reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

Magdalena czyli to o czym piszesz to właśnie ta tokofobia, paniczny lęk przed porodem. Położna na szkole rodzenia mówiła, że takie przypadki się zdarzają ale rzadko

reklama
Właśnie czytałam o porodach i kurcze chyba się przejęłam bo mnie aż brzuch rozbolał z nerwów. A ostatnio pisałam że jestem wytrzymał na ból, jednak psychika robi swoje :hmm::sad:

Carolajna właśnie tak jak piszesz ale w tym moim szpitalu położna mówiła, że w wyjątkowych sytuacjach zdarza się, że bez zaświadczenia robią cc z takim wskazaniem ale to wyjątki.

Anit dlatego ja nie czytam o porodach bo boję się informacji na jakie trafię, chyba wolę iść nieświadoma :baffled: Boję się ewentualnych powikłań ale to pewnie każda z nas się obawia, niestety nie da się przewidzieć:baffled:

aa i zeby dostac ten zasilek trzeba bylo wypelnic oswiadczenie wiec nie wiem na jakiej podstawie u Cb tak stwierdzili.ale macierzynskie ci sie nalezy??

jest tu mamciaktorao nowe becikowe sie bedzie starac? moze wiecie jakie domkumenty dolaczyc do wniosku.

Caro powodzenia jutrooo;)))

NowaNatka ja będę składać wniosek z tego co wiem to trzeba dołączyć akt urodzenia dziecka i ma się na to trzy miesiące od urodzenia. tyle mi powiedzieli a jak to wyjdzie w praktyce się okaże bo wiadomo jak to Jest z tymi urzedasami.. pozdrawiam

Mi ten mój gin nie mówił jak się nazywa taki lek ale mówił ze bez zaświadczenia psychiatry można taką zgodę u ordynatora szpitala uzyskac. Wiadomo że nie dostanie takiej zgody jakąś awanturnica która przyjdzie i zarząda cesarki.

Witam się po weekendzie u teściów. W końcu się wyspałam :-D a teraz udało mi się nadrobić.

Ola - pisałaś wcześniej, że masz umówione cc, a boisz się, że jak się wcześniej zacznie to będziesz musiała urodzić SN. Jeśli masz wskazanie do cięcia to nawet jak się akcja porodowa zacznie to i tak będą robić cięcie, więc nie masz się czego obawiać. Teoretycznie i dla Ciebie i dla dziecka lepiej jak operację się robi właśnie po rozpoczęciu akcji pororowej, bo w organizmie już krążą odpowiednie hormony, a skurcze przygotowują maluszka do zmiany otoczenia. Nie jest wyciągamy zupełnie "z zaskoczenia". Ja na drugie cc zgłaszałam się dopiero jak się zaczęły skurcze.
Co do załatwiania cc to w moim szpitalu podobno można sobie załatwić planowe cc umawiając się wcześniej na wizytę u ordynatora :-D

Bettina - współczuję przebojów z zusem na końcówce. Oby się to szybko dało wyjaśnić.

Carolajna - kciuki za jutro! Żeby poszło szybko i możliwie delikatnie :-)

Bozienka - oj.. Jaki słodziak :-)

PaniAg - też się przyłączam do nieprzejmujacych się pokoikiem dziecięcym. Tzn pokój dzieci mamy, ale dla siostrzyczki trudno będzie tam znaleźć miejsce... Na razie będzie miała trochę swojego miejsca w każdym pokoju, a o konkretnych pomyślimy za kilka miesięcy ;-)

Magmich - mi się zakupy z prawdziwego zdarzenia marzą od 4 lat ;-) jeszcze daję sobie pół roku, a potem planuję nadrobić zaległości ;-)

Natka - ja też znam ten ból, bo dwójkę rodziłam po terminie i generalnie do ostatniego dnia nic się u mnie nie działo. Trzymam jednak kciuki, żebyś Ty się nie musiała tak długo męczyć :-)

reklama
Do góry