmich jak czytam o tych sześciolatkach to strasznie namieszali. :szok: Z tego co ja zrozumiałam według tej nowej ustawy będzie powtarzać jeszcze raz zerówkę i do I klasy pójdzie dopiero w kolejnym roku. A te sześciolatki co już są w pierwszej klasie to będą w niej jeszcze kolejny rok jako siedmiolatki chyba że rodzic zdecyduje, że dziecko pójdzie do drugiej klasy zamiast powtarzać rok. Ciekawa jestem bardzo jak to wyjdzie w praktyce :confused:

Bettina też mi się tak właśnie wydaje a pytam dlatego że moja od poniedziałku wraca do szkoły a za dwa tygodnie zaczyna ferie i najchętniej zatrzymałbym ją w domu ze względu na to że często łapie infekcje a ja od niej. Wiem że to troszke egoistyczne ale wlałbym już teraz nic nie podłapać bo nawet zwykły katar ciągnie się u mnie z 3 tygodnie.

reklama
Co tu tak cicho? Czyżby forum zamarzło? U mnie dziś - 1o C. Noc z jedną pobudką więc super. Wczoraj bolała mnie kość ogonowa jak zmieniałam pozycję, takie kłucie kilka sekund, łażę jak babcia nieraz.

Do góry