reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

Są trzy świadczenia z których może skorzystać tata:
Urlop tacierzyński - 2 tyg (100% platny) do wykorzystania przez dwa lata, w maksymalnie dwóch częściach, na podstawie aktu urodzenia
Urlop okolicznościowy - 2 dni (100% płatny) do wykorzystania chyba w ciągu tygodnia od porodu, na podstawie aktu urodzenia
Urlop opiekuńczy - na dorosłego członka rodziny - maksymalnie 14 dni (80% płatny), na podstawie zwolnienia lekarskiego wystawionego przez (w tym wypadku) ginekologa. Przysługuje on nie tylko w przypadku porodu. Tutaj jest przykładowa informacja na ten temat: http://kadry.infor.pl/kadry/ubezpie...powodu-sprawowania-opieki-nad-chora-zona.html

Na pewno istnieje bo mój mąż korzystał z niego dwa razy ;-)

reklama
Jestem ciekawa tak w ogóle jak długo planujecie zostać z Maleństwem w domu (mam na myśli te z Was które planują powrót do pracy)?
My zdecydowaliśmy, że pierwsze 9 miesięcy z Zosią będę ja, a później resztą urlopu(3 miesiące) wykorzysta Mąż. Dalej chyba będziemy musieli zdecydować się z żłobek.

A później? Żłobek? Ja będę pracować z maluchem, pójdzie dopiero do przedszkola, wcześniej ewentualnie jakąś opiekunkę znajdę dorywczo

Oooo a ja zapomnialam o zaleglym urlopie jeszcze a mam go chyba ze 35'dni
Kurcze nie dochodzi do mnie ze za miesiac bedzie juz Marcel ale fajnie juz doczekac sie nie.moge.

Kupulam mu dzisiaj w lumpku czapeczke cieplejsza ale.nie wiazana za cale 50gr. A sobie ale to juz w sklepie dwa staniki do karmienia

Później wykorzystam instytucję babci. Moi rodzice mieszkają naprzeciwko mnie więc jestem w bardzo komfortowej sytuacji.

reklama
Lilith pamiętaj że jeszcze będziesz miała cały urlop za 2016 i wejdzie Ci kolejny za 2017.

Caro przykro mi a najbardziej żal dzieciaczków. Z Ciebie to dzielna kobietka jest i z pewnością ze wszystkim dasz sobie świetnie radę.

Do góry