reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2016

reklama
Ja się nie lubię smarować żadnymi balsamami dlatego co jakiś czas stosuje oliwkę do wody ;-) na rozstępy tez niczego nie używam używałam w 1 ciąży i tak się pojawiły naszczęście tylko na udach i to tak wysoko ze bardzo kruciutkie spodenki jak u biorę to dopiero widać ale nie są jakieś straszne wiec się tym nie przejmuje i jak narazie nic nie wskazuje na to ze się pojawia ;-)

Ja tylko wieczorem smaruje sie mustela. W pierwszej ciazy tak robilam i nie mam ani jednego rozstepu ani na brzuchu ani na cyckach. Nie wiem czy to geny czy ten krem, ale wole nie ryzykowac - w zeszlym tygodniu kupilam mustele. Wczesniej zwykly balsam z rossmanna stosowalam.

Zamiast isc spac, to us open ogladam :-D a jutro rano bede zwlok pewnie :p

Ja chodzę do jednego :) nie czuje potrzeby chodzić do drugiego mam zaufanie do mojej w końcu jako trzecia doprowadziła dosyć sprawnie i szybko ze udało się nam zaciazyc;)

Bozienka widzę ze nie tylko ja mam pracowita niedziele :) męża wysłałam na saunę a sama dreptalam i coś popracowałam ;)

Nova natka dziś polazilam znów trochę no i klops znów ledwo leżę nie mówiąc o chodzeniu najgorsze ze dopóki chodze to nie czuje i nie wiem w którym momencie przeginam i powinnam odpuścić ale jak już usiade na pół godziny to już wiem że przecholowalam i ledwo się ruszam a jak się położę to w nocy wstać siku to istny wyczyn:)
Ashley mi też powiedziała ze nic na ból nie poradzi i ze niestety może być coraz gorzej bo przybieramy na wadze :(

Bozienka oj wiem co to za dobrodziejstwo z wanną ;) jak mieliśmy tylko jeden prysznic to bieda była a reeaz jak udało nam się druga łazienkę zrobić to mąż choć twierdził że ta wanna dla mnie to sam sobie wyleguje nie raz ;)
Demolka ja dodaje do kąpieli olej kokosowy , oliwka mnie wysusza a po nim przez kilka dni jest taka fajna skóra :) a ren płyn to nie jest przypadkiem ten co pomaga w zasypianiu?

Carolajna przeczepalo mnie jak sobie wyobrażilam ile tego wszystkiego masz na sobie ja ledwo olejek kokosowy znoszę raz na parę dni

Ja byłam w sobotę na zakupach , kupiłam sobie plaszczyko kurteczke taka ala palto ale krótkie w stradivariusie :) nie mogłam znalesc zdj w necie bo bym podesłała także spodnie i co na siebie zarzucić mam więc jest ok :)

Milej nocki wam życzę ja padam na twarz wiec idę w kimonko ;)

Ja tylko wieczorem smaruje sie mustela. W pierwszej ciazy tak robilam i nie mam ani jednego rozstepu ani na brzuchu ani na cyckach. Nie wiem czy to geny czy ten krem, ale wole nie ryzykowac - w zeszlym tygodniu kupilam mustele. Wczesniej zwykly balsam z rossmanna stosowalam.

Zamiast isc spac, to us open ogladam :-D a jutro rano bede zwlok pewnie :p

Ja też Mustela, teraz mam olejek.

Dziewczyny nasłuchalam sie tu ,ze oliwki Johnson nie sa dobre dla dzieci bo dodaja do nich niepotrzebne zapachy itp . nie wiem czy do tej bezzapachowej niby tez.
Nawet chusteczek mokrych lepiej nie uzywac do przemywania miejsc intymnych u noworodków.
Duzo nowych opinii słysze, oj duuuzo sie zmienilo przez te lata kiedy ja córcię miałam malutką. Nie było sterylizatorow ,tylko podgrzewacz do mleka miałam, a teraz sama swiruje i chce jeszcze taki zaparzacz do mleka :o

Witam, ja dzisiaj dobrze spałam ale wstałam bardzo nerwowa. Pogoda paskudna wczoraj padało, w nocy podało i dalej pada. Chłopcy mimo że poszli wcześnie spać nie mogli się rano zwlec z łóżek. Masakra . A ja nerwowa na wszystko bo jak maluszek przez ostatnie dni dawał o sobie znać tak wczoraj nic. No i znowu strasznie się martwię .

reklama
emka, ja jestem zwolenniczka ograniczania kosmetykow na poczatku. Corka ma teraz 5,5roku - w pierwszych tygodniach pupe wycieralam duzymi wacikami bawelnianymi zamoczonymi w letniej przegotowanej wodzie, do smarowania pupy linomag, bo np sudokrem za ostry na poczatek. Do kapieli mozna dodac pare kropel oliwki z oliwek lub olejka migdalowego. Kiedys czytalam, ze kosmetyki Hipp sa ok jezeli chodzi o sklad, nie wiem jak to teraz wyglada.
Jezeli chodzi o akcesoria do mleka, to nie mam doswiadczenia, bo corka byla na cycku. Teraz nie bede kupowala nic, zadnych butelek itp. Jesli by byl problem z cyckiem, to na poczatku najlepiej dokarmiac kubeczkiem specjalnym dla noworodkow, on nie zaburzy odruchu ssania i dziecko sie nie rozleniwi jak przy butli.

Do góry