reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

Caro kciuki zacisniete...wypychaj z siebie maluszka :)

Asia musialam sie przejsc bo juz mnie wszystko.od tego leżenia bolalo i trzeba bylo rozprostowac nogi...ale tak ogolnie to.sie.Was slucham i odpoczywam.ile.tylko moge i na ile szkraby dadza odpoczac.

Co do cc to.u nas to nie wiem.jak to.jest nie slyszalam zeby ktos pisal pisma do ordynatora zeby zrobili cc.

Pokoiku dzieciecego tez nie.mam, synek z corka maja swoj pokoj a Marcelek jak.na razie bedzie z nami w sypialni :) ma swoj kacik i to musi wystarczyc

reklama
Witam wszystkie mamusie.
Przywitałam się w piątek i znikłam na cały weekend bo miałam gości przez 3 dni. Oj działo się bo było 2 maluszków więc zabawy nie brakowało.
Dzisiaj trochę odpocznę i zabieram się za pakowanie torby bo już jako jedna z ostatnich chyba zostałam. Z przygotowaniem wyprawki też mi jeszcze nie poszło. Mam już wszystko kupione ale jeszcze część prania prasowania i układania zostało.
Zuzanna moja córeczka teraz w styczniu skończyła 3,5 roku. Już się nie może doczekać na siostrzyczkę dlatego nie wyciągam jeszcze wózka łóżeczka i ubranek bo wszystkie lale i misie jeżdziłyby tylko w wózku. A ubranka już mi szuka po szafkach i ubiera.
Co do samopoczucia to nie odbiegam od normy. Jeden dzień jest lepszy inny gorszy. Ostatnio mam coraz większe obrzęki szczególnie w nocy. Dłonie mam tak spuchnięte, że aż pieką i wyglądają jak baloniki. Zatrucie ciążowe raczej to nie jest bo ciśnienie nie przekracza 120.
Poruszałyście ważny temat kremu do pupy. Wypowiem się i ja. Sudocrem to bardzo dobry preparat i kiedyś był stosowany bardzo częst i dużo. Jednak na dzień dzisiejszy mamy dużo większy wybór dobrych preparatów delikatniejszych dla skóry dziecka. Warto mieć sudocrem w domu na wypadek kiedy skóra się podrażni i wtedy zadziała rewelacyjnie. Gorzej jest jak stosuje się go cały czas i zdąży się podrażnienie wtedy skóra jest do niego przyzwyczajona i trzeba działać jeszcze mocniejszymi preparatami. Na początku skóra dziecka jest bardzo cienka I delikatna, wymaga nawilżenia uzupełnienia lipidów i bariery ochronnej więc zalecane jest smarowania. Z czasem jak skóra jest " bezproblemowa" to pomału redukujemy ilość smarowania.

Caro trzymam kciuki!

My mamy jedną sypialnię dla naszej całej 4 osobowej rodziny. Oj był wyczyn przy planowaniu ustawienia. Zobaczymy na początku jak się sprawdzi. Jak coś to mąż ze starszą wylądują na jakiś czas w salonie.

Ale już się bardzo cieszę bo nareszcie nadszedł czas i od zeszłego tygodnia wybieramy projekt naszego domu gdzie my będziemy mieć swoją sypialnię a dziewczynki osobne pokoje:)

Śniło mi się, że dziecko mnie łapie swoją małą rączką za palec. Jak to robią małe dzieci. Tylko,ze przez brzuch.....

Carola powodzenia!!!

Caro powodzenia i czekamy na wieści.:)

Ja dzisiaj w miarę wyspana na koncie dwie wycieczki na siusiu ale późno się kładłam;) Sny ostatnio to mam jakieś dziwne wszystko się w nich miesza.

Carolajna mam nadzieje że akcja będzie owocna. Pewnie już walczysz :wink:. Czekamy na info.

Ja od dwóch dni muszę przyznać śpię dobrze, z soboty na niedzielę bolał mnie brzuch ale nie wstawałam. Może się jeszcze wyspie przed porodem :tak::biggrin2:. Jedynie co mam to jakieś dziwne sny, strasznie nie realne albo śnią mi się osoby o których nawet bym nie pomyślała:rolleyes2:

Moja apka pokazuje dzisiaj że mam 9 dni do porodu :happy2::szok:

Caro powodzenia :)

Seforko, to musisz miec wesolo ze swoja Zuza, pewnie jest przeslodka. Fajnie, ze ja tak ptrzygotowalas na pojawienie sie siostrzyczki, dzieci powinny byc swiadome, ze pojawi sie ktos nowy w ich domku a przede wszystkim w ich życiu.
Co do sudokremu to tez slyszalam, ze jest bardzo silny i ja zamierzam go stosowac tylko w razie potrzeby, tzn.przy sporym odparzeniu pupy.

A jaki krem polecacie do buzki na wyjscie na dwor?

Ja dzis jechalam do przychodni z moczem, sie nameczylam tym kustykaniem, ze juz nie mam na nic teraz sily...a w szoku jestem ze ludzie widzac w pociagu stojaca kobiete odwracaja wzrok :( kiedys zwrocilam uwage to starsza Pani stwierdzila ze ja tez nogi bola...

Ola, a jeszcze lepsi sa faceci i stare babki w rossmanie jak otwieraja druga kase dla ciężarnej....
Myślalam,ze w naszym kraju ciezarne lepiej sa traktowane a jest tak jak piszesz.

reklama
Ja tez myslalam, ze u nas to inaczj wyglada. Nie wiem w sumie kto jest gorszy, starsze Panie czy faceci, bo jesli juz ktos ustapil mi miejsca to mloda kobieta. Rossmann niby "promuje" sie jako sklep przyjazny dla kobiet w ciąży, niby że mamy pierwszenstwo do kasy...ale nigdy jeszcze nie udalo mi sie skorzystac z tego przywileju.

Do góry