reklama

Lutowe mamy 2016

rany, co tu taki okrojony skład? :)

Co do pieluch - mam porównanie Dada/Babydream/Pampersy zielone i białe - i stawiam na pampersy w białym opakowaniu. Pupa sucha - nawet po 10h snu. W dotyku też fajne, bo nie takie "sztuczne". Raz tylko trafiło mi się opakowanie, gdzie te pieluchy zajeżdżały straszną chemią O_o

Nos czyścimy codziennie. Nie jest zapchany, ale kozaki są. Zielonej zawartości noska nie uraczylismy do tej pory.

Dziecię po zmianie mleka, podaniu antyhistaminy i masci ze sterydem lepiej mi spi. Od 20-4 lub 5/6 :) Skóra też lepiej wygląda i przestała jej przeszkadzać chyba. Kupa tylko niepokojąca, bo mała i zbyt zbita jak na mój gust. Mimo dopajania. Wcześniej bez dopajania byla luzna. Zwariuję. Pediatra w piatek to będziemy się zastanawiać.

No i największy sukces - PIJEMY! Wodę i koperek :] Bez dosładzania. Nie jakieś straszne ilości, ale dobre i to. To chyba dzięki nowemu mleku, które zapodajemy, bo gorsze w smaku i mniej słodkie, niż dotychczasowe :)

reklama
Betula super że macie przełom w piciu;) A skład na bb faktycznie bardzo zmalał pewnie dziewczyny korzystają z pogody i wypoczywają. My też mamy pampki w białym opakowaniu. Jak moja zrobiła zbitą kupę to tego samego dnia wieczorem dorobiła drugą normalną i mega wielką jak mój mąż powiedział wypchała twardy korek i potem już poszło;)

magmich, no po ostrej walce łyżeczką o każdy łyk wody to 10-15 ml za jednym zamachem Z BUTELKI to sukces na skalę światową :)

U nas mały, zbity kupsztak drugi dzień z rzędu :/ Widzę, że Młoda mi się męczy przy robieniu kupki. Poza tym jakiegoś bólu brzucha to chyba nie ma, bo zachowuje się normalnie. Dałam jej koperek, dopajam letnią wodą i mam nadzieję, że to pomoże. Zastanawiam się czy zatwardzenie nie bierze się stąd, że często dopajam ją przed samym jedzeniem i tym samym rozrzedzam mleko w brzuszku....:confused:

Achhhh, czekam już, żeby rozszerzyć młodej dietę, bo Haniak ma mega radochę jak jej coś daję łyżeczką (ja zresztą też), ale u nas chyba jeszcze daleka droga. Póki coś jej na skórze wyłazi nie wiadomo czemu, to boję się cokolwiek nowego podawać, żeby sprawy nie pogorszyć:/

Jezukochany, ola, Antosiowi już 2 ząb się pojawił? :szok: szalejecie!

Pielegniarka zadzwonila kiedy moze przyjsc. A ja kiedy jej pasuje, to ona czy za 5 minut moze. Hahah. Dowiedzialam sie,ze do roku tak chodzą.

Oj z nosem to i u nas od niedawna codzienne czyszczenie.

A z kupami mamy ciagle musztarde po obiedzie;] i nie wiem co mu sie porobilo ale prawie trzeba zakladac maski p.gazowe. Plus żarcik w formie gazow...ja do przebrania a tam nic.

Pieluchy dada sa o wiele grubsze niz pampers wg mnie. A na upal to duza roznica. Konczymy dade i juz pampers czeka. Aaa u mam wrazenie,ze dada sie szybciej zapelniaja, czasem zmieniam co godzine.

Ola już drugi ząb wam idzie? :szok: U nas nawet się nie zapowiada :laugh2: A sukienkę już dostałaś? :-) :)

My od urodzenia używamy pampersów zielonych, chciałam popróbować innych bo będzie taniej to mi mąż nie pozwala, mówi, że mam nie kombinować, nie ma odparzeń więc te są ok :rolleyes2:

U nas kozy tylko białe póki co ale czasem aż szok, że takie w takim malutkim nosku za przeproszeniem. Też mi się wydawało, że to od suchego powietrza na zewnątrz. Magmich jak zielone to może coś jej z zatok spływa :confused: Wiem, że u dorosłego zielony katar to właśnie albo zatoki albo coś w oskrzelach może być.

Betula u nas często woda wypadała np kwadrans przed mlekiem. Nie zauważyłam, żeby to powodowało jakieś problemy. Bardziej nerwy Hanuli, że jakieś badziewie do picia jej daję :-p No ale co zrobić jak ona mi przesypia najlepsze momenty na danie wody. Za to po zmianie mleka dzisiaj z kupą było trochę ciężko, jakaś taka bardziej zbita. Już zaparzyłam rumianek, mam nadzieję, że to jednorazowo tak i zaraz wszystko się unormuje.

Też się zastanawiam skąd ta zieleń. Młodej nic nie jest nie kaszle ma humorek i apetyt więc zapytam lekarza przy najbliższym szczepieniu 17 czerwca. Chociaż pewnie mnie oleje;)

Ten zab to nadal informacja niepotwierdzona ;)nie moge mu zajrzec dokladnie.. :/

Wiedzialam, ze z tymi Dadami tak bedzie, a my mamy zapas chyba jeszcze na rok albo i wiecej :realmad:

Bettina z sukienka jest taka historia, ze zamowilam sobie online w Mohito dwie sukienki (zebym miala jakis wybor na komunie). Jedna mialam zwrocic, ale skoro zeba wypatrzylam to zostaja obie ;)

U Antosia glutki zawsze biale.

reklama
Dziewczyny patrzcie jakie pysznosci wynalazlam :)

1465405509-1d1mld.jpeg

1465405546-1d1mld.jpeg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry